Búcsúznak a legnagyobb számozású BMW rövidebb változatai?

Pletykák keringenek a 8-as sorozat kupé és kabrió megszűnéséről, villany ötajtós jöhet helyettük

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag bajban van a BMW 8-as sorozatának két sportosabb kivitele: a kupé és a kabrió. Jobbak az esélyei viszont a hosszabb Gran Coupénak, bár az is csak elektromos hajtással folytathatná a pályafutását a pletykák szerint.

Visszaestek a BMW 8-as sorozatának eladásai a legfrissebb generációval, közel sem hozza az E31 számait a jelenleg futó utódja. Éppen ezért a BMW sem igazán törődik a modellel, ami a legutóbbi frissítésén is látszik: akárcsak a szintén bukdácsoló Z4, a 8-ason is alig változott a küllem a ráncfelvarrással. Ám az új Toyota Suprának is alapot adó roadsterrel ellentétben, a BMWBOLG szerzőinek meg nem nevezett belsős forrása szerint a csúcskupénak állítólag terveznek következő generációt a bajorok.
Hirdetés
Az már más kérdés, hogy mifélét: az informátor szerint a kupé és a kabrió megszűnne, kizárólag a Gran Coupé maradna, az is kizárólag villanyhajtással. A G77 kódjelű utód állítólag 2026-ban kezdené meg a pályafutását, a jelenleg is használt CLAR platformon, és a számozása ellenére a nemrég bemutatott i7 és a jövőre várható i5 közti szakadék betöltésére lenne hivatott.

A pletykák szerint ez a 8-as lesz az utolsó autó a jelenleg is használt CLAR padlólemez és az új, Magyarországon is gyártandó Neue Klasse platform együttélésének korszakából, a BMW ugyanis néhány év után teljesen megválna az előbbitől.

Erre azért is van szükség, mert a BMW szerint a vásárlóik még nincsenek felkészülve a teljesen elektromos közlekedésre, így időt kell hagyni nekik az átállásra, addig pedig belső égésű motorral szerelt modellekre is szükség lesz. Felhívjuk viszont a figyelmet, hogy bár logikusnak hangzó pletykák és már a gyártó által is igazolt állítások vegyesen szerepelnek a BMWBLOG vonatkozó bejegyzésében, azért érdemes óvatosan kezelni őket, hiszen nem véletlenül nem vállalta a nevét az információk forrása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?