Elon Musk újra elővette az olcsó Teslát: vajon most megvalósul?

Egy Model 3 árának feléért tervez villanyautót árulni a Tesla?

Már nem először hallunk az olcsó Tesláról, ám még sohasem valósult meg Elon Musk ígérete. Most minden eddiginél nagyobbat mondott, ráadásul részleteket is árult el. Lehetséges, hogy már tényleg a tervezőasztalon a Tesla népautója?

Érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgokat, amiket Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója csak úgy mond, vagy kiír a Twitterre. Erre egy remek példa a Tesla népautó esete, amelynek ötlete időnként felröppen az utóbbi években. Már a legelső alkalommal úgy harangozta be Musk, mintha majdnem kész lenne az újdonság, ám az ígéretekkel ellentétben nemhogy sorozatgyártásra nem került ilyesmi, de még csak egy prototípust sem láthattunk a kisebb, olcsóbb platformra épülő, ezáltal a Model 3 árának feléért kínálható, tömegesen gyártható Teslából. A gyártó legutóbbi élő beszámolójában ismét előkerült az új platform, amelynek megjelenésére pontos határidőt most sem kaptunk, ám állítólag ez a fejlesztőcsapat jelenlegi elsőszámú prioritása.

Musk elmondta, hogy két új platformra épülő autót fognak tudni előállítani annyi pénzből, mint amennyibe egyetlen Model 3 összeszerelése kerül, és ez a vételáron is meglátszik majd.

Sokkal fontosabb viszont, hogy azt is kiemelte: ebből az egy modellből többet fognak tudni gyártani és eladni, mint amennyit az összes többi típusukból együttvéve, az ezekre vonatkozó kereslet visszaesése nélkül számolva. Arra a kérdésre, hogy mindez valóban lehetséges-e, Musk csak annyit felelt: "Mi tényleg hisszük, hogy meg lehet csinálni" A pletykák persze azonnal lángra kaptak ismét, illetve a részvényeknek is jót tett a bejelentés, ám pezsgőt bontani azért még nem kell: lényegében most sem hangzott el semmi konkrétum. Továbbá az, hogy fele annyiba kerül majd az autót előállítani, még nem jelenti, hogy a termék ára is a felére fog csökkenni, nem érdemes 11 milliós Teslában reménykedni. Az is biztos továbbá, hogy még erősen a jövő zenéje a megjelenés, hiszen még a Tesla kamion gyártásának fellendítése és a Cybertruck világra szabadítása is biztosan előbb szerepel a cég naptárában. Ennek fényében legkorábban 2024-re várható, hogy ebből kézzel fogható autó legyen, bár még az is megeshet, hogy ez a kijelentés is messze túl optimistának bizonyul. Ti mit gondoltok: lesz-e szerintetek olcsó Tesla egyáltalán, és ha igen, akkor mikor érkezik, illetve mennyibe fog kerülni?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?