Hirdetés

Francia extravagancia, vagy németes precízség?

Melyik a jobb bolt? Renault Talisman vs. Volkswagen Passat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most robbant a piacra a vadonatúj Renault Talisman. Sokan azonnal az egyik legkeményebb konkurenshez, a Volkswagen Passathoz mérik. Megnéztük, melyik a jobb vétel.

Leginkább érzelmi kérdés, hogy a Talisman vagy a Passat számít-e szimpatikusabbnak. Utóbbi felára a felszerelés valamelyest összehangolásával közel 10%-os, értéktartása jobb persze

E hó elején debütált itthon a Laguna III-at és a Latitude limuzint egyaránt váltó Renault Talisman. Nagyobb, kecsesebb, mint a hagyományos felső-középkategóriás modellek, mégsem drágább náluk. Hagyományos limuzinként és Estate néven kombiként érkezik, a cégautó-piacról így leginkább az amúgy a kategória tavalyi és idei legnépszerűbb modelljének számító, nem mellesleg Év Autója díjjal is kitüntetett Volkswagen Passatnak az ellenfele. Ezt nem csak mi mondjuk, hanem a közönség, az olvasók: cikkünk kommentjeiben és a Facebookon is a germán “etalonhoz mérték legtöbben. Így aztán most mi is részletesen megnézzük, hogy melyik mit ad.

Hirdetés

Vigyázat, csalunk! Pontosabban a gyári fotók csalnak. Alapváltozatban sem a Talisman, sem a Passat nem ilyen mutatós. A bázishoz képest a csúcs Passat jelentősebb eltérést mutat, mint a Talisman, amiből már a belépő is abszolút vállalható

Nem a kínálat csúcsáról, inkább csak az aljáról, belépő dízellel, alapverzióban nézzük őket. Mivel azonban a Talisman a jobban felszerelt, a Passatba virtuálisan belepakoltuk azokat az extrákat, amelyek hozzá elérhetők. Alapvető különbség egyébként, hogy míg a Volkswagen már az alap, Trendline Passathoz is kínálja a legtöbb extrát, a Renault a Life alapverzióhoz még csak egyet-egyet. Igaz, az alap Talisman is kellően jól felszerelt már. Sok más mellett Bluetooth kihangosítós és USB-csatlakozós hifi, bőr kormány- és váltógomb-borítás, elektromos ablak- és tükörmozgatás, távirányítós központi zár, de még tempomat is kerül bele, klímája kétzónás automata. Így aztán utóbbi, ma és ebben a kategóriában már tényleg alapvetően elvárt tételeket a Passathoz is kérnénk.

Renault Talisman vs. Volkswagen Passat - műszaki adatok
Renault Talisman 1.5 dCi Volkswagen Passat 1.6 CR TDI
Hengerűrtartalom (cm3) 1461 1598
Hengerek/szelepek száma 4/8 4/16
Váltófajta/-fokozat kézi/6
Teljesítmény [LE (1/min)] 110 (4000) 120 (3600-4000)
Nyomaték [Nm (1/min)] 260 (2500) 250 (1750-3500)
Gyorsulás – 0-100 km/h (s)s 11,9 10,7
Végsebesség (km/h) 190 206
Fogyasztás (vegyes) [l100 km] 3,6 4,1
CO2-kibocsátás [g/km] 95 108
Saját tömeg [kg] 1462 1444
Alapár [Ft] 7 500 000 7 914 550
Extrákkal növelt ár [Ft] 7 500 000 8 158 390

Az alapáron is 414 550 forinttal drágább Volkswagenhez 156 100 forintért kapunk automata, igaz, rögtön háromzónás klímát, 20 320 forint az USB-csatlakozó, helyette persze jobban járunk a Bluetooth kapcsolatot is adó “Connectivity-csomaggal, 54 160 forintot kell fizetni a multifunkciós kormányért, márpedig a hifi-távirányítót a Renault ugyancsak alapból adja. A tempomat felára 116 840 forint. Így aztán a Talismannal összevethető Passat már 658 390 forinttal drágább, 8 158 390 forint – metálfény nélkül, lemezfelnivel is. Igaz, az alap Passatban is van már az alap Talismanhoz nem kérhető fáradtságfigyelő és kulcs nélküli, nyomógombos indítás.

Renault Talisman vs. Volkswagen Passat - méretek
Hosszúság [mm] Szélesség [mm] Magasság [mm] Tengelytáv [mm] Csomagtér [l]
Renault Talisman 4848 1869 1463 2808 608
Volkswagen Passat 4767 1832 1456 2791 586

Ezek szintén nem az alap belsők. Az alap Passat beltere biztosan komorabb lesz, mint a Talismané. Minél jobb felszereltséget áhítunk, annál nagyobb a Renault árelőnye

Ha a méreteket nézzük, a Talisman mindenben kicsivel nagyobb a Passatnál, ez helykínálatán is visszaköszön, menetkész tömege ugyanakkor mindössze 18 kilogrammal több. A Passat motorja hajszálnyit erősebb, a Talismané viszont nyomatékosabb, igaz, a VW alacsonyabbról hozza csúcsértékét, gyorsulása és végsebessége is jobb. A Renault azonban fogyasztási értékben több mint 10%-kal jobbnak ígérkezik, CO2 emissziója is kedvezőbb. Saját zsebből tankolva ezért érezhetően takarékosabb lehet a Talisman. Akkor is jobb választás, ha vételár-megkötéssel kell cégautót választani, a 8 milliós plafonba például csak vele férünk automata klímával. A Volkswagenénél vélhetően magasabb értékvesztése miatt azonban egy (maradványértékkel is kalkuláló) lízingkonstrukciónál nem biztos, hogy olyan jelentősen különbözni fog a havidíj, mint a vételár. Persze nem csupán táblázatok alapján, próba és bizony érzelmek szerint is tudni kell választani. Aki ma új középkategóriást választhat, az eleve nyerő helyzetben van, befutott. Onnan már leginkább csak ízlés kérdése, hogy a francia extravagancia vagy a németes precizitás, avagy a Talisman vagy a Passat lesz-e szimpatikusabb.

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ez az összehasonlítás sajnos így fabatkát sem ér:

  – Nem tudunk semmit a flotttás kedvezményekről, ami egy ilyen kategóriájú autónál szimplán milliós tétel, enélkül mit sem ér az ár összehasonlítás. Tapasztalataim szerint a VW jóval bőkezűbb szokott lenni ezen a területen, ami könnyen lenullázhatja a Renault árelőnyét.

  – Ilyen (alap) motorral szinte senki nem vesz ilyen méretű kocsit (pedig amúgy elég lehet hozzá) így a motorok összehasonlítása sem mérvadó.

  – A maradványértéknek itt nagyon nagy szerepe van, mivel nagy értékű autókról van szó. Ha a Renault értéktartását az erre hivatott “értékelő szervezet” alacsonyra becsüli, akkor az megint milliós veszteség lehet egy összehasonlításban.

