Debütált a Ford villany-pickupjának ellenfele, a Chevy Silverado

Silverado EV néven érkezik a Chevy villanyplatósa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem akart lemaradni a Chevy, miután a Ford már nagy erőkkel tolja az F-150 Lightning marketingjét. Néhány hónappal a kékoválosok után bemutatták az alapoktól villanyautónak készült Silverado EV pickupot.

Kizárólag Crew Cab, tehát négyajtós, ötszemélyes változatban lép piacra a Silverado EV, amely az ígéretek szerint ugyanolyan jól használható munkagépként is, mint a belsőégésű motorral felszerelt testvére. Platója 1803 milliméter hosszú, ráadásul a kabin hátfala nyitható, így a hátsó ülések lehajtásával még hosszabb tárgyak is szállíthatók. Sőt, leengedett raktérajtóval akár 3032 milliméter hosszúak is.
Hirdetés
Bent is már igazán 21. századi műszerfal fogad 17 colos digitális műszeregységgel, és az infotainment 11 colos érintőképernyőjével a középkonzolon. Persze szélvédőre is vetíthetők az adatok, de jár még napfénytető és kéttónusú bőrülések is. Érdekes egy pickupban a lapos alsó résszel megáldott kormánykerék, ám ennél hasznosabb a közel 32 literes tárolórekesz a kartámasz alatt. Kétféle teljesítményű modell választható majd. A gyengébbik is 510 lóerős, 834 Nm forgatónyomatékkal. A Chevy 644 kilométeres hatótávot ígér, illetve 3,6 tonnás vontatási kapacitást, ám később érkeznek még olyan modellek, amelyek többet is bírnak. A kétmotoros, összkerékhajtású változat már 664 lóerős 1056 Nm forgatónyomatékkal, elképesztő 4,5 másodperces 100-as gyorsulással, Ráadásul ugyanúgy 644 kilométernek ígérik a hatótávolságát. A Silverado EV 2023 tavaszán érkezik meg a márkakereskedésekbe 39 900 dolláros alapárral, ami körülbelül 12,7 millió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?