Az ünnepek közeledtével emelkednek az üzemanyagárak

December második felében dráguló üzemanyaggal kell számolnunk

Az elmúlt másfél hetet megúsztuk üzemanyagár-emelés nélkül, ám most úgy néz ki, drágulás következik.

Az amerikai elnökválasztás után magára talált az olaj ára, a Brent árfolyama ismét a hordónkénti 50 dollár fölé került, ez pedig a hazai töltőállomások áraira is hatással van. Míg decemberben eddig csak egy, hó eleji drágulást kellett elkönyvelni, most szerdán egy újabb következik, ha az még nem is drasztikus mértékű.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint december 16-án 2-2 forinttal kerül feljebb a benzin és a gázolaj ára is, ezzel az átlagár a 95-ös esetén 364, a gázolajnál 385 forintra változik. Ha az olaj árára pillantunk, az 50 dolláros szint környéki platózás ad némi reményt, hogy az ünnepekig nem lesz további változás, de ez persze megjósolhatatlan, s a forint stabilitására is szükség van hozzá. Reményt keltő persze, hogy az elmúlt héten fizetőeszközünk egy hajszálnyit erősödni tudott a dollárhoz mérten. Hogy miként alakul a jövőben az üzemanyagok ára, szokás szerint kérdéses, egy persze biztos: nagy kilengésekre nem kell számítani, arra viszont továbbra is, hogy az egyes töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árszórás adódhat, így továbbra is érdemesebb a tankolás helyére, mint idejére figyelni, főként az autópályák töltőállomásait ajánlott kerülni. Ajánlott előre gondolkodni és idejében, jó helyen tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?