Ez lesz az első debreceni BMW!

Új tanulmányautót mutatott a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most egy SUV érkezett a Neue Klasse X megnevezéssel, ami egyelőre még csak tanulmányautó, de a szériaérett változat Debrecenben fog készülni.

Az X a második Neue Klasse koncepcióautó, amely láttán a „kis vesék” rajongói megnyugodhatnak, mert a jövőben nem lesz minden BMW óriási hűtőmaszkokkal rajzolva. Ám a technológiai újításokkal nem a múltba réved majd a BMW, hiszen 4 szuperszámtógépet ígérnek az autóba, amelyek a különböző funkciókat vezérlik majd. Többek között az önvezető funkciókat és a hajtásláncot.
Hirdetés
Elárulták továbbá, hogy az elektromos hajtáslánc egy új, 800 voltos rendszerrel rendelkezik, így 10 perc alatt 300 km hatótávolságot szívhat magába az autó. Ráadásul a Neue Klasse platform olyan új akkumulátorokat kap, amelyek 20 százalékkal nagyobb energiasűrűséget biztosítanak, így a jelenlegi tisztán elektromos BMW modellekhez képest 30 százalékkal növelhető a hatótávolság. A Vision Neue Klasse X belső terére vetett első pillantások alapján a kezelőszervek számát minimálisra csökkentik, az autóval való interakció a központi kijelző képernyőjére, a kormánykerék gombjaira és a hangvezérlésre korlátozódik. Ugyanakkor az információkat a HUD-ot kiegészítő BMW Panoramic Vision csík is szolgáltatja majd, amely a szélvédő teljesz szélességében végigfut, így még az utast is informálja. Az autó méreteiről még nem közöltek pontos adatot, a hajtásláncáról is csak a kecsegtető akkumulátor infókat, illetve még azt sem lehet tudni, hogy mikor mutatják be a szériaérett változatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?