Ezek az első képek a következő generációs Miniről

Új információkat közölt a Mini a következő háromajtósáról, a Countrymanről és egy új crossoverről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Svédországban feszegetik a következő generációs elektromos Mini határait, de belső égésű motoros kivitel is lesz a jövőre érkező kisautóból.

Már javában tesztelik a Mini kompaktjának következő generációját. A tervek szerint 2023-ban leplezik majd le, és a kémfotókból látható, hogy továbbra is elérhető lesz háromajtós kivitelben. Ez egy hagyományos ismertetőjegye a Miniknek, a villanymotor viszont már kevésbé az - a jelenlegi generációval kaphattunk először zéró emissziós autót a brit márkától, de nem meglepő, hogy a vadonatúj Miniben is lesz villanymotor, a fotókon is ezt láthatjuk. Annál inkább meglepő viszont, hogy még a következő generációból is lesz belső égésű motoros meghajtású, bár arra nem tértek ki, megújul-e a dízel is.
Hirdetés
Svédországban, Arjeplogban tesztelik az új villany-Mini vezethetőségét, aminek továbbra is a modellre jellemző gokartos élményt kell majd nyújtania a gyártó ígéretei alapján. Kívülről apró, belülről tágas - ez lesz az új generációnál is a cél, és bizonyára a Minikre jellemző érdekes, furcsa és jópofa részletekből sem lesz majd hiány. A fenntarthatóság mellett természetesen a legújabb technológiák is elérhetőek lesznek majd az utastérben a fejlett infotainment-rendszerrel. Valószínűleg ötajtós kivitelben is jön majd az új Mini, a modell külső megjelenéséről azonban még nem sokat enged látni az álca, és persze a vastag hóréteg sem segít a hátsó részen. Első ránézésre alig lehetne megmondani, hogy ez már az új Mini - vagy azért, mert jól álcázták, vagy mert forradalmi változás nem lesz a stílusában. Az ikonikus Mini formákat és vonalakat persze nem is lenne érdemes elhagyni. Nem hivatalos információ ugyan, de úgy tudjuk, a BMW i3 nem ér meg egy következő generációt, így a BMW házán belül az új villany-Mini szolgálhatja majd ki a városi kisautózásban elektromos modelleket kereső vásárlókat. Az viszont már hivatalos, hogy jövőre a Countryman SUV is megújul, és a kisautóhoz hasonlóan ebből is lesz akkumulátoros és belsőégésű motoros verzió. Úgy tűnik viszont, hogy az emelt hasmagasságú Minik sora bővül, egy Countryman alá pozicionált crossover is bemutatásra kerül a jövőben, szintén villanyhajtással. Sőt, a John Cooper csúcsváltozatok is kapnak majd villanymotorokat, bár hogy ez pontosan milyen formában valósul meg (hibrid vagy teljesen elektromos meghajtással), egyelőre még nem ismert.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?