  Jómagam nem vagyok Passat rajongó, de a fentiek miatt nagyon nehéz dolga lesz a Renault-nak. És a verseny sajnos itt nem azon fog eldőlni hogy melyik autó a műszakival fejlettebb, kényelmesebb vagy megbízhatóbb.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Megmondom őszintén, hogy valóban gyanús a dolog.
  Shadowbull nevű hozzászólóval már többször vitatkoztam a TC-n és ha jól emlékszem talán a Vezessen is.
  A TC-n úgy adta elő magát mint egy BMW “szakértő” és ott dolgozó, de már elég régen volt, így már nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. Ez az a pont az ahol elbizonytalanodnék, de a stílus valóban hasonló el kell ismerni.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Zöld kollégával társalogtunk, és belebotlottam egy cikkbe, ami most pont ide vág – nézd csak meg ennek a cikknek a kommentfalát. A cikket el se olvasd, csak görgess le, és figyeld a “Shadowbull” nevű “úriember” hozzászólásait…Neked nem ismerős a hangvétel?:)

  [url]http://noemisszio.blog.hu/2015/09/30/volkswagen_ezek_tenyleg_bunozok[/url]

  A Totalcar FB-oldalán szintén fent van, “Bulk Schattenbulle Schatten” néven, és a minap minden erejével azon volt, hogy lejárassa a Teslát. Tuti, hogy Kempelen az. 100 %. A TC-on rendezkedett be?:)

  Pedig hányszor lejáratta azt az oldalt, most viszont úgy tűnik, otthonra talált ott. Finoman szólva nem népszerű ott sem, ahogy olvasgattam:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nekem nagyon furcsa az, ha valaki felnéz az ilyen kempelen féle alakokra.
  Kopasz erre még büszke is volt, sőt mesterének tekintette, így nálam leírta magát, megjegyezve, hogy a mai napig valami zavar ebben a dologban. Mint írtam, nehezen hiszem, hogy nincs köztük semmi kapcsolat (kolléga, ismerős stb.).
  Egyébként nincs vele gondom. Teljesen egyértelmű, hogy lehet más véleményen.

  A “kubikos” jelzőt ráaggatni egy építészre csak kempelent minősítette. Nem vettem fel a dolgot.
  Én úgy vagyok vele, ha egyértelműen tudom, hogy semmi alapja a degradáló megjegyzésnek, főleg egy számomra teljesen érdektelen alaktól, akkor az olyan mintha nem is lenne.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Remeljük jokat fogunk diskuralni ezutan is, ez a fontos. Meg az, hogy segitsünk egymasnak tanacsokkal, ha valakinek szüksege lenne ra. A Renault Lagunaval kapcsolatos ismertetök a legjobb peldak ra. Öröm volt olvasni.
  En mint bekehozo…. :-), am legyen, ha igy emlegetsz.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Helló! Dehogy volt…Felvette Kempelen stílusát, és afféle “fegyverhordozóként” próbált érvényesülni. Amikor azért egyszer-egyszer emberi hangot ütött meg, akkor én már sejtettem, hogy ő egy jó arc, de minek kellett neki színészkedni hónapokon keresztül? Na, mindegy, a lényeg, hogy a mostani stílusa miatt már simán ráragasztanám Kopaszra a “békehozó” jelzőt(pálfordulás ez a javából), ami, mint tudjuk, mindig is Téged illetett meg és fog ezután is:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Az a helyzet, hogy hiába tűnt el az a fajankó, utánpótlás sajnos van és mindig lesz is. Nem tudom, észrevetted-e, hogy amióta Kempó eltűnt, Kopasz az egyik legjobb fej lett itt. Az a tökfej rossz hatással volt rá. Az igazi Kopasz az, akit mostanában olvasol. Lehullott róla az álarc – ez egy nagyon örömteli dolog.:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Kétértelmű volt a “Hol vagy most? Már a vezess.hu-n sem látlak…” mondandóm? Arra akartam utalni, hogy már biztos onnan is elüldözték – vajon hol próbálkozik azóta a kamujaival?:)

  A vezess-re is sűrűn ránézek, de ott nem regisztráltam magam, csak olvasom a cikkeket. El tudom képzelni, hogy azóta újra randalírozik a fickó…majd résen leszek, figyelni fogom:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Szerintem a művésztől elég messze van.
  A stílusa, szóhasználata alapján elég gyorsan felismerhető. Persze figyelni kell, de nem egy ördöngösség.
  Valóban sokat kéne tanulnia, arról nem is beszélve, hogy néha pancser módon felcseréli a nick neveit.
  Mivel kb. 4-5 éve “vitatkozunk”, így van már vele tapasztalatom. Ezalatt legalább 5-6 nick nevet használt.
  Nem 100-as, az biztos. 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Miközben írtam pont arra gondoltam hogy ez a Kempelen gyerek micsoda átváltozóművész, lehet akár a cikk szerzője is, na persze ahhoz még nagyon sokat kell tanulnia. :)))

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Tisztelt Angéla alias Kempelen:))
  Én nem tudom te vagy-e Kempelen vagy nem de hibát hibára halmoztál a hozzászólásodban.
  Először is milyen szó az hogy fröcsögsz?
  Egy tanult embernek illene mellőzni a szóhasználatot.
  Igazmondóképesség?
  Mégis szerinted a kicsi világunkban bárhol szerinted mennyi hazugság van?
  Kár is erre fecsérelni időt szerintem.
  Technikai szempontból egy szakmai ember persze nagyrészt meg tudja állapítani hogy mi valós és mi nem, sőt , igazságügyi szakértők!!!!! is vannak olyanok akik nem elég képzettek bizonyos műszaki részletekhez.

  A Páciensed bárki is legyen az, akár saját magad egy dolgot mindenképp tanuljon meg ha internetes hozzászólásokat olvas, az nem a személyének szól hanem a nicknévnek aki mögé bújt.
  Az én nicknevem mögött ott a sajátom is, és még itt senki sem szólított azon amióta itt vagyok.
  Az hogy menőmanó vagy csalfarómeó milyen szóhasználattal, és észérvekkel terjesztik itt az igét én maximálisan egyetértek velük.
  Az igazi “fröcsögőt” a saját stílusával lehet mindig leállítani.
  A vicc az hogy a hozzászólásokban az észérvek mindig is manó és csalfa véleményét nagyon nagy 100-ban a realitást tükrözték sajnos más fröcsögőkkel, kötekedőkkel szemben.
  Ezt egy olyan ember mondja aki gyűlöli a hazugságot, pl: VW csalás az emisszióval botránya.
  Tisztelettel: encore fórumozó, autószerelő…stb.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nehogy hiányold már azt a jellemtelen, hazug, senkiházit.
  Mellesleg a másik oldalon megjelent egy új nick név, hasonló szóhasználattal, de egyelőre elég visszafogott stílussal.
  Nem csodálkoznék, ha az lenne az új neve, annak a szerencsétlen balféknek. 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ez most már nagyon zavaros kezd lenni Nálad. Már azt sem tudod, mit írsz. Egy full zagyvaság az egész. A vitát lezárandó: fogadd el, hogy egy bármilyen kommersz gyártó által készített autó megvétele nem szükségmegoldás, hanem racionális döntés. Mert elég nehéz hanyatt esni egy Opeltől, Toyotától, Hyundaitól, viszont a tervezhető üzemben tartás ígéretével kecsegtetnek. A Daewoo meg egy lenézett márka, én egy csodabogár vagyok azzal, hogy nekem tetszik a külsejük. Bár van ugyan Daewoo-Chevy klub, de nem jellemző az érzelmi töltet, inkább szimpla használati tárgyak.
  Egy BMW-be, Audiba, Mercedesbe stb. beleszeret az ember, az észérvek háttérbe szorulnak(a párkapcsolatoknál is így van, nem?:), aztán a használat közben meg sokaknál jön a kiábrándulás. Ez mostanában hatványozottan igaz, mivel özönlenek be az országba használtan.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Kösz szépen, Te amúgy is haver vagy. A Kia vs. Mazda cikknél Te is megtapasztalhattad, milyen az, amikor az embert kihozzák a sodrából – elég durva vitáid voltak, ahogy láttam:) És érdekes – én ott sem voltam…Nekem nem fontos szempont egy autónál, hogy mennyire rugalmas, stb. – visszafogottan, kvázi “öregurasan” vezetek.

