Duster, amivel megúszhatnád az áfát

Hivatalos: itt a platós Duster és a Sandero RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két izgalmas modellt mutatott be a Renault a Buenos Aires-i Autószalonon. A Duster Oroch pickup és a forró Sandero RS Daciaként nem várható.


A korábban kémfotókon már feltűnt Duster pickup és a sejtelmes fotókon ugyancsak látott Sandero RS is bemutatkozott a Buenos Aires-i Autószalonon. Mindkettő Renault emblémával látható, s úgy hírlik, hogy csakis így, kizárólag a dél-amerikai piacra fognak készülni, hozzánk Daciaként sem jutnak el.
Az Oroch a tavaly bemutatott tanulmány szériagyártásúvá józanított megfelelője, a Duster alapjain csakis négyajtós duplakabinosként jön, s öt felnőttnek ígér kényelmes helyet, hátul pedig platóján az alapváltozatnál nagyobb terhelhetőséget a rakománynak. Hajtásláncáról egyelőre nincs infó, de vélhetően azokkal az 1,6 és 2,0 literes szívó benzinesekkel fogják majd kínálni, amelyekkel a Duster is kapható Dél-Amerikában.
Hirdetés

A Sandero RS megjelenése sem újdonság, motorja 2,0 literes, 145 lóerős, váltója hatfokozatú kézi, hajtása első, gyártása pedig helyi, hogy még véletlenül se jöjjön szóba az európai megjelenés. Bár utóbbi a Duster pickup esetén sem várható, mégis lesz európai platósa a Daciának, a hírek szerint 2017 környékén, s kapaszkodjunk meg, Mercedes-Nissan-Renault közös fejlesztésként. Arra persze már ma is van mód, hogy olyan Daciát válasszunk, melyet Mercedesekben is alkalmazott motor hajt, csak a jó öreg 1.5 dCi-t kell kérni, s képzeletben már rakhatjuk is a "célzócsillagot" autónk orrára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?