Ez a DeLorean tényleg visszautazott a múltba, csak másképp

120 óra munkával állították helyre a legendás autó gyári állapotát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes videókon követhetitek végig, hogy milyen, amikor egy DeLorean valóban időutazáson megy át: az 1981-ben gyártott autót 32 év állás után restaurálják a LegitStreetCars videójában.

Magukért beszélnek a képsorok, ám fontos tisztázni, hogy mit is látunk pontosan. A különleges kupé rozsdamentes acél karosszériaelemei ugyanis - az anyag nevéhez méltó módon - valóban nem rozsdásodnak, ám az elhanyagoltság így is meglátszik a 42 éves autó külsején. Már az első mosás után is jól nézett ki a DeLorean, ám ezután még egy sérülés javítása és a teljes felület kezelése is szükséges volt. Nagyobb problémát jelentettek azonban a nem acélból készült elemek, a lökhárítók és a felnik felújítása következett, illetve egyes elemeket a gyártó régi, megmaradt alkatrész ellátmányából kellett lerendelni.
Hirdetés
Az igazi kihívásnak azonban az összeszerelés bizonyult, rengeteg rögzítőelem sérült ugyanis meg a bontáskor, így folyamatos fejtörést okozott a projekt befejezése. Jól látható a megkönnyebbülés az arcokon, amikor elnyeri végleges - tehát eredeti - formáját a legendás autó, erre tényleg azt lehet mondani, hogy visszautazott az időben, méghozzá 42 évet. Alább láthatjátok a videókat, ahol az autóval foglalkoznak a már említett csatornán, az egyszerűség kedvéért kigyűjtöttük őket nektek. Az első videóban megveszik, a másodikban eljutnak az első indításig, a harmadikban elkezdődik a szétszerelés, a negyedikben és az ötödikben pedig végre összeáll a projekt.
Hirdetés
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?