Életre való SUV jön holnap a Lotustól, magyar névvel

Nem vicc: az "életre" szóból ered a Lotus első SUV-jának, egy elektromos kupéterepjárónak a neve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ első elektromos hiper-SUV-ja lesz az Eletre a Lotus szerint, de nekünk talán érdekesebb, hogy a világ első magyar nevű modellje is ez lesz, na jó, az Alma és a Puli után.

Éledezik a Lotus, úgy tűnik, jót tett nekik a tőke, amit a kínaiak fektettek a cégbe. A márka értékeihez hűen sportautókkal újultak meg, rögtön egy majdnem 2000 lóerős, elektromos meghajtású villanyautót mutattak be két éve Evija néven, tavaly pedig az Emirával mutatták meg, hogy az elérhetőbb kategóriájú sportkocsik mezőnyében is van keresnivalójuk. A befektetések persze inkább az olyan tömegmodellektől fognak megtérülni, mint a SUV-ok, és most, hogy megerősítette sportautós hírnevét a márka, ideje learatni a babérokat egy olyan autóval, amit praktikussága miatt jóval többen vásárolnak majd meg. Március 29-én mutatkozik be az újdonság, és minden eddig ismert előzetes információ közül nekünk talán a neve lesz a legérdekesebb: úgy hívják majd, hogy Eletre. A Lotus rajongói jól tudják, hogy mindenképpen e betűvel kellett kezdődnie, de nem véletlenül cseng ismerősen a név, ugyanis az "életre" szóból származik. Nem vicc, nem véletlen egybeesés, nem is mi találtuk ki: a Lotus hivatkozik az Eletre elnevezésre úgy, mint ami "egyes kelet-európai nyelvekben azt jelenti, életre kel." Azt hagyjuk figyelmen kívül, hogy Angliában földrajzilag nem a legtájékozottabbak a Lotus marketingesei (elvégre Magyarország még Közép-Európa). Nem tudjuk azt sem, miért nem közölték egyszerűen, hogy a magyar nyelvből ered az elnevezés (esetleg így titokzatosabb, egzotikusabb), de talán minden kétséget kizárhatunk, hogy az Eletre egyik másik nyelvben sem jelenti azt, hogy életre. Így pedig biztos, hogy egy magyar kifejezés fogja díszíteni egy patinás brit sportautó-gyár legújabb modelljét, és ez a lényeg. Büszkeségünket tovább növelheti az, hogy tegnap egy óriási sárga téglatestre is felvitték az Eletre modellnevet, ami London belvárosában, a Temzén hajózva hirdette az újdonság érkezését.
Hirdetés
Tudunk azért olyan információkat is, ami az autó technikai részleteiről szól - például hiper-SUV-ként hivatkozik rá a Lotus, a Carscoops értesülései szerint pedig lesz olyan verziója, ami 3 másodpercnél is hamarabb szökken fel 100 km/h-ra. Kívül egy áramvonalas, sportos kupé-SUV karosszériára számíthatunk, belül minimalista és futurisztikus utastérre. Az autóról kiszivárgott szabadalom tervrajzai alapján új stílusirányzat jelenik meg az Eletrén, a kocsi tetején egy komolyabb szenzor is helyet kap valószínűleg az önvezetéshez, hátul pedig kettő részre osztott tetőszpojler termeli a leszorítóerőt. Holnap mindenre fény derül, este a www.lotuscars.com oldalon követhetjük a leleplezést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?