Ezzel garantáltan megnéznek majd!

Eladó egy második világháborús lánctalpas páncélautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdemes néha csak úgy beletúrni a legnagyobb hazai használtautó-kereső kínálatába, időnként olyan érdekességek bukkannak fel, amikre nem is gondolnánk. Így lehet most bárkinek saját lánctalpas páncélautója.


Nem csak akkor érdemes beletúrni a Használtautó.hu oldalon kínált járművekbe, ha éppen újabb járgányt keresünk. Akkor is ajánlatos, ha csak jobb kedvre akarunk derülni, hiszen néha olyan hirdetésekbe akadhatunk, amik feldobják majd a napunkat. Jelen esetben nem a szöveg, vagy az elbaltázott fotók, hanem maga a tárgy az, ami kiveri a biztosítékot. Jó értelemben persze, hisz nem mindennapi történet a több ezer Swift, Golf és Astra között szembetalálkozni egy valódi páncélautóval.
Hirdetés

18 millióért hirdetik ezt a páncélozott, lánctalpas, de elöl normál teherautó kerekes Sd.Kfz 251-et. Pontosabban - itt kérek elnézést a harcjármű témában jártasaktól, ha pontatlan lennék - egy Tatra OT-810-et, ami lényegében a címben szereplő, eredetileg német páncélozott csapatszállítóra épül. A második világháborúban használt Sd.Kfz 251 1939-től volt szolgálatban, a háború után pedig a Csehszlovák Tatra gyártotta, alapjaik pedig azonosak, a felépítményen változtattak valamelyest. Mivel az eredetiből szinte lehetetlen fellelni használhatót, a legtöbben hobbi, vagy filmes célra Tatra OT-810-eket alakítottak át. A hirdetett példány is ilyen, de mint jármű, közúton nem használható, ellenben a hirdetés szerint működőképes, így hobbi célokra tökéletes lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?