Először látható a Tesla Model X végleges változata

A Tesla Model X fotói az online konfigurátorból kerültek ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már konfigurálhatják új autójukat, akik látatlanul megrendelték a Tesla hétüléses crossoverjét. Ők dicsekedhettek el pár képernyőképpel.


Hiúság miatt, vagy csak a többi autórajongó információéhségének a csillapítása érdekében, de valaki szépen kimentegette a Tesla online konfigurátorának képeit. A villanyautóiról híres amerikai cég honlapján a szín- és kárpitválasztó alkalmazás egyelőre még csak azoknak a kiválasztott ügyfeleknek érhető el, akik jó előre, látatlanban megrendelték az autót. A Model X-nek még meg sem volt a bemutatója, csak előzetes képeken lehetett eddig látni.
Hirdetés


A VIP kuncsaftoknak rögtön a legmenőbb változatot, a Signature Series nevűt adja a Tesla. A képeken a csúcskivitel látható, ami 90 kWh kapacitású akkumulátort kap és 132 ezer dollár, azaz közel 37 millió forint az ára. Ebben benne van már a parkolóautomatika, a bőrkárpit és a két ledönthető plusz ülés is a csomagtartóban. A Model-X-hez ezenkívül a fűthető-hűthető ülések, a motoros csomagtérajtó, a kulcs nélküli nyitás és egy csomó más extra is elérhető lesz.

A crossover hajtását két motor adja. Az első tengelyen egy 190 kilowattos, azaz 259 lóerős, amit a hátsón meg egy 370 kW, azaz 503 LE teljesítményű hajtómű egészít ki. A Model X gyorsulása százig így csak 3,8 másodperc, végsebessége 250 km/óra. A Tesla még vár a bemutatóval, de az autót már meg lehet venni. Az alapváltozathoz 5 ezer dollár, a csúcsfelszerelt Signature Series esetén meg 40 ezer dollárnyi beugrót kell letenni a Teslának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?