Ez a Q3 Sportback a győri Audi gyár százezredik hibridje

Jubileumot ünnepel a hazai Audi gyár, mutatjuk a százezredik legyártott hibridjüket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A győri Audi gyár komoly mérföldkőhöz érkezett, elérte a hatodik számjegyet a legyártott hibridek száma. Mutatjuk, hogy pontosan milyen autó az ünnepelt!

E héten, tegnap gördült le az Audi Hungariánál a 100 000. hibridautó a győri gyártósorról: egy District-zöld színű Audi Q3 Sportback 45 TFSI e, amelyet Németországban vásároltak. A 2022-ben az Év Magyar Autójának választott modell 245 lóerős rendszerteljesítményre képes, amelyet az 1,4 literes TFSI benzinmotor és egy elektromotor biztosít, WLTP szerinti tisztán elektromos hatótávolsága pedig akár 45-50 kilométer is lehet. A győri üzem még 2019-ben lépett az elektromobilitás útjára, ám ekkor még csak lágyhibrideket gyártottak. Ezt követte 2020-ban a konnektoros hibrid technológiájú Audi Q3 modellek gyártása, azóta a mai napig folyamatosan nő a rendelt, ezáltal a legyártott hibridek aránya.
Hirdetés
„Járműgyártásunk csapata közel 25 éves tapasztalattal készíti a győri Audi TT Coupé és Roadster, valamint az Audi Q3 és Q3 Sportback modelljeinket. Az évek során folyamatosan bővítettük kompetenciáinkat, amelynek köszönhetően képesek vagyunk egy gyártósoron gyártani a belső égésű motorral szerelt és az elektromos hajtásláncú modelljeinket”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. Hozzátette: „A 100 000. hibridmodellünk gyártása egy fontos mérföldkövet jelent számunkra az elektromobilitás felé vezető úton.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?