  Néhány helyen valóban kilóg a lóláb, és kissé Kempi-szagú a dolog, de míg a Holiday=Kempelen téma egyértelmű bizonyítást nyert, addig itt ez nincs meg, szóval van rá esély, hogy tényleg az, akinek “mondja” magát. Ha Kempi lenne, nem hiszem, hogy elbúcsúzott volna egy komment után:) De tudjuk, mekkora átváltozóművész a fickó…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Na, végre valahára, ezt már elfogadom. Erre akartam kihozni a “vitát”. Ez tiszta sor, már békén is hagytalak. Nem vagyunk egyformák, nagyon nem. Most akkor jelentsük ki azt, hogy a német és a japán autók más-más célcsoportnak készültek? Mert ez úgy hangzott – és ez nem igaz. Van, amiben erősebb az egyik, mint a másik, de abban biztos lehetsz, hogy a tervezhető fenntartást többen preferálják, mint a “csikorgó gumikat”:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  (A többiekhez hasonlóan nekem is ismerős a hengvétel(Kempi), de tegyük fel, hogy Ön tényleg az, akinek leírja magát.)

  Először is üdvözlöm és köszönöm a véleményét. Többször elmosolyodtam rajta, és Ön el sem tudja képzelni, milyen szintű tévúton jár. Azt írta, nem kíváncsi a válaszomra, az etikett és az igazságérzetem mégis arra késztet, hogy reagáljak.

  Már elnézést, de mindenféle autós vonatkozás hiányában miért regisztrál ide? Azért, hogy “kiosszon” engem? Azt megérteném, hogy “Fiúk! Van egy cuki 206-osom, segítség kellene…” vagy ilyesmi. De ez? Mit képzel, ki maga, hogy elszámoltasson? Fel van háborodva rajtam? Javaslom, menjen fel a Bors és a Blikk oldalára, és olvasson bele a kommentekbe…ha megteszi, egy jó nagy pohár vizet készítsen oda magának:)

  Fölényeskedéssel vádol? És az mi, hogy esélyt sem ad, hogy az álláspontomat bizonyítsam? [b]A fair-play szabályát nem ismeri?[/b]Tudja, mit csinált? Lehordott mindennek, aztán rám csukta az ajtót. De én kénytelen vagyok berúgni, mert ezt nem hagyhatom annyiban…Való igaz, hogy elég nagy igazságérzettel áldottak/vertek meg. És határozott véleményem is van dolgokról. Ezért támadnak annyian. Ezeket a férfiasság legfőbb ismérveinek tartom. A “langyos víz”-típusú kommenteket persze, hogy nem támadja senki…

  Elmondom, hogy a párom anno az akaratosságomat szerette meg bennem(ehhez mit szól?), a való életben soha nincsenek vitáim, mert szinte mindig egyetértésre találnak a véleményeim(azt mondják, jó világlátásom van), szeretem a gyerekeket, a kutyákat, macskákat, és “másodállásban” tanyavilágban élő rászoruló embereknek ételt és ruhákat hordunk ki az öreg kombimmal és futóval. Meglepő, ugye? Nagyon bízom benne, hogy az értelmesebbeknek átjött, hogy én jó ember vagyok, aki csak a végsőkig harcol az igazáért.

  Autókhoz való hozzáértés hiányában amúgy hogy is tudhatná, hogy én sokszor min vagyok felháborodva? A sznobizmus Önt nem zavarja? Vagy a bunkó viselkedés az utakon? Ne mondja már…és ezek: párja csak gazdag férfiaknak lehet; a nők egyenértékűek bizonyos használati tárgyakkal; ha lenézik Önt, mert öregebb, rosszabb autóval jár; ha hazugsággal vádolják meg – később viszont kiderül, hogy a “vádló” hazudott; amikor FB-on nyomoznak Ön után, hogy ki is Ön, mivel foglalkozik és még sorolhatnám…Önben egy belső hang nem szólal meg ilyenkor, hogy “na, azért álljunk már meg egy szóra”? Súlyos emberi hiányosságok, amikre nincs mentség – hahó, ébresztő(!!!)…

  Őszintén remélem, hogy nem s3000 az említett “páciens”: a legemberibb hozzászólást itt tőle olvastam, mióta itt vagyok – le a koromdízellel, mert emberek százezreinek, millióinak megnyomorításában játszott közre(pontosan nem tudom idézni, de ez volt a lényeg). Egy remek ember lehet, szívesen megismerném. De ha pár százezerért nincs alternatíva, sajnos a hagyományos hajtású autókkal kell járnunk, nincs mese…

  Én provokálni nem szoktam, csak annak veszik sokan. Azt Kempelen csinálta(aki lehet, hogy egyenlő dr. Sallai Angélával:), aki bevallottan azért volt itt, mert szeret vitázni és ezt egy jó helynek hitte erre. Ami itt megy, az Magyarország – ha a német autókat szereti az ember, a világ királya, ha a japánokat, akkor közellenséggé válik. És azt Ön nem tudhatja, hogy a német kocsik körül a “hype” sokkal nagyobb, mint amennyire jók valójában. Ezt próbáljuk itt többen megértetni a struccpolitikát folytató germán-hívőkkel.

  És végezetül: szívesen elküdeném Önt pszichológushoz, de mivel Ön is az, ezért csak szimplán arra következtetek, hogy Ön végtelenül amatőr módon, minden hozzáértés nélkül végzi a munkáját. Mint amikor a céllövöldében folyton mellémennek a golyók…nulla emberismeret? Egy pszichológusnál? Nagyon gratulálok, tényleg, a nagy semmihez.:)

  Csekélyke tisztelettel: Csalfaromeo

  (Kempi, ha mégis Te vagy az, amire jó esélyt látok: még mindig nem fogtad fel, hogy a jó és a rossz harcában végül mindig a jó győz? Hol vagy most? Már a vezess.hu-n sem látlak…)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Hidd el a két említett márkának is vannak olyan példányai melyek kifújják elég sok BMW orrát.
  Azt pedig elhiheted, hogyha használod is az autódat, akkor az a 10 év jó lesz 3-4-nek is. 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nem létezhet Dr. Sallai Angéla, megmondom miért. Azt írta nincs autója és nem is érdekli, ilyen ember pedig nem létezik, még a szomszédék kislányainak is több autójuk van, na ugye.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Bármelyik prémium kategóriás autó összehasonlítva egy nem prémiummal már eleve vesztes, hiszen jóval drágább, csak annak éri meg, akinek az anyagiak nem számítanak.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  [b]A távol-keletiek a tartósságot tartják a legfőbb szempontnak, a német meg le akar nyűgözni, el akar csábítani.[/b]

  Na ilyesmiket még véletlenül se mondjunk autók kapcsán. Tudod te milyen milyen rfq-t küld ki melyik autógyár? Tudod milyen életciklusra kérnek fáradásos tesztet az egyes gyártók? Ha tudnád, nem mondanál ilyen általános hülyeségeket… Ami tény, hogy a legtöbb japán gyártó még most is legalább 15 évre terveztet egy alkatrészt, de a többiek nagyon nem…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Mondom én, hogy a saját írásaiddal sem vagy tisztában. Ha neked ez a két mondat ugyanazt jelenti, képeskönyvnél bonyolultabb olvasmányba ne kezdj bele. Különösen annak fényében amire válaszoltam.
  Tessék, íme, csak vigyázz, mert kiböki a szemed:)
  “De milyen érzelmi töltet lehet egy Lanos vagy Nexia esetében?(Nekem lenne, főleg egy Leganzánál, az biztos, de ezzel kisebbségben vagyok.) Az veszi, aki olcsón keres kis fenntartásigényű autót A-ból B-e. Racionálisan gondolkodva.”

