Felfrissült az Audi RS7 is, természetesen csökkent a fogyasztása

Audi RS7 modellfrissítés: marad az 560 lóerő, apadt az étvágy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hengerlekapcsolással sikerült 3 decit csökkenteni a V8-as bitturbó fogyasztásán, de kapott LED-mátrix lámpákat, és frissebben is néz ki.


Ahogy az A7 és az erősebb S7, úgy a sorozat csúcsát jelentő RS7-es is kapott egy kis frissítést. A változások ugyanazok, mint a gyengébb változatoknál. AZ RS7-nek is átrajzolták az elejét, a legszembetűnőbb az újabb Audik hatszögletű hűtőmaszkja. Ezen kívül változtak az alsó légbeömlők és azok díszítései, valamint a lámpák is. A fényszóróknak is módosult a formája, és felárért LED-mátrix technológiával is megrendelhetőek - az RS7-esen sötétített kivitelben. Van négy új színárnyalat a kínálatban, valamint enyhén átformált a hátsó lámpatest is.
Hirdetés


A beltérben finoman módosult a műszeregység és a légbeömlők formája. A típusrajongók jegyezzék fel hogy újak a kormány mögötti váltófülek és a quattro felirat, valamint az MMI kezelőfelülete is. A 4,0 literes dupla turbós V8-as motor ereje változatlan, így is bődületes 560 lóerőt tud, és 700 Nm a nyomatéka. Az RS7 gyorsulása 3,9 másodperc százig, végsebsíssége akár 305 km/h is lehet az opciós sportcsomaggal. A hajtás természetesen quattro, a váltó nyolcfokozatú Tiptronic.

Az új verzió átlagfogyasztása gyári érték szerint 0,3 dl-rel apadt, akár 9,5 liter is lehet, szabványos szén-dioxid kibocsátása így csak 221 g/km. A frissített modell értékesítése ősztől kezdődik, németországi alapára 113 300 euró, azaz több mint 34 millió forint. A fizetendő összeget a széria 20-as helyett 21 colos kerekekkel és kerámia fékekkel, valamint temérdek egyébbel is lehet srófolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?