BMW-ket kapnak az autószerelő tanoncok

Eláruljuk, melyik négy hazai intézményben tanulhatod a hibrid autók szerelését a BMW modelljein

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW Group Magyarország négy konnektoros hibrid autójával szeretné elősegíteni, hogy az autószerelői képzések vonzóbbak legyenek.

A BMW Group Magyarország elmondása szerint itthon hiányszakma az autószerelő: az utóbbi években csökkent a szakoktatásokon résztvevő tanulók száma és a végzettséget megszerzők közül is sokan más pályát választanak. Hogy ez valóban így van-e, és hogy ennek megfelelően növekednek-e a pályakezdő autószerelők fizetései, arról nyilatkozzanak a szakmában dolgozók a kommentek között - arról viszont mi is nyilatkozhatunk, hogy a bajor gyártó hazai képviselete elszánt a helyzet változtatása iránt. Korábban is indítottak már akciókat a probléma orvoslására, de most egy különösen izgalmas ajánlattal álltak elő.
Hirdetés
Pályázatot hirdettek a magyarországi szakiskolák számára, akik között végül négy darab, gyártásból visszamaradt vadonatúj autót osztottak szét. Hab a tortán, hogy mind a négy autó konnektoros hibrid modell - az ilyen járművekhez különösen ritkán jutnak hozzá a szakoktató intézmények, pedig pont az ilyen járművekből lesz egyre több az utcákon a következő években, nem sokkal utána pedig törvényszerűen a szerelőműhelyekben is. Elsőként a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium vehette át november 4-én a BMW 330e xDrive típusú autót, de másik három intézmény is részesül a géppark-frissítésből: a budapesti Bánki Donát Technikum egy BMW 530e-t kap, a szintén budapesti Fáy András Technikum egy BMW 330e Touringgal lesz gazdagabb (itt egyébként már egy Mercedes-AMG GT négyajtós is megfordult a Pappas Auto jóvoltából), míg Pécsett a Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola jut egy MINI Cooper SE Countryman ALL4-hoz. Az iskolák kifejezetten hibrid modellekre tartottak igényt, idáig kevés lehetőségük volt ilyeneken oktatni a jövő autószerelőit. Az autók mellé a BMW Group Magyarország oktatáshoz szükséges eszközöket, valamint a tanárok részére egy rövid képzési programot is felajánlott. „Ez egy újabb állomás, amivel a jövő elektromos autózására készülünk fel, ami nagyban hozzájárul a fenntartható fejlődés elősegítéséhez” – jelentette ki Rák Róbert, a BMW Group Magyarország vevőszolgálati vezetője. „Nagy öröm számunkra, ha a BMW legfrissebb plug-in hibrid modelljeivel támogathatjuk a különböző szakiskolák tanulóit, ezzel is hozzájárulva a jövő szakember-generációjának megszületéséhez” – mondta el Dombovári Éva, a BMW Group Magyarország Qualification & Retail HR key account managere. Az autók átadásában és az intézményekkel való kapcsolattartásban a BMW hivatalos márkakereskedései, a Magisz Kft., a Schneider Autóház Kft. Pécs, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Motor Pest vesznek részt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?