  Két eset lehetséges:
  -vagy az amit feljebb írtam
  -vagy számodra, ami nem Daewoo az prémium

  Alaposan mellécsaptál annak a magas labdának, ráadásul nem is labda volt, hogy csak egy madár repült feletted.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Hát én mostanság csak rosszat hallok VW konszern termékeirõl, olyanoktol akik napi szinten több száz kilómétereket mennek, és nem városban araszolgatva (ipari beszálítók üzletkötõi). 160000-nél kettõstömegû, kuplungtárcsa balansztengely plusz az aprolékok, és már a turbó is zörgött. Azért egy végig márkaszervizben szervizelt 3,5 éves autotól (Skoda SuperB) nem ezt várná az ember. Valamint családban is volt egy nyûgös B6 Passat, amit még a márkaszervíz se tudott megjavítani teljesen. Viszont a franciákról nem hallotam panaszt mostanság. Ezek fényében a Renault jobb választásnak tünik most.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Dr. Sallai Angélát nem talált a google, persze ttől még létezhet. Az nem igaz hogy Csalfa valakit elkönyvel valakinek és azon után nem változtat soha. Én sem szoktam vele mindig egyet érteni mégsem történt olyasmi amit leírtál. Az írásod vége felé úgy tűnik mintha Kempelen pszihiátere lennél. Persze ebben nem lehetek biztos, de eléggé úgy fest. Érte mi is sokat aggódtunk. Válszt nem is várok inkább dolgozz a pácienseiden. Pedig nincs is április 1!

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Te Csalfaromeo, hosszú hónapok óta olvasom a hozzászólásaidat itt és csak azért regisztráltam, mivel pszichiáter és pszichológus vagyok (tudod, ez két külön szakma, külön diplomával, az egyik orvosi, a másik bölcsész) és megfigyeltem, ugyanakkor nagyon elkeseredtem a hónapok alatti állapotromlásodon. Csak ezért regisztráltam, hogy tudjak írni Neked a saját érdekedben, mert az autók nem érdekelnek, nincs is autóm. Szóval, sürgősen javaslom, hogy keress fel egy szakembert, mert egyre súlyosabb és furcsább megnyilvánulásaid vannak itt a hozzászólókkal szemben, fröcsögsz, sértegetsz (idézem: [i][b]„tejfelesszájú”, „…folytatod a dilettáns hablatyodat”[/b][/i], pl-ul), beszólogatsz, szurkálsz, lenézel indokolatlanul embereket, provokálsz és indulatból válaszolsz vissza úgy, hogy arra az előtted szóló nem szolgált rá. Gyűlölsz és rühellsz például egyes autómárkákat, gyűlöletet keltesz az oldalon, fölényeskedsz, lenézel másokat, úgy gondolod, hogy porba döngölsz valakit virtuálisan szavakkal (és ki akarod használni, hogy amíg fel nem áll a porból, még tovább rúghass belé), kategorizálsz embereket és abból a kategóriából soha nem veszed ki, hiába esetleg változik a beszélgetőpartner/vitapartner véleménye vagy stílusa, azaz egyszer elkönyvelsz valakit valamilyennek és vége. Nem titkolt célod és arra játszol folyamatosan, hogy elűzd a főrumról a Neked nem tetsző és a Te elfogult álláspontoddal nem egyező hozzászólókat és ezt a szándékod nyilvánosságra is hozod: [b][i]„…mondjuk úgy, hogy itt sok embernek az igazmondóképesség nem az erőssége. Már nem találkozhatsz velük, mert eltűntek. Van itt több olyan, aki majd megy utánuk hamarosan…”[/b][/i] stb-stb… Ajaj, lenne itt jócskán munkám elég veled kapcsolatban…
  Mivel egy jelenlegi páciensem is itt fórumozik, az ő javulását hivatottan olvasom el rendszeresen a hozzászólásokat (ő nagyon lassan, de láthatóan javul), viszont Csalfaromeo, Te nagyon gyorsan romlasz, hétről hétre látványosan. Sajnálom, hogy jó hírekkel nem tudtam szolgálni, de hát én orvos vagyok, a diagnózis felállítása a feladatom.
  Ja, és még mielőtt a saját kis stílusodban megírt válaszodat megfogalmaznád, ne srapáld magad, nem írok többet vissza, tudod, én nem veszem fel a kesztyűt. Jól is néznénk ki, ha a beteg operálná meg az orvost vagy a farok csóválná a kutyát, ugye….? 🙂

  Tisztelettel:

  dr. Sallai Angéla pszichiáter szakorvos és pszichológus

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Én elismerem, hogy sok mindenben jók a japánok sose mondtam, hogy nem így van, de elég sok ember van akik szerint a német jobb. Inkább egy finom anyagokkal teli autóban ülök, mint egy komor fekete kopogós műanyagokkal telerakottban. Engem nem érdekel, hogy 10 év múlva esetleg megbízhatatlanabb lesz. Jah és nekem fontos, hogy érezzek valamit, ha lenyomom a gázt. Renault Toyota stb nél már nagy szó ha 9 alatt gyorsul egy autójuk 100 ra. A németeknél az alapmotor kezdődik itt. Nem vagyunk egyformák nekem ezek a fontosak ennyi.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “”És végül: az egy butaság, hogy ha megtehetné, mindenki prémiummal járna” Hol írtam én ilyet???”

  “Olcsó kis fenntartású autót zömmel a pénztelenség miatt vesznek, de 100-ból 99 -ha megtehetné- azért
  átülne egy “irracionálisba”. Addig marad a pótcselekvés…”

  Tessék, íme, csak vigyázz, mert kiböki a szemed:)

  Borzasztó magasan repül az a labda, válaszra se méltatlak, Menőmanónak volt igaza, ez Neked és Dimitrinek egy megfoghatatlan dimenzió.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “hát nem tudom én még nem láttam BMWt szétesni se az út szélén lerobbanni.”

  Wow, és ezzel el van intézve a dolog…gratulálok. Mr. Dimitri, korunk méltán nagy tudósa még nem látott ilyet, ezért teljességgel kizárható, hogy ilyen megtörténjen:))) Nagyon szórakoztató vagy, apuci:)

  Azért érdekel, mert itthon nem tehetik meg nagyon sokan, hogy 5-7 év után autót cseréljenek. Japán, Korea az ilyen országokra is gondol, azért tartja meg még mindig a jó öreg szívómotorokat és ezért népszerű pl. a Suzuki itthon és Indiában is. [b]A távol-keletiek a tartósságot tartják a legfőbb szempontnak, a német meg le akar nyűgözni, el akar csábítani.[/b] Talán felfogtad, ha nem, sajnálom…

  Nem találod furcsának, hogy okostelefon, LED-TV, stb. területeken az olaszok, franciák, britek sincsenek sehol? Nem lehet – sőt kizárható, ugye? – hogy szimplán nem értenek hozzá, tudják, hogy nekik ez túl nagy falat? Szép dolog a reménykedés, meg hogy drukkolsz nekik, de akkor mutassák meg, mit tudnak. Én is szeretném látni. De sehol semmi. A japánok bármit hoznak is ki, minden világmárka. Korea még nem(pl. Ssangyong), de nagyon alakul a dolog, és Japán joggal tart tőlük. És Amerika is.

