Ez történik, ha egy Model Y és egy ID.6 CROZZ ütközik

Videón a frontális törésteszt a Tesla Model Y-ról és Volkswagen ID.6-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindkét autó nagy népszerűségnek örvend a kínai piacon, ezért a szakemberek úgy döntöttek, egymásnak engedik a két járművet. A teszt során egy félfrontális ütközést kreáltak, mindkét autó 64 km/h-ra gyorsult fel az ütközés előtt.

Az AUTOMAGZ YouTube-csatornáján mérték össze a Tesla Model Y és Volkswagen ID.6 strapabíró képességét egy közös törésteszt keretében. A kísérletet kínai mérnökök valósították meg, és bár az ID.4 jobb összehasonlítási alap lehetett volna a Model Y mellé, így is érdekes a végeredmény.
Hirdetés
Mindkét autót 64 km/h-ra gyorsították a becsapódás pillanatáig, melynek eredménye hasonló (de nem azonos!), mintha mindkét az egyikőjük 128 km/h-ás sebességgel futott volna a másiknak. Összességében nem lehet megmondani, melyik autóban keletkezett nagyobb anyagi kár, az mégis látszik, hogy szinte egyáltalán nem sérült egyik autó esetében sem az utastér- igaz, a járművek eleje teljesen megsemmisült. Az egyetlen jelentős különbség a sérültek mentésében játszhat kulcsszerepet; a Model Y esetében ugyanis a vezető oldali ajtókat nem lehetett kinyitni az ütközés után, míg az ID.6 esetében mind a 4 ajtó különösebb erőfeszítések nélkül nyílt. Emellett a teszt egy manapság felkapott tévhitre is rácáfol; bár mindkét autó tisztán elektromos hajtású, mégsem gyulladt ki egyik sem még ilyen erőhatások ellenére sem, de még az akkumulátorcsomag sem sérült semelyik jármű esetében.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?