Az Oroszlánkirályból szökött? Ilyen a Hyundai új SUV-ja!

Leleplezte az új SUV-ját a Hyundai, amelynek neve az Oroszlánkirály rajzfilmből is ismerős lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kizárólag a kínai piacon értékesítik a Hyundai Mufasát, amit csak jövő héten mutatnak be hivatalosan Sanghajban, de a koreaiak már most mutattak fotókat a SUV-ról.

A fotókon kínvül viszont nem sokat árultak el a hamarosan megjelenő autóról a koreaiak, ellenben a Kínai Ipari és Informatikai Minisztérium honlapján megjelent homogalizációs dokumentumok több mint beszédesek. Az adatok szerint a Mufasa a Tucsonhoz hasonló paraméterekkel bír: 4475 milliméter hosszú, 1850 milliméter széles és 1665 milliméter magas, a súlya pedig 1464 kilogramm. Ugyancsak a kínai hivatal honlapjáról derül ki, hogy valószínűleg kétliteres, 160 lóerős benzinmotorral dobják piacra, amit később lágy hibrid változattal is kiegészül a kínálat.
Hirdetés
A formavilágban ezúttal sem hazudtolta meg magát a Hyundai. Az utóbbi évek merész tervezési filozófiáját a Mufasára is átmentették, az első fényszórók függőleges elhelyezése az elmúlt időszak ikonikus megoldása a koreaiaktól, bár jelen esetben talán a szokottnál is szögletesebb lett az autó eleje. Első körben kizárólag Kínában kezdik értékesíteni a terepjárót és semmilyen jel nem utal arra, hogy más piacokra is betörnének a Mufasával, elvégre a Tucson remek alternatíva az európai piacon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?