Brutális gyorsulást ad a szabadság élményéhez a vászontetős M4

Ilyen sem volt még: Összkerékhajtású M4 kabrióval rukkolt elő a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négy hajtott kerékkel és vászontetővel mutat újat a BMW, íme a 2022-es M4 Competition Cabrio xDrive! Annyi biztos: előbb éri el álló helyzetből a százat, mint mire érthetően kimondjuk a teljes nevét, és ez így van jól.

A brutális adatok, a letaglózó stílus, a kiemelkedő prémiumérzet és a rengeteg biztonsági merevítés mellé már összkerékhajtást is kaphat a BMW M4 kabrió változata. A vászontető alatt M Carbon kagylóülésekkel, 10 fokozatban állítható tapadásvezérléssel és kétféle fékpedál beállítással érkezik az új modell, váltója pedig nyolcfokozatú automata lesz.
Hirdetés
Az új BMW M4 Competition Cabrio nem csak papíron erős az 510 lóerős maximális teljesítményével és a 650 Nm csúcsnyomatékkal: 3,7 másodperc alatt gyorsul fel állórajtból 100 km/órás sebességre, a nulla-kétszázat pedig 13,1 másodperc alatt teljesíti. 80-ról 120-ra negyedik fokozatban 2,8 másodperc alatt, ötödikben pedig 3,7 másodperc alatt gyorsul fel. A végsebesség alapesetben 250-re korlátozott, de az opcionális M Driver’s Package extra ezt a korlátozást 280 km/órára tolja ki. Ám ez egy prémiumautó is, nem csak sportkocsi, ezért az extrák nagy része nem a vezetési élményre és a végsebesség növelésére összpontosít. A háromzónás automata légkondicionáló, a hangulatfényekkel kiegészített, LED-technológiás utastér-világítás és a prémium minőségű zenerendszer, a digitális kijelzőkkel dolgozó BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, valamint a BMW Intelligent Personal Assistant technológia is alapfelszereltség. Erre jöhetnek még rá olyan tételek, mint mondjuk az aktív navigációval és automatikusan leállósávba kormányzó funkcióval szerelt kormányzó- és sávtartó asszisztens, a teljesen önállóan dolgozó parkolóasszisztens vagy a tolatási segédlet.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?