Európába jön a Raptor!

Európában is kapható majd Ford Raptor, igaz nem az F150

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes módon egy vieójáték kiállítóson mutatják be az Európának szánt Ranger Raptort.


Az F150 Raptor néhány év alatt legendává érett, de az európai autóvásárlók nagy szomorúságára itt nem forgalmazzák a kékoválos márka nagy pickupjait. Van viszont Rangerünk, amely a kontinens egyik legnépszerűbb platósa, és a Fordnál szerencsére felötlött valakiben, hogy ha az F150 Raptor oly sikeres, akkor miért is ne lehetne a Rangerből is készíteni sportos változatot.
Legelőször Ausztráliában tűnt fel álcázva egy ilyen Ranger Raptor, ezért Európában újfent elkomorodott a vásárlóközönség, de később megnyugodhattak, mert idén már több hírmorzsa is arra utalt, hogy érkezik hozzánk az autó. Most pedig már az is hivatalos, hogy a jelenleg is folyó Gamescom kiállításon mutatják meg először a nagyközönségnek, lényegében összekötve a kellemest a hasznossal, ugyanis a Forza Horizon 4 című játékban is szerepel a platós, így egyszerre „több helyen” debütálhat.
Hirdetés

A márkakereskedésekbe azonban csak 2019-ben érkezik meg, kétliteres, 213 lóerős dízelmotorral, amelynek forgatónyomatéka 500 Nm. Az erőt pedig az F150-ből ismerős tízfokozatú automatikus sebeségváltó továbbítja a kerekek felé. Természetesen egyedi sportfutóművet is kap a járgány adaptív lengéscsillapítókkal, valamint megerősített fékekkel, illetve komoly terepabroncsokkal. Természetesen többféle üzemmódban is használható a Rager Raptor. A normál és a sport mellett választható fű/murva/hó mód, értelemszerűen csúszós útfelületekre. A homok/sár fokozat a laza talajra lehet jó, de a sziklás terephez is jár egy üzemmód, sőt a sokat sejtető Baja nevű mód valószínűleg egy sivatagi versenygép tulajdonságaival ruházza fel az autót.

A karosszéria módosításai hűen követik az F150 Raptorral megkezdett vonalat. Látványos fekete hűtőrács és sárvédő-szélesítések, valamint a küszöbökhöz illesztett fellépők teszik különlegesebbé a „sportplatóst”. Az utastérben sportos ülések, kék cérnával varrt bőrfelületek és a sebességváltó kormánykerék mögé helyezett kapcsolói emelik a sportos hangulatot. A Ranger Raptor tehát jövőre érkezik, de az árcédulájáról még nem közölt információt a Ford.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.08.23. at 18:40
    Permalink

    Voltak már a Rangerből olyan változatok, amik az előszelét jelentették a Raptornak: a Wildtrak vagy a Predator, így talán annyira nem is nagy meglepetés az érkezése. Erre aztán egyik rivális sem tud alternatívát kínálni Európában, az biztos 😀

Vélemény, hozzászólás?