Buttont, Vettelt, Schumachert szimulálják Debrecenben

Magyar cég fejleszti a Bajnokok Tornája hivatalos játékát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vettel, Button, Schumacher és a többiek idén is összecsapnak év végén Düsseldorfban, a RoC hivatalos játékát debreceni cég fejleszti.

Autósport-rajongó olvasóink nyilván ismerik a Bajnokok Tornája elnevezésű viadalt, ahol évről-évre a különféle szakágak legjobbjai mérik össze tudásukat azonos autókkal, fej-fej illetve csapat-csapat melletti, parallel pályán lebonyolított, egyenes kieséses küzdelemben, és a végén megkoronázzák az év királyát, a Bajnokok Bajnokát.
Az eredetileg a Korzika-ralin elhunyt finn Henri Toivonen emlékére, kezdetben kizárólag raliversenyzők számára rendezett összecsapáson többször győzedelmeskedett már Didier Auriol, Sebastien Loeb, a DTM-ben versenyző svéd Mattias Ekström, vagy csapatban a Schumacher-Vettel párosítású német gárda. Idén a debreceni székhelyű Invictus-Games Kft. kapta a lehetőséget a Bajnokok Tornája nevű össznemzeti gála-autóverseny hivatalos játékának fejlesztésére. Az Invictus nem ismeretlen a nemzetközi játékfejlesztő porondon, Level-R nevű online multiplayer autószimulátorukkal több ezren játszanak Európában. A játék weboldalán található képeket és videókat tekintve ez nem túl meglepő: az ingyenesen letölthető programmal számtalan autóval, pályán és versenyzési stílusban lehet autózni, versenyezni, tanulni.
Ezen kívül többféle, különböző platformra (iPhone/iPod Touch, PC, OSX, PSP, Android) írt játékot is jegyeznek, saját fejlesztésű jármű-szimulációs szoftvermotorjuk pedig olyan apróságok élethű virtuális leképezését biztosítja, mint a robbanómotor finom működése, a gumiabroncsok használata és kopása, a különféle elektronikai segédberendezések modellezése, vagy épp az emberi test sérülései baleset esetén. A RoC játék fejlesztéséhez egyébként a sorozatot kiötlő Michele Mouton és a raliban, majd később Le Mans-szériában is versenyző Marc Duez tanácsait, valamint a korábbi évek pályarajzait is felhasználták, de nyilvánvalóan belebújhatunk majd Vettel, Schumacher, vagy épp Jenson Button overalljába is, amikor valamikor október vége felé megjelenik az iPhone-ra, iPad-re és Androidra megírt Race of Champions játék.
Hirdetés
A Race of Championst idén december 3-4-én rendezik, és annyit már lehet tudni, hogy a gladiátorok idén a Skoda Fabia S2000, egy- és kétüléses ROC buggy, valamint KTM X-Bow fegyvernemekben feszülnek egymásnak a düsseldorfi Esprit Arénában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?