Csökken a benzin ára szerdán

Múlt heti árakat írhatnak a benzinkutak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyanannyival csökken a benzin ára, mint amennyivel nőtt a múlt héten. A gázolajé ezúttal sem változik.

Miként arra számítani lehetett, hosszú, mintegy két hónapos időszak után most először csökken a benzin ára. Pontosan annyival, mint amennyivel a múlt héten nőtt, azaz literenként 4 forinttal, így e hét szerdájától ismét "csupán" 450 forintos literenkénti áron lehet majd tölteni a 95-öst, a gázolaj ára pedig marad a már hetek óta rögzült literenkénti 442 forintos szinten.
Noha az e heti változás kedvező az autósok, fokozottan a benzinest hajtók számára, az idei év üzemanyag-áremelkedése így is drasztikus, az előző év végén tapasztalt szinthez képest a benzin ára 50, a gázolajé 42 forinttal nőtt literenként - tavaly ilyenkor 386 forint volt a benzin, 375 forint a gázolaj országos átlagára. Így a benzin egy év alatt 64, a gázolaj pedig 67 forintot drágult. Jól látható, hogy az áremelkedés üteme növekszik, a tavalyi második félév szerényebb mértékűt adott, mint az idei nem egész 4 hónap.
Hirdetés
Miként az megszokott, az egyes töltőállomások árai között akár 20-30 forintos literenkénti eltérés is lehetséges, így olcsó kút előtt hajtva nem biztos, hogy megéri várni szerdáig a tankolással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?