  Ti németb*zik, mind számfetisiszták vagytok, csak autóskártyázni tudtok. Adatokkal felül kell múlni a másikat, és ha megvan, elégedetten dőltök hátra. Az autózás nem erről szól, apukám. Nagyon el vagy tájolva, és mindenki más is, aki ebben a hitben él.:)

  Az utolsó bekezdésed egy ostobaság. A német acél jó minőségű, ez köztudott. A detroiti acél is, és a svéd acél is. Nagy ügy. Ezért nem kell Hansékat fényezni:) Japán nyersanyaghiányos ország, emiatt még nagyobb dolog az, amit eddig elértek. Mert hátrányos helyzetből, és rövid idő alatt kerültek fölébe a németeknek. Le a kalappal előttük.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A gond az, hogy TE nem olvasod el figyelmesen amit TE írtál. (mellesleg azt sem amit én)
  Akkor haladjunk sorban.
  “A Daewoo-ra ez nem jellemző, ha tetszik, ha nem”
  Kivéve, ha Ticoról, Matizról vagy a te esetedben Leganzáról van szó (ezeket is te írtad)
  “Ezt egy német autó nem tudja ígérni, viszont azokba beleszeret az ember, és erről tudomást nem véve megveszi, aztán jó részük csalódik(mint amikor az ember csalódik a párjában, akit korábban imádott – elszáll a lila köd), sokan pedig megelégedéssel használják”
  Azért ezt az a sok millió vásárló több évtized alatt már beárazta volna. Magyarul. ha igaz lenne már rég tönkre mentek volna.

  “A minden felesleges elektronika nélküli autók tulajdonképpen most is megvannak – Logan, új Ladák, Swift, stb. – csak nagyobb lett az emberek alap-igényszintje egy autónál. Sokáig elvoltunk ABS és alektromos ablak nélkül, de ma már alapnak tekintjük. És ma már szeretünk biztonságos autókban ülni – ez is fő szempont lett.”
  Tehát akkor nem az a racionális, hogy A-ból B-be elvigyen? A többi az ABS-en kívül -racionálisan gondolkodva- hibalehetőség.
  “A Volvo ugyanúgy régóta jelen van itthon, gyakori is, mégsem hallani, hogy összefüggésbe hoznák negatív előítéletekkel. ” A negatív előítéletek zömmel nem az autóknak szól, hanem a sofőrjeiknek.
  “Lexust egyáltalán nem mondanám ritkának És ne csak a Caddyt hozd fel – vegyük a nagy, böszme amcsi autókkal járókat, akik már koránt sincsenek olyan kevesen” A három némethez képest??? Mert én azt írtam.
  “Ajánlom figyelmedbe a népítéletet” Ne ajánld, mert az számodra csak akkor igaz, ha neked tetszik amit írtak. Egyébként elfogult stb (te írtad)
  “És végül: az egy butaság, hogy ha megtehetné, mindenki prémiummal járna” Hol írtam én ilyet???
  Nem gondolhatod, hogy mindenki többnek akarná láttatni magát, mint aki ő valójában – csak nincs rá pénze:) Miért, te többnek látod akinek nagyobb autója van? Én azt írtam, hogy nem nézek senkit se fel se le az autója miatt.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “általános vélekedés szerint mégis melyik a legmegbízhatóbb autó”

  hát nem tudom én még nem láttam BMWt szétesni se az út szélén lerobbanni. Kit érdekel, hogy mi mennyire megbízható 15, 20 évesen. 5-7 évig egyik új autóval sincsen komolyabb probléma. Az, hogy utána mi lesz velük az csak téged érdekel valamiért. Nagy számok törvénye alapján a prémium autókba legalább 2x annyi extra van így 2x annyi az esélye, hogy valami elromlik. Semmivel sem megbízhatatlanabbak, de mindegy.

  Lehet, hogy led tvbe jobbak elismerem, de az autógyártásban még mindig a németek vannak az élen.
  Azt ne hidd, hogy nem tudnának összerakni egy LED tvt. Valószínű azért nem csinálnak, mert sokkal drágább lenne, de minőségibb is. Sokan inkább az olcsóbbat választanák ezért nem érné meg nekik.
  Majd ha Renaultba vagy Toyotaba is olyan minőségi váltó lesz olyan gyors kapcsolással mint a 7G tronic akkor elhiszem, hogy utolérték.

  Ezeken kívül még rengetek nagy német márka van amik minőségiek és precízek. Érdekes amikor köveket kellett kitermelni japánba a németektől kértek kölcsön olyan hajót ami képes rá. Csak annak a fúrófeje tudta ezt megtenni. Szóval szerintem ne szóld le a német technikát.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A sikeresség üzenetét ugyanúgy sugallhatja egy Renault vagy Toyota is, vagy Peugeot, Fiat, Ford, stb. Nem akar mindenki “menőzni” meg slusszkulcsot pörgetni. Te jó ég, te jó ég…meg lehet akkor nézni, hogy általános vélekedés szerint mégis melyik a legmegbízhatóbb autó. Intézzétek el, ha ilyen nagy janik vagytok, hogy kerüljön világszerte a listák élére a tetves VW meg a többi germán izé – fáj az igazság, hogy a kis sárgák a Távol-keleten – köztük ugye a koreaiak – agyonverik a kutyaütő német tökfilkókat!!??:)))

  Neked is leírom: ha ennyire Fritz-párti vagy, vegyél jó kis (nem létező) német LED-TV-t meg német okostelefont…ha ilyen mérhetetlenül precízek és utolérhetetlenek, akkor hol vannak ezeken a területeken!? Hol!?:)))

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Egyáltalán elolvasod figyelmesen, amiket írok? Mert nekem nem úgy tűnik:)

  A Daewoo-ra ez nem jellemző, ha tetszik, ha nem. A távol-keletiekre sem(jórészt), mert a formájukkal nem tudnak elcsábítani, ez az általános vélekedés. A tartósság, megbízhatóság ígéretével hatnak az emberre. Ezt egy német autó nem tudja ígérni, viszont azokba beleszeret az ember, és erről tudomást nem véve megveszi, aztán jó részük csalódik(mint amikor az ember csalódik a párjában, akit korábban imádott – elszáll a lila köd), sokan pedig megelégedéssel használják. Az érzelmi töltet egy BMW-nél sokkal-sokkal nagyobb szerepet játszik, mint egy távol-keletinél, ez nyilvánvaló. Kötözködhetsz, de ez így van. Nem olyan jó autók, mint amekkora hype-juk van, de fel tudják ébreszteni az emberben az instant get érzését, ebben erősek.(instant get = ránézek egy autóra, és azt érzem, hogy kell nekem és kész). Ez nekem rokon a “szerelem első látásra” fogalmával.

  A minden felesleges elektronika nélküli autók tulajdonképpen most is megvannak – Logan, új Ladák, Swift, stb. – csak nagyobb lett az emberek alap-igényszintje egy autónál. Sokáig elvoltunk ABS és alektromos ablak nélkül, de ma már alapnak tekintjük. És ma már szeretünk biztonságos autókban ülni – ez is fő szempont lett.

