Elkészíti a ténylegesen emissziómentes versenyautót a Hyundai

Száguldó szappandoboz a Hyundaitól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Emlékeztek még a Red Bull ládaderbijére? Nos, azt a versenyt azok a szappanosdoboz versenyek ihlették, amelyeknek Amerikában már régi hagyománya van. Most a Hyundai is elkészíti a saját száguldó ládáját.

Európai formatervezési központjának új projektjéből nyújtott egy kis ízelítőt a Hyundai. Bár a kedvcsináló fénykép elég sejtelmes, azért az látszik, hogy a sötét háttér előtt egy igazán különleges jármű rajzolódik. Méghozzá egy „szappanos ládának” becézett szerkezet. Ilyesmikkel egykor gyerekek versenyeztek meredek utcákon. Az eredetileg szappan tárolására szolgáló farekeszekből készített szerkezetek ma már jóval modernebb, kifinomultabb felépítéssel és kidolgozással büszkélkedhetnek, lásd például a fentebb említett Red Bull ládaderbit, ami persze azért egy kicsit extrémebb formában dolgozta fel a szappanosdoboz versenyeket. Az USA-ban még manapság is elég sűrűn rendeznek ilyen versenyeket, amelyeken a gyerekek erőforrás nélküli, kizárólag a gravitáció ereje által mozgatott járművel vágnak neki a lejtős utaknak. Viszont a Hyundai a tradicionális szappanos láda által ihletett járművet Európában kívánja elérhetővé tenni. Részletes információkat azonban későbbre ígértek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?