Belgiumból jön az Audi Q6

A brüsszeli gyárban lesz az Audi Q6 szülőotthona

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A belga De Morgen napilap szerint, az Audi eldöntötte, hogy a Q6-ost a brüsszeli gyárban fogják összeszerelni. Gyártásának kezdete 2018-ra várható.


Múlt hónapban már vethettünk egy pillantást a teljesen elektromos Q6-ra a Frankfurti Autószalonon, ami azzal az e-tron quattro koncepcióval volt kiállítva, amiből a sorozatgyártásra szánt változat is készül majd 2018-ban. Most arra is fény derült, hogy a Tesla Model X riválisának szánt Audi modell a brüsszeli gyártósoron fog készülni Belgiumban, ugyanott, ahol jelenleg a gyár legkisebb modelljét, az A1-est szerelik össze. Körülbelül 2500 munkavállaló dolgozik az üzemben és múlt évben körülbelül 115 000 kisautót készítettek.
Egy kis emlékeztetőként: a Frankfurtban bemutatott Q6 modell több mint 500 km-t képes megtenni elektromos üzemben. Teszi mindezt 3 elektromos motorral, amik együtt 503 lóerőt és kb. 800 Nm-t adnak. Az elektromos erő elég ahhoz, hogy 4,6 másodperc alatt megfussa a 0-100-as sprintet, végsebessége pedig elektronikus korláttal 210 km/órás.
Hirdetés
A sorozatgyártásra kész Audi Q6 változatot először 2017 végén láthatjuk, az első példányok érkezése pedig 2018 elejére várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:12
    Permalink

    Ühüm 500km-et hááát persze ezt is úgy számolták ki mint a 3.6 literes tdi fogyasztási adatait .. ” Figyu Hansz mit kellene ráírni apapírra hogy a sok hülye megvegye ezt a használhatatlan divatszart ??? Tudod ott volt az a jelentéktelen TDI botrány valahogy túl kellene szárnyalni azt is …Hááát nemtom írjunk rá 500km-et aztán ha hőbölögnek , hogy annyit nem megy el vele majd azt mondjuk nálunk a laborban elment ennyit nyitott motorháztetővel … ” hááátt hoooogyneee 80-90 Kw-os aku elvisz egy ránézésre is 2.3 tonnás szép áramvonalas tégla dömpert nagy széles kerekekkel 500km et …

Vélemény, hozzászólás?