  A Volvo ugyanúgy régóta jelen van itthon, gyakori is, mégsem hallani, hogy összefüggésbe hoznák negatív előítéletekkel. A Lexust egyáltalán nem mondanám ritkának, Észtország és Lengyelország után nálunk van a legtöbb Európában – de erre sem jellemző. A Jaguarra sem. És ne csak a Caddyt hozd fel – vegyük a nagy, böszme amcsi autókkal járókat, akik már koránt sincsenek olyan kevesen: rájuk sem ragadtak ilyen cimkék. Vak vagy, ha ezt nem veszed észre. A kivételek szabálya persze itt is él, mint mindig.

  “Egy szalonból kihozott példány, márkaszervízben “kezelve” azért nem egy megbízhatatlan jármű.”

  Ajánlom figyelmedbe a népítéletet, vannak ott érdekes sztorik. A “garanciális probléma” kifejezés ismeretlen a számodra?:) Hiába nem Te fizeted, meg kapsz cserekocsit, stb. – a lényeg, hogy a járműben megingik a bizalmad és arra gondolsz, hogy ha lejár a gari, inged-gatyád rá fog menni…

  És végül: az egy butaság, hogy ha megtehetné, mindenki prémiummal járna. Itt már az emberi prioritások jönnek a képbe: van, aki él-hal az utazásért, van, akinek komoly hobbija van, ami sok pénzt emészt fel, van, aki gyerekeket vállal, stb. Nem gondolhatod, hogy mindenki többnek akarná láttatni magát, mint aki ő valójában – csak nincs rá pénze:) Ez sületlenség a javából. A boldogság mindenkinek mást jelent, és itt el kell szakadni az autó témakörétől.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Itt most arról volt szó, hogy szerintük a Renault meg a Toyota miért ne lenne jobb, mint egy német prémium. Meg lehet nézni, hogy a azokba milyen motorokat raknak meg a német prémiumokba…ennyi. Váltó technikába is hol vannak tőlük te jó ég.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A válaszod első része annyira szánalmas magyarázkodás, hogy szerintem te sem gondolhatod komolyan. De ott is meghazudtolod magad, hisz ezek szerint ott is van érzelmi töltet.
  Aztán a Leganzával megint…
  Audi tesztnél Escalade-dal példálózni? megint…(vagy az racionális?)
  stb…
  Saját magaddal kerülsz ellentmondásba, csak hogy a vélt/valós igazadat bizonygasd.
  Ha az lenne az igény amit te képviselsz ebben a hozzászólásodban, az autóipar még mindig T-modelleket gyártana, vagy bogarat. Kizárólag szürkében minden felesleges elektronika nélkül.
  Szerencsére nem így van.
  Olcsó kis fenntartású autót zömmel a pénztelenség miatt vesznek, de 100-ból 99 -ha megtehetné- azért
  átülne egy “irracionálisba”. Addig marad a pótcselekvés -tisztelet a kivételnek- szidjuk a többit, és gyártsunk ideológiát, hogy mi miért nem olyannal járunk. Nyilván a három némethez tartozik a legtöbb negatív sztereotípia ezért őket utáljuk. Lexus-sal pláne Caddy-vel ritkán találkozunk ezért csak ritkán tudnánk köpködni.
  Az hogy egy BMW fenntartása mennyi, annak érdekes aki -az utolsó fillérjeiből-megvette a töröktől a bontó sarkában levő romot csak azért, hogy propeller legyen az autó orrán. Egy szalonból kihozott példány, márkaszervízben “kezelve” azért nem egy megbízhatatlan jármű.
  Aki olyan autót vesz/tart fent amit nem szeret , és lenne lehetősége jobbra -kevés kivételtől eltekintve- az én szememben igénytelen.
  Megelőzve az ilyen jellegű megjegyzéseket:
  -nem vagyok német autó párti (egyik párti sem vagyok)
  -ha megtehetném, (a sport kategóriát kivéve) nem németet vennék
  -15 éves Galaxy-m van
  -volt már orosz, japán, olasz, (nejemnek koreai) autóm ( a mostanit hova soroljam?)
  -nem nézek le senkit az autója miatt (de nem is nézek fel rá ez okból)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nagyon jó összehasonlítás, öröm olvasni az ilyen gyors reagálást az olvasói igényekre.:) Meglepően kicsi a difi, de hát nagyot drágultak az utóbbi generációk minden típusnál, így vélhetően a következő Passat-nál már megint nagyobb lesz az olló árban. Egyébként a Talisman szvsz nagyon jó autó lett, külső design szempontjából minden képpen. A ráncfelvarrásnál pedig vélhetően a belsejét is kicsit átalakítják, hogy ne legyen ilyen sivár és olcsó hatású.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Le kellene már venni végre azt a szemellenzőt! Minden autónál van egy jobb, vagy szebb, vagy gyorsabb, vagy drágább, vagy nagyobb, nincs kivétel.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Jó ezt írhatod azért is, mert leakarod szólni a német technikát szóval erre nem adok bocsi. Nekem és az ismerősöknek akiknek van be nem ülnének másba. Nem véletlenül hangzik el szinte minden autós tesztben, hogy a vezetési élmény a BMW ben a legjobb. A szlogen se véletlen lett kitalálva…

  Én nem tartozom azok közé, akik az országutat versenypályának használják. Nem véletlenül van az a kapcsoló, ami alapba komfort módban van, ha ki megyek pályára, akkor sport ott mehet, ami a csövön kifér.

  Városba is persze bepróbálkozik a sok sufni tuningos idióta hagyom őket had menjenek legyen egy jó napjuk. Én tudom, hogy az én autóm mit tud és, hogy nem egy szakadt hulladék:) Akarnám letolnám az útról…Aki már kinőtte a hülye gyerek korszakát és van egy értékesebb autója az nem fog minden hülyével leállni versenyezni. Szóval mielőtt elkönyveled, hogy lenyomtál egy BMW-t gondold végig lehet nem is erőlködött. Most persze majd azt írod, hogy de de nyomta neki. Vagy csak azt hiszed:)

  Rengetegen szoktak kijönni a slovakiaringre ott is nyugodtan lehet neki tolni biztonságosan én sokkal jobban élvezem, mint a gokartozást.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Látom nem olvasol figyelmesen.
  Vezettem régebben 525-ös 325-ös BMW sok 100km-en keresztül országúton. Semmi különös érzés nem kerített hatalmába.
  Nemrég próbáltam egy 320D-t 180 lóval rövidebb távon. Nem rossz, de a vezetési élménynek még a szele sem ért, főleg, hogy az én autóm jóval gyorsabb és élvezetesebb.

  Városban ritkán van értelme küzdeni. Éjjel a Szentendein néha bepróbálkoznak, de gyorsan rájönnek, hogy ez nem az amire számítottak. 🙂
  Az én terepem az országút, ott is a jó kis kanyargós szakaszok előzendő járművekkel. Napi szinten járok ilyen helyeken. Ott eddig mindegyik BMW lemaradt. Nyilván azokról tudok nyilatkozni akiket beértem és elkezdtek küzdeni, hogy ne előzzem le őket.
  Egyenesben tudja nyomni a szerencsétlen, de kanyarban már nem, előzni meg végképp tehetségtelen.
  Talán te lehetnél az üdítő kivétel, de a pálya meg az országút egész más.

