Egymilliós VW Scirocco – Kína és Németország számára

Túl van az egymillió példányon a Scirocco - jubileumi kiadással ünnepel a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly volt 30 éves a VW Scirocco GTS, idén pedig elkészült az egymilliomodik Scirocco - remek alkalom egy újabb speciális szériához.

Tavaly a GTS kiadással ünnepelte a Scirocco második generációjának és az az azon alapuló GTS kiadásnak harmincadik születésnapját a Volkswagen, most pedig az a szenzáció, hogy az 1974-ben debütált Sciroccóból idén készült el a milliomodik példány, azaz most ismét ünnepelnek a gyáriak.
Mi mással tehetnék, mint egy speciális kiadással. A limitált széria elnevezésével sem agyaltak sokat a wolfsburgiak, talán csak a munkanév ragadt rajta, s így lett Scirocco Million, azaz milliós Scirocco a mélyfekete, versenycsíkokkal díszített gyöngyházfényezéssel, galvanizált szürke tükrökkel szerelt, 19 (Kína számára 17) colos alufelnikre ültetett, R-Line lökhárítókkal és küszöbszpojlerekkel is egyedivé tett, hátul 90 (Kína számára csak 70) százalékosan sötétített üvegezésű sportkupé.
Hirdetés

Miért ilyen fontos, hogy miként kapják a kínaiak? Mert a német vevőkön kívül csakis ők fogják megkapni a belül fekete, kontrasztos narancsszínű varrással kárpitozott, háromféle motorral, kétliteres, 140 lóerős TDI-vel és 1.4 (122 és 160 LE), valamint 2.0 (210 LE) TSI verziókkal, a 122 lóerős alapgép kivételével DSG kettős kuplungos automata váltóval is rendelhető jubileumi Sciroccót.
A gyártás már májusban elkezdődik, a németországi alapár 27 325 euró, azaz uszkve 8,2 millió forint – ügyelve arra, hogy az azonos ellátmányra hozott bázisverzióknál ne legyen drágább a különleges kiadás. Hozzánk legfeljebb magánimportból kerülhet majd a Scirocco Million, ám a német fanatikusok vélhetően nem fogják kiengedni markukból, Kínából pedig nagyon költséges lenne hazahozni egyetlen példányt is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?