Fellélegezhetnek az Audi-rajongó síelők: készül az Audi Carbon Ski

Karbon síléc az Auditól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hihetetlenül jól manőverezhető és nagyon agilis az Audi legfrissebb modellje, mely ezúttal egy síléc.

Mobiltelefonnyi tömeg, azaz 200 gramm megspórolását jelenti egy szabványos, 170 centiméter hosszú sílécnél, ha hagyományos anyagok helyett az extrém drága karbon-szálas műanyagból építik. Az így darabonként 1550 grammos, Carving-lécek az Audi szerint megdöbbentően fordulékonyak és könnyen kezelhetőek. Merevségükre sem lehet panasz, hiszen az Audi az általa már jól ismert, extrém merev alumínium és titán ötvözeteket is bevetette sílécéhez, mely egyébként régi szokás szerint fa középrésszel épül. A gyáriak szerint a karbon bevetése elsősorban a csavarodási hajlam minimalizálásáért tesz sokat.
Az Audi karbon-szálas síléce már idén januárban megjelent Kitzbühelben, a Hahnenkamm lesikló-versenyen és februárban Garmisch-Partenkirchenben, a Sí Világbajnokságon is színre lép - első prototípusait ezeken a versenyeken tesztelik. A következő, 2011/12-es síszezonban már bármelyik Audi-rajongó vásárolhat sílécet kedvenc autógyártójáról. A négykarikás márka karbon-síje nagyjából úgy viszonyul az átlagos lécekhez, mint az Audi R8 a tucat-autókhoz. Nem csak képességeivel, árával is elrugaszkodottnak ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?