Csodásan szól a Fiat 124 raliautó

Javában tesztelik a Fiat 124 Spider raliváltozatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mikor a 124 Abarth-ot leleplezték, elárulták, hogy lesz, és meg is mutatták a Spider raliváltozatát. Akkor még nem volt sehol a projekt, mostanában viszont a hegyek között nyúzzák a kis sportkocsit.

Fülhallgatót fel! A következő videóhoz kötelező, ahogy szól a Spider, az hátborzongató. Hallani kell! Tavaly már megvillantották, így a külső annyira nem meglepő, meg azon még úgy is csiszolnak a végleges verzióig, annyi biztos, hogy a keménytető fixen marad. A homologizációhoz kapott rendes bukócsövet is, anélkül nem versenyezhetne, az R-GT osztályú autók versenyében lesz bevethető.
Hirdetés
A gyárilag 1.4-es turbós motort használó 124 Spider versenyváltozatába 1.8-as, szintén turbós dög kerül, ami 300 lóerejét szekvenciális sebességváltón keresztül küldi a kerekekhez. Ez azért egy kicsit durva annak tekintetében, hogy kizárólag hátsókerékhajtással építik, a videóban nagyon is jól látható, hogyan csúszkál össze vissza. Nyilván ezeken a teszteken még nem hoznak ki belőle mindent, így is borzasztó jó mókának tűnik terelgetni, a morgó négyhengeres hangjától pedig feláll a szőr a karunkon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?