Fejedelmi luxust kínál a Kia Carnival csúcsváltozata

Minek első osztályú repülőjegy, ha a garázsban egy ilyen Kia lapul?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Keleten továbbra is komoly piaci szereplők az egyterűek, ami több szempontból is érthető. A kínálat csúcsán olyan modellek trónolnak, amik mellett egy Mercedes S-osztály is elbújhat.

A Carnival név már csak egy halovány emlék a hazai piacon, nagyjából másfél évtizede gördültek át az utolsó darabok a magyar márkakereskedések kapuján, a Használtautó.hu-n is csupán 30 példány keres új gazdát. Viszont a távol-keleti piacokon a modell népszerűsége töretlen, ennek köszönhetően egy olyan verzióval rukkolt elő a Kia, amitől még a Rolls-Royce tulajdonosok térde is megremeg. A Carnival kétségtelen előnye, hogy a dobozforma rengeteg helyet rejt, ezt nem lehet überelni egy luxusszedánnal. A tervezők úgy gondolták, hogy felfelé is érdemes terjeszkedni, így a Kia egy tetőboxra emlékeztető púpot kapott, ami nem túl elegáns, de a belmagasság kétségtelenül növekedett. A tervezők szeme előtt a repülőgépek első osztálya lebegett, így nem lehet azt mondani, hogy túlzsúfolták volna a kabint. Az 5,15 méteres modellben legfeljebb négyen utazhatnak, ha a legkényeztetőbb változatot ikszeljük. A sofőr és a testőr mögött két hatalmas, karfával és lábtartóval szerelt fotelben terpeszkedhetünk, amit egészen hátra toltak, így a lábtér hatalmas. A hátul utazókat többek között 21,5 colos képernyő, hűtött-fűtött italtartó és talpmasszázs is várja, így nem nehéz frissen és kipihenten kiszállni az utazás végén.
Hirdetés
A Kia Carnival negyedik generációját tavaly mutatták be, a motorpalettán 3,5 literes benzines és 2,2-es gázolajos szerepel. A modell az ázsiai és az észak-amerikai piac számára készült, így európai megjelenésre nem érdemes várni. A józan árazású Carnival luxusváltozatáért sem kérnek csillagászati összeget, a csúcsmodell átszámítva 23 millió forintba kerül, ami kicsit több mint kétszerese a legolcsóbb kivitel árának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?