Ennyibe kerülnek a limitált szériás GR Yarisok

Áprilisban indul az új GR Yaris forgalmazása

Drágább lett elődjénél a friss GR Yaris, a legtöbbet pedig a különleges festésű és technikájú Sébastien Ogier Editionért és a Kalle Rovanperä Editionért kell fizetni.

A két ralivilágbajnokkal közösen fejlesztett, sorszámozott különkiadásokból összesen csak 100-100 darabot fognak Japánban értékesíteni, a vásárlás jogát pedig lottóhúzással döntik el. Habár Japánban április 8-án indul a forgalmazás, a limitált szériás modellek sorsolása csak április 18-án lesz, és a sorsoláson csak a Gazoo Racing Garage-okban értékesített szelvényekkel lehet részt venni. Japánban az Ogier Editionért és a Rovanperä Editionért is 8,45 millió jent (20,5 millió forint) kell fizetni, ami 70%-kal több, mint a normál, kéziváltós GR Yaris 4,98 millió jenes (12,1 millió forint) ára. A limitált szériás modellekhez az új nyolcfokozatú GR Direkt automata váltó nem választható, a normál modellekhez pedig 350 ezer jen (850 ezer forint) a felára. Európában többet kell fizetni az új GR Yarisért, pedig a vásárlók 304 helyett „csak” 280 lóerővel, és 400 helyett „csak” 390 Nm-rel kapják meg az autót. Az Egyesült Királyságban az alapváltozat kézi váltóval 44 250 fontba (20,47 millió forint), az Ogier és a Rovanperä Edition is 60 ezer fontba (27,75 millió forint) kerül. A limitált szériás modellekhez Európában sem választható automata váltó, a normál modellekhez 1500 font (694 ezer forint) a felára. Magyarországon április folyamán derülnek ki a frissített GR Yarisok árai.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?