Elkapták a gyereket, aki szándékosan biciklizett neki 22 autónak

A rongálót gyorsan azonosították a rendőrök, de mivel csak 9 éves, nem büntethető

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az V. kerületben egymást követve érkeztek a bejelentések két hete, jelenleg 22 megrongált autóról tud a rendőrség. A rongáló egy 9 éves fiú volt, aki a biciklije kormányával hajtott neki szándékosan a parkoló autóknak.

2021. augusztus 11-én egymás után érkeztek a tulajdonosok a Szalay utcába, a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányságra. Egymás után számoltak be ugyanarról: az utcán parkoló autójukon esetenként horpadásokkal is társított mély karcokat találtak, úgyhogy szeretnének ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni. A rendőrök ezen feljelentések nyomán elkezdték keresni a tettest, a térfigyelő kamerák képsorai le is buktatták az elkövetőt.
Hirdetés
A 22 autót megrongáló vandál nem más volt, mint egy gyerek, aki a biciklijének kormányával karcolta sorra az álló autókat. A felvételeken a leginkább meghökkentő részlet az egyértelmű szándékosság volt: a fiú direkt okozott kárt a járművekben. Az adatgyűjtés során rövidesen azonosították is, kiderült, hogy mindösszesen 9 éves, így életkora miatt nem büntethető. Az eset körülményeit figyelembevéve a rendőrkapitányság a Gyermekjóléti Szolgálatot is értesítette.​
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.08.24. at 19:00
    Permalink

    Ha nem autókat rongált volna meg fél milliós értékben, hanem mondjuk más bicikliket, rollereket vagy ne adj isten BKV buszokat akkor is a Gyermekjóléti Szolgálatnál köt ki az ügy? A piros 205-öst mondjuk én is sajnálom, de kíváncsi vagyok, hány autós fog elállni a feljelentéstől az elkövető életkorára (és feltételezhető motivációjára, pszichés/családi hátterére) tekintettel.

  • 2021.09.03. at 15:14
    Permalink

    Gondolom, idegesítette a gyereket, a sok értékes jármű, otthoni anyagi problémák, szülőktöl panasz áradatot kell elviselnie…..Ez a gyerkőc bosszúja…

Vélemény, hozzászólás?