Előre szóltak a drónról a rendőrök, mégis előztek a záróvonalon

A levegőből ellenőrizték a rendőrök a záróvonalat: a drónfelvételeknél nincs egyértelműbb bizonyíték

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell közlekedési szakértőnek lenni, hogy lássuk: a rendőröknek igazuk van, amikor az alábbi felvételek alapján büntetnek. Egy vasúti átkelő utáni záróvonalat figyeltek a levegőből, ahol a gyér forgalom ellenére is akadtak szabálytalanul előző autósok.

Múlt héten pénteken, a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság munkatársai egy drón segítségével ellenőrizték madártávlatból, hogy a 442-es úton valóban előznek-e a sofőrök a vasúti átkelő után a kihelyezett előzni tilos közúti jelzőtábla és a záróvonal ellenére. A felháborító az egészben, hogy az ellenőrzés időpontjában alig volt forgalom, ráadásul a rendőrök még előre be is jelentették, hogy mire és hol vadásznak, és még így is többen gondolták úgy, hogy megéri pár másodpercet nyerni a táblát és a felfestést figyelmen kívül hagyva.
Hirdetés
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőröknek a rövid ellenőrzés során 6 autóssal szemben kellett bírságot kiszabniuk, ami egyértelműen jelezte, hogy megéri az adott helyszínen ébernek lenni a későbbiekben is. Ezzel kapcsolatban a rendőrség honlapján is megírták: "A balesetmegelőzés érdekében az elkövetkezendő időszakban a megye területén továbbra is várható a dinamikus jogsértések felderítését célzó drónok használata." Az autósoknak erre reflektálva csak annyi hozzáfűzni valónk maradt, hogy manapság már sehol sem éri meg szabálytalankodni, mert bárhol lefülelhetnek a rendőrök a levegőből. Ha nem hiszed el, akkor mindenképp nézd meg az alábbi videót, amelyből nem csak az derül ki, hogy akár több négyzetkilométernyi területet is beláthat egyetlen rendőrségi drón, hanem az is, hogy a kilométerekre parkoló rendőrautóra (és persze bármi egyébre) is gond nélkül, felismerhető minőségben rá tud közelíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?