Élővilág az autóban: fiókáknak adhatott életet a motortér

Madarak költöztek a lökhárító alá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem csak a nyestektől kell tartani, legutóbb egy komolyabb madárfészekkel találkoztunk a hűtőmaszk mögött.


Külsős szemmel nézve jó dolguk van az autós újságíróknak, hiszen hetente-kéthetente mindig más autókban ülnek. Ez igaz, ugyanakkor arra már sokan nem gondolnak, hogy az tesztkocsik után folyamatosan menni kell, hozzuk-visszük őket. Sokszor nagy távolságokat kell megtenni egy-egy cserénél, de ez még nem is akkora gond. Sokkal inkább fájó az, hogy a saját autót néha hetekig külsős helyen, a környezet viszontagságainak kitéve kell parkolni, messze a jól megszokott fészektől.

Apropó, ha már fészek. Épp ezzel kapcsolatos a legutóbbi sztori, ami pont a tesztautók miatti külsős parkolás eredményeképpen adódott. A legutóbb nálunk járt Kia Optima és Sportage egymást követte a sorban, így adódott, hogy két hetet is az importőr udvarán parkolt a saját verda. Kezdetben nem is tűnt fel a jelenség, mivel otthon orral befelé állok az autóval. Egy ismerős lett figyelmes arra a napokban, hogy egy madárfészek van a hűtőmaszk mögött.
Hirdetés
Nyestről, macskáról hallottam már, hogy bebújnak a motortérbe, de madárfészekről ezidáig még nem. Nem minden típusnál lehetséges ez, hiszen erősen korlátozó tényező a sűrűn rácsozott hűtőmaszk, a szelősebbeknél viszont érdemes figyelni erre. Főként akkor, ha hosszú időn keresztül parkolunk városon kívül, közel a szabad élővilághoz. A nehézkes takarítást kivéve szerencsére nem okozott problémát a fészek, tojásoknak nyoma sem volt, a potyautasok pedig azóta már bizonyára máshol élik mindennapjaikat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?