  Számomra az igazi élmény egyébként a gokartozás. Sajnos nagyon kevés időm jut rá, de legszívesebben hetente járnék. Ott aztán valóban lehet határon tolni teljesen veszélytelenül.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Azt mi nem tudjuk megítélni, hogy kinek mi a tágas, egy szingli nőnek lehet tágas egy Tico vagy Matiz, és ők esetleg vihetnek érzelmi töltetet is a dologba, merthogy “olyan kis cuki a Matiz, ezért is vettem meg…”, stb. Nyilván ezek nem családi autók(jórészt), ezt figyelembe kell venni. Ritkán látni olyat, hogy dugig tömve van egy Tico…
  De milyen érzelmi töltet lehet egy Lanos vagy Nexia esetében?(Nekem lenne, főleg egy Leganzánál, az biztos, de ezzel kisebbségben vagyok.) Az veszi, aki olcsón keres kis fenntartásigényű autót A-ból B-e. Racionálisan gondolkodva.
  A BMW-be, Audiba meg általában beleszeretnek. Az Alfákba is. A szív sokszor felülkerekedik az eszünkön, ez az élet része. És visszautalok Rád – igen, az irracionális gondolkodás itt bizony nagy szerepet kap.
  Ha megkérdezel egy BMW-tulajt, hogy szereti-e az autóját, valószínűleg igennel válaszol majd. De ha megkérdezed, hogy milyen hibái voltak a használat során, milyen alkatrészárai vannak, húzós-e a fenntartása, akkor lehet, hogy majd lesüti a szemét és ezt fogja mondani:”Hát, igen, a fenntartás, az egy más kérdés…”:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Igénytelennek semmiképpen nem mondanám, hiszen sokak szerint “művészet” – de én nem pártolom. Ez azért nem jó példa, mert csak egy rétegre jellemző – tetkója nem mindenkinek van, viszont stílusa igen. Abban igazad van, hogy – meglátásom szerint – főleg a tinik körében negatív felhangja lett ennek a szónak, de ők sokszor nincsenek a tudatában annak, mit mondanak, ez az éretlenségükből fakad. Fiatalság, bolondság:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Az biztos,hogy nem olyan jók a német autók mint régen (2-es Golf,csepp Kadett Stb…) új autóhoz mindjárt 1L motorolaj jár! (Audi,Opel,VW) Röhej…
  De hát régen is a Trabant volt(…) a legjobb autó mint tudjuk…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A cikkektől való eltérés elkerülhetetlen, és ha kinyitod a kis szemecskédet, látni fogod, hogy sokan csinálják rajtam kívül is. Akkor légy olyan szíves, rendőr úr, és őket is találd meg ezzel, mert kezdesz nagyon lefárasztani. Ennél a cikknél sem csak én tértem el a tárgytól. Észreveszed-e vagy segítsek? Látod, inkább én lehetnék az apád:)

  Az amerikai autók fórumán azért nincs helyem, mert nincs amerikai autóm – ami ott elvárás, jogosan, hiszen akkor mit tudnál hozzászólni, nem!? Itt viszont(még egyszer leírom) nem elvárás, hogy autótulajdonos legyél – az autórajongók a célközönség. És erre értettem, hogy az autók iránti rajongást mi a túróért kell összefüggésbe hozni azzal, hogy ki mennyit keres, milyen autója van, stb. – nem ide tartozik…

  Ha valakinek nincs autója, mert nem telik rá, de amúgy imádja őket és szereti bújni az ilyen oldalakat, azt is várjuk ide szeretettel. Mert az autókról attól még sokat tudhat, és a meglátásaira szükség lehet. Ennyi.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “…csak azért megvennéd-e a Daciát (ha már ez került elő), mert sokan azt mondják róla, hogy jó, megérte az árát?”

  [b]Egyértelműen igen[/b]. A Népítéletet olvasgatva nekem az jön le, hogy jól sikerült autó a Logan, minden szempontból. A Sandero is. Nem az egyénre kell következtetni, hanem sok-sok egyén véleményét olvasgatva, közben esetleg jegyzetelgetve kialakul egy kép arról az autóról, aminek a vásárlását fontolgatod éppen. Szerinted azért hozták létre azt az oldalt, hogy összezavarjon?:) Épp ellenkezőleg – hogy segítsen a döntésben.

  Te egy embert megkérdezel autóvásárlás előtt, és ha dícsérik, már mész is nézelődni? És mi lesz a nagy minőségi szórással dolgozó gyártókkal és emiatt a nagy lyukra futás esélyével?:) Erre volt jó a lentebbi Tavriás példám. De az Alfákat is ide lehetne hozni – azt is olvastam már róluk, hogy napi használatra nem alkalmasak az ilyen-olyan nyűgjeik miatt – ez nyilván túlzás, de a kedvemet minden esetre elveszik attól, hogy Alfát vegyek. Itt az érzelmi faktor nagy lángon ég, ami túldimenzionálja az autót. És ezek után hiába tetszik és tartom dögösnek, kénytelen vagyok más márkákat megnézni.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Kinek-mi.
  Nekem nem alapfeltétel, hogy hátul toljon, saját tulajdonomban nem is volt ilyen autó, csak kölcsön (320-as kiscápa). A csúszkálást sem tartom akkora élménynek – de ettől neked még lehet ez jó, és én nem bánom, hogy élvezed. “Feeling” meg más talikon is lehet, bár az én ismerőseim között is sokan BMW-pártiak, de nem kizárólagosan. Ja, és közülük kevé az, akinek van is lehetősége ezt az álmát megvalósítani.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Ez már alakul.” – Azért, mert neked tetszik?
  Pont a nagy számok azok, amikből nem lehet az egyénre következtetni. Komolyabbra fordítva, csak azért megvennéd-e a Daciát (ha már ez került elő), mert sokan azt mondják róla, hogy jó, megérte az árát?
  Nekem ez kevés. Kell mellette, hogy az igényeimnek megfeleljen, hogy számomra tetszetős legyen, stb. Utóbbi miatt kiesett nálam pl. az MCV (az első), mert hiába olcsó és praktikus, baromira nem tetszik.
  Mindezt úgy, hogy annak idején szüleim Daciájával alig volt gond, a “nagy számok törvénye” minket ot nem ért.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Tényleg? Én meg kijárok pályanapokra egyenesbe minden hülye tud menni. Nálad a vezetési élmény azt jelenti, hogy városba néha oda lépsz neki? 😀 😀

  Ott kezdődik az élmény, hogy hátul tol, meg amikor leesik a hó elmenni a hegyekbe csúszkálni. Ülj már bele egy BMWbe megtudod mi az a vezetési élmény ezt így nehéz leírni. Utána menj el vele egy BMW talira érezni fogod a feelinget. Na lehet hurrogni 😀

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nem egyértelműen pozitív dolog, de azért,mert a köznyelvben a jelentése az utóbbi időben nagyon negatívba fordult át. Például igényesnek neveznéd-e a ma oly divatos tetoválást?

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Hmm, lehet, hogy apukád lehetnék, de inkább nem vállalom… 🙂
  Amit ki akartam emelni – de te persze most sem akarod megérteni, inkább rendőrözöl – az az, hogy nem kell MINDIG idekeverni pl. az USA-autókat, megvan azoknak a maguk fóruma.
  Tudod, mint amikor ferdehátúakról szólt a cikk, te meg szedánoról meg kombikról írtál…

  Az életszínvonalat nem tudom, miért hoztad ide, miből lehetne bármelyikünknél arra következtetni?

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Te mikor hiszed el egy autóról, hogy jó? Ha egy db ember mondja, vagy ha egy csoport?:)”
  Ez akkor áll, ha mindegyik autóról csak hallmásból tudok infót szerezni.
  Lent említett cartársnak SAJÁT (ez esetben rossz) tapasztalata volt a típussal.

