Coulthard szögre akasztotta a versenyzősisakot

Hivatalosan is befejezte versenyzői pályafutását David Coulthard

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétvégi hockenheimi DTM verseny után a 41 éves skót hivatalosan is befejezte versenyzői pályafutását. Nem ő tehetett róla, hogy kieséssel búcsúzott.


A DTM hétvégi hockenheimi zárófutamát követően - ahogy már az idény elején bejelentette - hivatalosan is befejezte versenyzői pályafutását a skót David Coulthard. Az 1971. március 27-én David Marshall Coulthard néven született, gyakran csak DC-ként emlegetett pilóta 11 évesen Skóciában gokarttal kezdte pályafutását, és 1994-ben a Willams-Renault pilótájaként mutatkozott be a Forma-1-ben. 1996 és 2004 között a McLaren-Mercedesnél versenyzett Mika Hakkinen majd Kimi Raikkönen csapattársaként, és általában ő volt a gyengébbik láncszem csapaton belül. 2005-ben az akkor útnak indított Red Bull Racing szerződtette le, és egészen 2008 végéig az istállónál maradt: utolsó versenyének első körében Kazuki Nakajima búcsúztatta a futamból.
Hirdetés

F1-es pályafutásának 15 éve számokban így foglalható össze: 247 verseny, 535 gyűjtött pont, 13 győzelem, 12 pole pozíció, 62 dobogós hely, 18 leggyorsabb kör. Legjobb világbajnoki helyezését 2001-ben érte el, amikor második lett Michael Schumacher mögött. Egy év kihagyás után a DTM-ben tért vissza a versenypályákra, a Mercedest versenyeztető Mücke Motorsport kötelékében. Itt sok sikert nem tudott felmutatni, 2010-et és 2011-et a tabella 16., 2012-t pedig 15. helyén zárta. A sors ironikus játéka folytán túraautós pályafutása sem zárult dicsőségesen: a szezonzáró hockenheimi verseny 22. körében Timo Scheiderrel ütközött, és a balesetet követően kénytelen volt boxutcában befejezni a versenyt.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?