Bemutatkozott az új, hibrid Jeep Grand Cherokee orra

Augusztusban érkezik az új Jeep Grand Cherokee, a konnektoros hibrid 4xe változatot már láthatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jeep Grand Cherokee L után a "kisebb" Grand Cherokee is érkezik, és mivel lesz hibrid, bizonyára ebből Európa is kap majd.

Nagy változásokon megy keresztül a Jeep: SUV-okból álló kínálata tökéletesen illik a mai piaci igényekhez, az amerikaiasan bőséges benzinégetés viszont egyre nagyobb bűn a vásárlók szemében. Furcsa látni, ahogy a Wranglertől kezdve sorra alakulnak át konnektoros hibridekké vagy akár teljesen villanyhajtásúvá a Jeep modelljei, de igazság szerint teljesen logikus. A komoly terepezés közben például kellemes élmény a természet hangjait hallgatni az ordító V8-asok helyett, de az utcai terepjárók körében is elvárt a zéró emissziós utazás, hiszen a következő években számos nagyváros korlátozza a belsőégésű motorokkal szerelt autók közlekedését.
Hirdetés
A Jeep egyik legnépszerűbb modellje, a Grand Cherokee, pár hónapja kapott új generációt, L néven mutatták be a hétüléses verziót. New Yorkban viszont a sima Grand Cherokee is bemutatkozik, ráadásul konnektoros hibrid kivitelben is elérhető lesz. Az L Észak-Amerikában V6-ossal és V8-assal rendelhető, de hogy ezek bármelyike bekerül-e az európai Grand Cherokee kínálatába, egyelőre kérdéses. Ugyanígy nem tudunk biztosat még a hibrid hajtáslánc részleteiről sem, de a többi motorváltozatot is tartalmazó Grand Cherokee szériát leleplezik augusztus végén. Néhány fotót viszont már most közzétett a Jeep az új Grand Cherokeeról, mert nagy meglepetéseket valószínűleg nem tartogatnak. Elölről láthatjuk, hogy majdnem ugyanúgy néz ki, mint a hétüléses nagytestvér. Csupán az első lökhárító alja módosult, bár ez lehet a hibrid 4xe saját megkülönböztető jegye is. A generációváltás már ráfért a Grand Cherokeera, mert ugyan 30 év alatt több mint 7 millió darabot adtak el belőle, és a legtöbb díjat elnyert SUV-ok közé került a modell, kifutó generációja stílusban, technológiában és a meghajtások terén is kezdett elöregedni. Az új Grand Cherokee a márka fennállásának 80. évfordulóját is ünnepli, illetve a "Zero Emission, 100% Freedom" (zéró kibocsátás, 100% szabadság) víziójuk fontos részét is képezi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?