Bő 3 tonnával terheltek túl egy Mercedes Sprintert

Az M3-as autópályán kapcsolták le a vastagon túlsúlyos szerelvényt a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vasárnap délben tették mérlegre a hajdúnánási rendőrök azt a Mercedes-Benz Sprinter által húzott szerelvényt, ami szolid 3,16 tonnás túlterhelést mutatott.

A hazánkat átszelő nepperjáratok közül nem csak a szabálytalanul összekapcsolt horrorkaravánok mutathatnak érdekességeket, a szabályosnak látszó trélerek is nem ritkán jelentős túlsúllyal közlekednek. Így volt ez annál a - román honosságú - Mercedes-Benz Sprinternél is, amit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánási Autópálya Alosztály járőrei Polgár térségében állítottak mérlegre augusztus 1-jén 12 óra magasságában. A rendőrök a mérlegelés során megállapították, hogy a járműszerelvény tömege 3160 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget.
Hirdetés
A sofőr 500 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott, méghozzá úgy, hogy azt a helyszínen, továbbhaladásának feltételként kell megfizetnie, utóbbihoz természetesen a "jogsértést", tehát járműve túlterhelését is meg kellett szüntetnie, ami jelen esetben bizony azt jelentette, hogy mindkét szállított autót át kellett pakolják, ugyanis azok egyike sem tett ki a túlterhelés mértékének megfelelő 3,16 tonnát.
Hirdetés
Forrás: police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?