Beárazta a Mercedes az új, konnektoros hibrid GLC modelleket!

Íme az új Mercedes-Benz GLC változatok alapárai, nehezen maradnak majd 30 millió alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelentős az árlépcső az alapmotoros GLC változat és a konnektoros hibridek közt, mutatjuk Mercedes-Benz legnépszerűbb SUV-jának a pontos indulóárait egy pár zöld rendszámmal megűszerezve.

Két új plug-in hibrid modell bővíti ki innentől a Mercedes-Benz GLC kínálatát: a 300 e 4Matic változat alapára 28 040 000 forint, míg a 400 e 4Matic csúcsverzió alapára 29 224 000 forint. Az új GLC zöld rendszám nélkül már július óta rendelhető, ám valamilyen mértékű elektromos rásegítést mindenképp kap: háromféle mild hibrid hajtáslánccal mutatták be. A belépőmodell már 21 541 000 forinttól elérhető GLC 200 4Matic néven. Az újdonság összteljesítménye változattól függően a 136 lóerős elektromotorokkal eléri a 313 vagy a 381 lóerőt, maximális forgatónyomatékuk pedig mindkét esetben 750 Nm. A WLTP ciklus szerinti akár 130 kilométeres elektromos hatótávolságuknak köszönhetően a konnektoros hibrid GLC-k képesek a legtöbb hétköznapi utat tisztán elektromos hajtással megtenni. Ehhez egy házon belül fejlesztett, 31,2 kWh kapacitású akkucsomagot használnak.
Hirdetés
A hétköznapi töltésekhez alapfelszereltségként 11 kW-os AC fedélzeti töltővel szolgál, ha pedig messzebbre mennél villannyal, akkor opcionális 60 kW-os DC villámtöltővel, valamint a Mercedes me Charge széles töltőhálózatával segíthetnek a Stuttgartiak. Így akár fél óra alatt teljesen teletölthető az akkucsomag a gyártó ígérete szerint. Decemberben tovább bővül majd a kínálat, akkor érkezik a GLC 300d 4Matic, amelyet a későbbiekben egy újabb lágyhibrid variáns követ. A GLC kínálat azonban még ezzel sem lesz teljes, 2023 tavaszán érkezik meg az igazi fogyasztásbajnok, a dízelmotoros plug-in hibrid verzió, a GLC 300 de 4Matic.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?