Egy szimfonikus zenekar bújt el a Lincoln Aviatorban

Egy zenekar komponálta a Lincoln Aviator figyelmeztető jelzéseit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha bekapcsolva hagyod a fényszórókat, fogytán az üzemanyag, vagy épp behúzva felejtetted a kéziféket, akkor egy szimfónikus zenekar komponálta dallamok csendülnek fel a Lincoln Aviatorban.


Ha nem is egy egész zenekar, azért a Detroit Symphony Orchestra több zenésze is közreműködött a Ford luxusmárkájának ötletes projektjében. A Lincoln legújabb dobása, az új Aviator ugyanis különleges hangzásélményt nyújt majd az utasai számára. A fényűző szabadidő-autóban a szimfonikus zenekar hangszereinek segítségével szólalnak meg a figyelmeztető jelzések.
Hirdetés

Egészen pontosan külön dallamokat komponáltak a zenekar hangszereinek felhasználásával. Összesen hat dallamról beszélhetünk, amelyeket 25 különböző jelzéshez használ az autó, ezek pedig három különböző kategóriába sorolhatók. Ezek lényegében a „nem kritikus” könnyed figyelmeztetés” és a „kemény-figyelmeztetés”. A dallamokhoz többek között ütős hangszereket, hegedűt és brácsát használtak. A zeneszerzés során valójában 125 dallamocskát ötlöttek ki és ezt szűkítették le végül arra a hatra, amelyet az autóban is hallhatnak a márka ügyfelei.

A jelzések többek között olyankor szólalnak meg, amikor nem kötik be az öveket, nyitva felejtik a tanksapkát, behúzva marad a kézifék, vagy épp bekapcsolt állapotban maradnak a fényszórók leállás után. A „kemény figyelmeztetés” címszó alatt pedig az azonnali beavatkozásra, a forgalomban előforduló veszélyhelyzetekre figyelmeztető jelzések értendők. Például a holttérben érkező járművel való sávváltáskor és hasonlók. Az új Aviatorral és a hangulatos figyelmeztető jelzéseivel a Los Angeles-i Autószalonon találkozhat a nagyközönség november végén, illetve december elején. Az alábbi videóban ízelítőt kaphatsz a dallamokból.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?