Chiphiány: A Brazilok már rádió nélkül kapják a Volkswagent!

A Volkswagen Fox a teljes infotainment rendszerétől elbúcsúzott a brazil piacon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hónapok óta tartó chiphiány újabb fejezetéhez érkeztünk, közeledik a rádió nélküli autók kora? Bizonyos modellek gyártása szünetel, a probléma nem szűnik, ráadásul mindez a legnagyobb márkákat is érinti. Jó példa erre a brazil piacra szánt VW Fox is.

Bármilyen meglepő, a brazil piacon árult kisautóhoz nem is lehet infotainment rendszert rendelni, még a legalapabb, monokróm kijelzős rádiót sem adják hozzá. A tátongó lyukat egy műanyag borítással fedte el a Volkswagen, ahhoz ugyanis - a rádiókkal ellentétben - nem kell egyetlen mikrochip sem. Az infotainment rendszerét elvesztő Fox beltere látványra és kényelemérzetre is több szintet lépett visszafelé a változtatás következtében, de sajnos nincs mit tenni, ha nincs ellátás, akkor nincs és kész. Az első Skoda Fabia platformjára épülő, azaz a '90-es évek technikájából dolgozó modellnek ez már tényleg az utolsó szög lehet a koporsójában, amúgy is hamarosan érkezik az utód, a Voyage Sedan.
Hirdetés
A Volkswagen brazíliai részlege a Motor1.com-nak megerősítette, nincs rádió a Foxban, csak előkészítés, ami annyit tesz: a kábelköteg és a hangszórók ott vannak a műanyagok alatt. Természetesen ezzel összhangban a modell ára is csökkent pár tízezer forintnak megfelelő összeggel. Ráadásul, ha nagyon kell a zene a vásárlónak az 1,2 literes háromhengeres duruzsolása helyett, akkor a kereskedéseknek van lehetősége kiegészítőként utángyártott rádióval felszerelni az eladásra szánt autót az átadás előtt, így lényegében a káposzta is megmarad, miközben a kecske is jóllakik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?