Ezekben segíti a vezetőt az új Opel Astra

Számos hasznos vezetéstámogató rendszert hoz az Opel Astra K

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német gyártó legújabb videójában a félig már itt lévő új Opel Astra vezetéstámogató rendszereit mutatja be.


Már láttunk itthon, jövő héten Frankfurtban pódiumra áll, s a hazai piacon is előrendelhetővé válik az Opel Astra K, ami a sofőrsegédek terén is komoly előrelépést hoz. Az Opel mindenek előtt a vezetéstámogató rendszer alapjául szolgáló Opel Eye kamerát tette hatékonyabbá. Javult a képfeldolgozás teljesítménye és a felderítési képesség is. Ezeknek köszönhetően a táblafelismerő rendszer jobb hatásfokkal tud működni, így nagyobb biztonságban autózhatunk az ismeretlen utakon is, hiszen mindig a szemünk előtt van az útszakaszon megengedett legnagyobb sebesség értéke.
Hirdetés

Hasznos segítség a követési távolság kijelző is, amely másodpercben mutatja, hogy mekkora távolságra autózunk az előttünk haladóhoz képest. A számérték kiegészül egy zöld vagy sárga ikonnal, attól függően, hogy biztonságos vagy már veszélyes távolságon belül vagyunk. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer automatikus kormányzással is kiegészül, amely 60-180 km/h sebességintervallumban enyhe kormányrásegítéssel segít abban, hogy a sávon belül maradjunk.
Ezen kívül a ráfutásos balesetekre is figyelmeztet egy külön rendszer. Ha veszélyesnek ítél meg egy helyzetet, akkor fény- és hangjelzéssel jelez. Amennyiben a vezető még ekkor sem avatkozik be, akkor az autó önmagától fékezni kezd. Ez a funkció maximum 60 km/órás sebességig nyújt segítséget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?