Évtizedek óta azonosak a problémák Budapest utcáin?

Érdemes megnézni ezt a közlekedéssel és környezetvédelemmel foglalkozó, 40 éves rövidfilmet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig emészthető a technológiai fejlődés, amit a közlekedés terén átéltünk a '80-as évek közepe óta. Éppen ezért meghökkentő, hogy a nosztalgiát keltő mondatok közt megannyi, mai napig égető problémát említenek ebben a 40 éves dokumentumfilmben.

Az alább látható, 15 perc hosszúságú dokumentumfilmet az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács megbízásából a KÖZDOK Közlekedési Filmstúdió készítette még az 1980-as évek derekán. A régi autók beállítására és karbantartására vonatkozó útmutatások természetesen már aktualitásukat vesztették, de például a hazai autópark átlagos életkora, a járművek rendszeres karbantartásának hiánya, a nem megfelelő közlekedési morál és vezetési stílus, illetve a P+R parkolók népszerűsítése akár egy mai infócsokorban is megállná a helyét. Mindenképp érdemes tehát belepillantani a szocialista dokumentumfilm-gyártás ezen gyöngyszemébe, és elgondolkozni: vajon tényleg ennyire keveset változott a helyzet?
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?