E hét szerdán a benzin drágul, mégis a gázolaj marad a drágább

Nagyobb áremelést kap most a benzin, mint a gázolaj múlt héten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg előző hét szerdán csak a dízel ára került feljebb, e héten csak a benzin kap áremelést. Másfélszer akkorát, mint a még így is drágább gázolaj a múlt héten.


Míg múlt hét szerdán csak a gázolaj kapott némi, literenkénti 2 forintos ártöbbletet, e héten a benzin drágulása kerül sorra. A Holtankoljak.hu információi szerint a dízel előző heti áremelésének másfélszeresét jelentő literenkénti 3 forintos többletet kap szerdán a 95-ös. Utóbbi átlagára a hét derekától 371 forint lesz, a gázolajé 377 forint marad.
Hirdetés
A szerdai emelés újabb idei árrekordot hoz, utoljára 2015 nyarán jártak a mostani szintek fölött az üzemanyagárak. Előtte ugyanakkor többször is, a 2012-ben adódott 450 forint feletti csúcsszintektől pedig még mindig jelentősen odébb vagyunk. Legalábbis átlagárak szerint. Ugyanakkor a töltőállomások közötti igen jelentős, a heti mozgásokat igencsak túlnövő, akár literenkénti 50 forintot is elérő különbségekkel a drágább helyeken már a benzin és a gázolaj esetén is bele lehet futni 400 forint feletti literárakba. Így aztán egyértelműen látható, nem is elsősorban a néhány forintos heti ármozgásokra, hanem a kutak díjszabására ajánlott figyelni, azzal többet lehet spórolni. Még többet a takarékos vezetéssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?