Elon Musk újra elővette az olcsó Teslát: vajon most megvalósul?

Egy Model 3 árának feléért tervez villanyautót árulni a Tesla?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem először hallunk az olcsó Tesláról, ám még sohasem valósult meg Elon Musk ígérete. Most minden eddiginél nagyobbat mondott, ráadásul részleteket is árult el. Lehetséges, hogy már tényleg a tervezőasztalon a Tesla népautója?

Érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgokat, amiket Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója csak úgy mond, vagy kiír a Twitterre. Erre egy remek példa a Tesla népautó esete, amelynek ötlete időnként felröppen az utóbbi években. Már a legelső alkalommal úgy harangozta be Musk, mintha majdnem kész lenne az újdonság, ám az ígéretekkel ellentétben nemhogy sorozatgyártásra nem került ilyesmi, de még csak egy prototípust sem láthattunk a kisebb, olcsóbb platformra épülő, ezáltal a Model 3 árának feléért kínálható, tömegesen gyártható Teslából. A gyártó legutóbbi élő beszámolójában ismét előkerült az új platform, amelynek megjelenésére pontos határidőt most sem kaptunk, ám állítólag ez a fejlesztőcsapat jelenlegi elsőszámú prioritása.

Musk elmondta, hogy két új platformra épülő autót fognak tudni előállítani annyi pénzből, mint amennyibe egyetlen Model 3 összeszerelése kerül, és ez a vételáron is meglátszik majd.

Sokkal fontosabb viszont, hogy azt is kiemelte: ebből az egy modellből többet fognak tudni gyártani és eladni, mint amennyit az összes többi típusukból együttvéve, az ezekre vonatkozó kereslet visszaesése nélkül számolva. Arra a kérdésre, hogy mindez valóban lehetséges-e, Musk csak annyit felelt: "Mi tényleg hisszük, hogy meg lehet csinálni" A pletykák persze azonnal lángra kaptak ismét, illetve a részvényeknek is jót tett a bejelentés, ám pezsgőt bontani azért még nem kell: lényegében most sem hangzott el semmi konkrétum. Továbbá az, hogy fele annyiba kerül majd az autót előállítani, még nem jelenti, hogy a termék ára is a felére fog csökkenni, nem érdemes 11 milliós Teslában reménykedni. Az is biztos továbbá, hogy még erősen a jövő zenéje a megjelenés, hiszen még a Tesla kamion gyártásának fellendítése és a Cybertruck világra szabadítása is biztosan előbb szerepel a cég naptárában. Ennek fényében legkorábban 2024-re várható, hogy ebből kézzel fogható autó legyen, bár még az is megeshet, hogy ez a kijelentés is messze túl optimistának bizonyul. Ti mit gondoltok: lesz-e szerintetek olcsó Tesla egyáltalán, és ha igen, akkor mikor érkezik, illetve mennyibe fog kerülni?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?