Egyetlen forint híján 400 forintos üzemanyagár jön pénteken

Tovább drágulnak az üzemanyagok, főként a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerda után pénteken is emelkednek az üzemanyagárak, a benzin másfélszer akkora áremelést kap, így csökken a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség.


A tetemes szerdai áremelés után péntekre is jut drágulás az üzemanyagoknál. A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken 6 forinttal kerül feljebb a 95-ös benzin, 4 forinttal a gázolaj ára.
Hirdetés

A dízel üzemanyagért a hét utolsó munkanapjától így már átlagár szerint is 399 forint fizetendő, míg az elmúlt hónapokban jelentősen olcsóbb 95-ös benzin átlagára is közel 400 forintos, 392 forint lesz.
Mivel az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 50 forintos eltérések is adódhatnak, a drágább helyeken mindkét üzemanyagfajta ára több mint 400 forint lehet, a leginkább borsos árszabású helyeken a 2012-ben adódott - átlagár szerinti - 450 forintos csúcsszintet is túlléphetik a literárak. Bár az előre tankolásnál most is fontosabb a megfelelő kút választása, egy kicsikét spórolhatunk, ha még péntek előtt tankolunk, már amennyiben nem tettük még meg a szerdai emelés előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?