Bemutatták az új BMW Z4 koncepcióját

Életnagyságban, tanulmányautóként láthatjuk a BMW új roadsterét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Z4 koncepciója a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen tartja közönségpremierjét, de a BMW már előtte megmutatta a modellt. Jövőre már szériában jöhet.


A következő generációs Z4-es koncepciójának megtervezésekor a gyártó korábbi roadstereit vették alapul, ennek ellenére nem mondható régiesnek a forma. A stílusos első rész finom vonalaival, felfelé húzott fényszóróival és markáns légbeömlő rácsaival különleges arcot mutat. Feltűnő még a domborított és két oldalt kivágott motorháztető is.
Hirdetés

A sportos stílus hátrafelé haladva is jellemző rá, keskenyek a visszapillantó tükrök, az erős vonalvezetés beleolvad a meglehetősen széles hátsó sárvédőívbe. Ehhez az összképhez járulnak hozzá a masszív felnik és az ülések mögötti aerodinamikusan kialakított fejtámaszok.

A BMW egyelőre titokban tartja a részleteket, a motorokat tekintve várhatóan négy és hathengeres benzinesekkel, 195 és 335 lóerő közötti teljesítménnyel lesz majd rendelhető a Z4. A vezető formatervező, Adrian van Hooydonk szerint "Az új koncepció minden tekintetben és részletében kifejezi a BMW új stílusirányzatát. A dinamikus első résztől a tisztán levágott hátsóig: a kevés, de markáns vonal és a játék a felületek között elég, hogy erőt és érzelmeket keltsen."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:33
    Permalink

    Pofás lett. “A BMW egyelőre titokban tartja a részleteket, a motorokat tekintve várhatóan négy és hathengeres benzinesekkel, 195 és 335 lóerő közötti teljesítménnyel lesz majd rendelhető a Z4.” Hála az égnem, bele ne merjék tenni azokat a 3 hengeres turbós retteneteket, ebbe sor hat való!

Vélemény, hozzászólás?