Ferrari épült a Toyotából

Celicarrari, avagy Toyotából bármit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ausztráliában sem mennek a szomszédba kreativitásért, még akkor sem, ha az ötlet kissé bizarr, és Toyota Celica GT alapján kell Ferrari 308-ast összekalapálni.


Furcsa dolog az autós replikaépítés. Az embernek van egy álma, általában egy drága olasz sportkocsi, amit - javarészt anyagi okokból - nem tud megszerezni, és ezek után két dolog szokott történni. Egymillió emberből 999 999 hősiesen lemond az álom kergetéséről, és mindig van egy végletekig elszánt figura, aki nem ismer akadályt, és fejébe veszi: majd ő épít magának egyet! Nem vitás, lehet ezt profi módon csinálni, íme a bizonyíték, de anélkül, hogy bárkit is bántani szeretnénk, illetve leértékelni a munkáját, nem értjük, mi értelme van a Ferrarikra, Lamborghinikre nyomokban hasonlító (torz)szüleményeknek. Egy ilyen mutáns járgány általában ellentétes reakciókat vált ki az emberekből, azaz csodálat helyett szánalmat, még akkor is, ha az építő szívét-lelkét beletette a munkába.

Ez a Ferrari 308 GTB utánérzés Ausztráliában készült, ott, ahol igen nagy respektje van az 1970-es évekbeli autóknak, főleg az amerikaiaknak, és a ritkább, sportos japánoknak - nem meglepő hát, hogy a tűzpiros bombázó érdekében egy 1974-es Toyota Celica GT lett az áldozat. Nem tudni azonban, a tulajdonos ráunt-e, elege lett-e belőle, vagy eleve haszonszerzés reményében építette, mindenesetre az ebay online piacon 4 ezer amerikai dolláros, azaz kb. 850 ezer forintos áron valaki megvette a szemből és hátulnézetből egyébként tényleg a jobb másolatok közül való Celicarrari egyetlen példányát. Reméljük, örömét leli benne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?