Citycarver, ez az emelt Audi A1 neve

Nem tartották méltónak az Allroad névre, furán hívják az emelt A1-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Városi crossoverként is bemutatkozott az Audi legkisebb modellje. Az emelt A1 viszont nem kaphatta az Allroad nevet, pedig lehet, hogy jobban jártunk volna.


Crossovert akart faragni az Audi legkisebb modelljéből, az A1-ből, és meg is tette. Várható is volt, hiszen a szegmens egyre inkább hízik, méghozzá az igények miatt, ám arra nem számítottunk, hogy ezzel megismerünk egy új nevet is. Citycarver, így hívják az új, emelt hasmagasságú A1-et, és nem Allroadnak, ahogy a többi emelt Audit. Erre nagyjából az lehet a magyarázat, hogy az A1-hez nem lesz összkerékhajtás, így nem hívhatnák joggal Allroadnak, ám az is lehet, hogy egy Allroad Line elnevezés valamivel szerencsésebb lett volna.
A leglényegesebb újítás a Citycarver számláján a sima A2-höz képest az a 40 milliméterrel, vagyis nem szerény mértékben emelt hasmagasság, melyből 35 millimétert a futómű emelése ad, további 5-öt pedig a ballonosabb abroncsok. Ez az Audi szerint könnyebb beszállást, jobb kilátást és esélyt is ad arra, hogy a sima A1-gyel már vállalhatatlan utakra is ráhajthassunk. Ehhez hozzáigazították a külsőt is, plusz elemeket kaptak a kerékjárati ívek, ám fényes feketére fényezve, így a bozótost mindenki messze el fogja kerülni vele. Másak a lökhárítói, az ezüst alsó elemek sem kevésbé sérülékenyek, mint a kerékívek.
Hirdetés
Mindenképp jár a szolid hátsó szpojler és némi haspáncél, melynek elemei rozsdamentes acélból készülnek. Háromféle felszereltségi szinten lesz elérhető, advanced, design selection és S Line, valamint többféle színkombinációban is, a tető külön lehet fekete, vagy sötétszürke is. Utastér tekintetében felszereltségfüggő a kárpitozás, de akár bőrülések, vagy Alcantara huzatú ülések is elérhetőek. A külső színei visszaköszönhetnek az utastérben is. Motorkínálata egyelőre nem ismert, ugyanakkor vezethetőségét változtatható menetmódokkal és hanggenerátorral tették izgalmasabbá az Audi szerint. Az A1 Citycarver értékesítése már augusztusban elindult a fotókon is látható Edition One kivitellel. Ez narancssárga, vagy szürke fényezéssel érhető el, valamint 18 colos felnikkel és sötétített első-hátsó lámpákkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?