Az új Hyundai már joggal lesz a Kona rokona

Érkezik az új Hyundai Santa Fe, a Kona vonásaival

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább frissül a Hyundai portfóliója, a következő, teljesen új modell a Santa Fe következő generációja lesz. Megérkeztek róla az első rajzok, a részletek már ismerősek.


A Hyundai SUV kínálata nem csak frissül, de új generációjába lép, az új Santa Fe érkezéséig már csak hónapok vannak hátra. A márka népszerű nagy SUV-ja már az új irányzat szerint készül, az első rajzok alapján le sem tagadhatná rokonságát a Konával, viszont csak nagy vonalakban lesz hasonló. Valójában a front kialakítása miatt lehet az az érzésünk, hogy felnagyították a Konát, ám egész más a hűtőrács, a ködlámpa-fészek és a vonalak nagy része, csak a kettéosztott fényszórók hasonlítanak, ezzel egy család gyermekének tűnik, mégsem készülnek egy kaptafára.
Hirdetés

Hátul már nagyobb a különbség, ha a rajzokhoz nagyrészt ragaszkodnak, akkor a Konával itt nem lesz azonos részlet. Kevesebb a fekete műanyagelem a karosszérián és a lámpatestek is egész más formával érkeznek. Az új Santa Fe is kétféle karosszériával jön, lesz hétüléses is. A Hyundai előzetes információi szerint nő a fejtér és a hátsó lábtér a leköszönő generációhoz képest, valamint a beltér kialakítása is az új Hyundai-okéhoz fog hasonlítani. Benzines és dízelmotorokkal egyaránt elérhető lesz, persze piacfüggő, hogy hol, mivel, de a szóban forgó plug-in hibrid hajtásláncból vélhetően Európa is kapni fog, ha valóban megvalósul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.01.31. at 11:27
    Permalink

    Én mindig nagy érdeklődéssel figyeltem az amerikai piac történéseit: szerintem közel lehet már a pillanat, amikor bemutatják a Genesis első SUV-ját. Mert az kéne, mint egy falat kenyér…

Vélemény, hozzászólás?