Erősebb Mazda MX-5 ötvenezerért

Már rotyog a V8 a Mazda MX-5-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Flyin' Miata a Mazda MX-5 aktuális nemzedékéből is elkészítette a V8-as motorral hajtott változatot. Már fogadják a rendeléseket.

Nagy hagyománya van az USA-ban az odaát is kedvelt, ám szerintük alulmotorizált Mazda MX-5 szívátültetésének - pedig ott csak a kétliteres motorral árulják a típust. A Mazda Miata néven futó roadsterébe előszeretettel pakol V8-as motort a Flyin' Miata tuningcég. Eddig mind a három korábbi nemzedék átesett a V8-beépítésen, és az alábbi videó tanúsága szerint már a negyedikben is ott rotyog az ex-Corvette erőforrás. A 6,2 literes egység alaphelyzetben 430 lóerős, de az alábbi tesztalanyba már 525 lóerővel építették be.
Hirdetés
A Mazda komoly hangsúlyt fektetett az MX-5 alacsony tömegének megtartására és az autó tömeg-elosztására, így a GM-féle LS3 V8-as beépítése természetesen megbolygatta ezt a kényes egyensúlyt. 1175 kilogrammra hízott a Miata, tehát 119 kilóval vált nehezebbé, és 52:48-ról 53,4:46,6-ra módosult az első és a hátsó tengelyre nehezedő tömeg aránya. Hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik a V8-ashoz, amely 50000 dollárért kerülhet a kis japán roadsterbe, 430 lóerővel. Tehát csak az átépítés közel 14 millió forintba kerül, és ebben még nincs benne a plusz 95 lóerő 1780 dolláros - azaz közel félmillió forintos - felára, amivel együtt 525 lóerős fenevaddá válik a külsőre ártalmatlan Miata. Vajon megéri? Számunkra az 1,5 literes alap-MX-5 is élvezetesnek bizonyult.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?