Eladó a Taxi 2 filmben szereplő “páncélozott” Peugeot 605

A francia luxusautóval egyenesen a Peugeot múzeumból gurulhat ki a szerencsés nyertes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jutányos áron lehet hazavinni a filmes ereklyének számító matt fekete Peugeot 605-öst, ami nemcsak golyóálló, hanem távirányítású is, legalábbis a forgatókönyvírók szerint.

Jópofa autós akcióvígjátékként és egy ötrészes Peugeot reklámfilmként aporszrofálthatók a francia gyártású Taxi filmek. A tuningolt 406-os, majd később 407-es mellett szinte a teljes francia autóipar aktuális kínálata megjelent a filmvásznon, ha csak egy pillanat erejéig is. A legtöbb szerepet a Peugeot különböző szedánjai kapták, a második epizódban egy különleges 605-ös is felbukkant, amit most a Peugeot múzeum árverésre bocsát.
Hirdetés
A történet szerint a japán védelmi miniszter franciaországi látogatására készült a szuperbiztonságos autó, amiben nem eshet semmi baja a magas rangú vendégnek (természetesen az indulás után néhány perccel az autóból rabolják el). A forgatókönyvírók fantáziája messzire szaladt, az autót extrémebbnél extrémebb tulajdonságokkal ruházták fel. A nagy Peugeot távirányítással is vezethető, a karosszéria titánból készült, ami bármilyen kalibernek ellenáll, elöl és hátul rakéta-detektorok óvják az utasokat, a motor pedig hangvezérléssel indítható. A 605-ös dinamikája elképesztő, a két turbó mellé még egy kompresszort is beépítettek, a végsebesség 320 km/h. Az utóbbi két mondatból persze semmi sem igaz. Az árverés viszont valós. Az autó az elmúlt bő 20 évet a Peugeot múzeum raktárában töltötte, így az 1998-as jármű csak 70 ezer kilométert futott. Az állapota átlagosnak mondható, látszik rajta a használat, valószínűleg nem egy gyűjtő, hanem inkább egy filmrajongó garázsában landolhat a luxusautó. Nem is kérnek kifejezetten sokat érte, az előzetes becslés szerint 3-4 millió forint közötti összeget érhet a relikvia, ugyanakkor az október 23-án tartott árverésen nem talált gazdát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?