Citroën DS3 Racing Superchips tuninggal

Chiptuning a Citroën DS3 Racinghez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Manapság a motorelektronika átprogramozásával elég komoly teljesítmény-növekedést lehet elérni, a Citroën DS3 Racing Superchips kezelése például 10 százaléknyit hoz.

A DS3 Racing a WRC-ket és az épített versenyautókat leszámítva eddig is a típus legerősebb képviselőjének számított, mégis lehettek páran, akik szerint elbírt volna még pár lóerőt. Nekik most jó hírrel szolgálhatunk.
A motorvezérlés átprogramozására – chiptuningra – szakosodott brit Superchips programozta azt a szoftvert, amivel az ezer példányban kiadott limitált modell 1,6 literes turbómotorjából további 23 lóerőt és 43 plusz Nm-t lehet előcsalogatni. A program feltöltésével így már 230 lóerővel és 318 Newtonméterrel gazdálkodhat a mérges Citroën sofőrje: a Superchips még nem végzett hivatalos méréseket gyorsulás és végsebesség tekintetében, de annyit elárultak, hogy sokkal élénkebb lett a gép, különösen a rugalmassága megragadó, és bőven felülmúlja a gyári változat 6,5 másodperces és 240 km/h-s értékeit.
A Superchips programja mind az ezer DS3 Racing modellre feltölthető, 150 ezer forint körüli ára pedig nem tekinthető túl vészesnek, ha figyelembe vesszük az elérhető teljesítmény-növekedést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?