  Pl. volt egy IV-es Golfunk. Nagyon tetszett, de nagyon sok bosszantó hibája volt. Emiatt én nem veszek soha többet IV-es Golfot, hiába mondja egy elég nagy tábor, hogy jó autó az… (És most direkt hozta fel németet.) Itt bukik a nagy számok törvénye, a saját tapasztalat miatt.

  Nem ismerem a Warranty Directet, de bukott már “független” szervezet, így miért pont neki kellene hinnem?

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Azért egy Loganba nehéz beleszeretni:) Viszont ha racionálisan gondolkodok, jó választás lehet. És lehetne másoknak is.

  Görgess inkább lejjebb, és válaszolj Menőmanó kommentjére. Kíváncsian várom, mit tudsz arra reagálni:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Érzelmi faktor nálad is játszik te imádod a Daciat. Tehát nem általánosítható ez sem, hogy csak a BMWsek és Audisok szeretik az autóikat. Ha így van akkor meg miről beszélünk csak ezek az autók szerethetők? Akkor ismét azt mondhatjuk, hogy valamit tudnak 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Azért egyértelműen pozitív dolognak az igénytelenséget ne tüntessük fel… Te is arra gondolhattál, amikor nincs sok elvárásod egy kocsi felé. Igen, ez rendben van. Az igénytelen öltözködés, hajviselet, beszédstílus, írásmód, stb. viszont rossz benyomásokat ébreszt az emberben – mert árulkodik arról, milyen ember vagy.

  Ha valaki huzamosabb ideig több kiégett izzóval közlekedik, koszos autóval – az a benyomásom támad, hogy a legalapvetőbb karbantartást is sajnálja az autótól, olaj-, szűrőcserék, stb., csak folyton beül és megy. Egy ilyen ember autóját ki akarná megvenni, most őszintén? Ez pl. az a fajta igénytelenség, ami taszító.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Erre mondják felénk “bihariasan”, hogy valaki s.gget csinál a szájából.
  Tehát az az x millió ember aki nem az általad favorizált márkákat veszi az irracionálisan gondolkodik? És persze pl. a Daewoo-nál nincs érzelmi faktor, hiszen teljesen életszerű, hogy a Tico és Matiz tulajok közel 1/3-a TÁGASnak minősíti az utasteret és a csomagtartót!

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “a külsődre, a környezetedre vagy igénytelen” ez egy kicsit sántít, ilyen alapon az emberek 90 százalékát leszólhatnám, szubjektíven a külsőleges jegyek alapján.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ez már alakul. Az a bajom, hogy a “Megérte az árát?” témakörben az érzelmi faktor is benne van, ami pl. a BMW-nél, Audinál eléggé erős, a Kiánál, Daewoo-nál meg nyilván nem annyira. Aki “szerelmes” az autójába, az elnézi neki a hibáit, és többre méltatja, mint amekkora értéke annak valójában van. Az Alfások példázzák ezt talán a legjobban.
  A Kiát, Daewoot a racionálisan gondolkodó emberek veszik/vették, akik tárgyként tekintenek az autójukra és a tervezhető fenntartás hívei. Ezt jól hozták is az autók, meg is van az eredménye %-osan is.
  Biztos vagyok benne, hogy ha sikerülne ezt félretenni(az érzelmi oldalát), és a fenntartási költségekre fókuszálni, a német hármas %-a nem lenne ilyen magas. És a VW-é sem, mert az is státuszszimbólumi magasságokba került Magyarországon. Az emberek felruházzák mindenféle pozitív tulajdonsággal, mint ahogy a mesehősöket szokás:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Na jó akkor:
  “Egy csoport véleménye, használttesztek, közvélemény-kutatások, megbízhatósági felmérések sora már korrekt képet fest arról, mennyire lehet jó egy autó. Biztos hallottál már a nagy számok törvényéről…Ezért szoktam a Népítéletet gyakran felhozni, vagy az itteni használói véleményeket.”
  Használói vélemények.
  Megérte az árát?
  BMW 92%
  Audi 90%
  Merci, Kia 89,5%
  VW 87,5%
  Renault 83%
  Daewoo 78,5%

  Akkor most, hogy is van ez?

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Tudom, ezzel azt akarod elérni, hogy kotródjak innen…Nekem elég nagy bajom van azzal, hogy itt a rendőrt játszod, már nem először. Általánosságban véve alig lehet róluk olvasni – itt nem arról van szó, hogy kinek van, meg kinek nincs – hanem a rajongásról. [b]Nehogy már a rajongás életszínvonal-függő legyen…[/b] Jaj, apukám:(
  Bizonyos márkák rajongói el vannak kényeztetve itt, másoknak meg sokszor egy csontot sem dobnak – ezzel van a problémám. De az utóbbi időben némi pozitív változást érzékelek.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Miért kell az anyagi vonzatot ide keverni, meg hogy kinek milyen autója van? [b]Ez egy szórakoztató autós portál. Autórajongóknak.[/b] Neked fórumokon lenne a helyed ezzel a gondolkodással. Itt nem követelmény, hogy valaki autótulajdonos legyen, csak az, hogy szeresse a kocsikat. Én jó helyen vagyok itt, Te viszont nem biztos.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Na jó, akkor:

  Te mikor hiszed el egy autóról, hogy jó? Ha egy db ember mondja, vagy ha egy csoport?:)

  Biztos volt olyan, aki maradéktalanul elégedett volt a Tavriájával. De én mégsem szaladtam Tavriát venni, mint akit p*csán rúgtak, mert hallottam a rossz hírét. Remélem, érted, mire akarok kilyukadni. Egy csoport véleménye, használttesztek, közvélemény-kutatások, megbízhatósági felmérések sora már korrekt képet fest arról, mennyire lehet jó egy autó. Biztos hallottál már a nagy számok törvényéről…Ezért szoktam a Népítéletet gyakran felhozni, vagy az itteni használói véleményeket.

  Egy lista, amit pl. a Warranty Direct tesz közzé, nehogy már hazugság legyen. Mégis mire akarod kihozni ezt a beszélgetést? Nem értelek.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Az amerikai autók iránti rajongásomat hol mutassam meg, ha alig van róluk cikk?” v8cars.hu, nyitottak mindenre és mindenkire, USA-autókkal kapcsolatban.
  Én sem fröcsögök itt semmit róluk, pedig nekem legalább van… 😉

  “A szociautó-mániámat hol szemléltessem, mikor alig lehet róluk olvasni?” retrovasak.hu

  És ezek csak a legismertebbek…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Az nem támasztja alá, hogy Te elégedetten használod őket, mert Te 1, azaz egy db emberke vagy. Viszont amiket én küldtem Neked”
  Autót küldtél neki vagy cikket? Ha autót, akkor OK, ha cikket, azt miért kellene elhinnie?

  Az általánosításról nem beszélve…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Dehogy vagyok pontatlan. Olvasd vissza a saját hozzászólásaid. A te hajad már attól is égnek áll, ha német autót emlegetnek. Kiskorodban német autóemblémákkal vertek?

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ha kevés igényed van pl. egy autóval szemben, az jó dolog, ilyen vagyok én is. Míg mások összekülönböznek azon, hogy klíma, meg zongoralakk, meg ilyen-olyan aszisztens, meg különben is, hogy mit szól majd a Béla szomszédban, addig Te elmész, veszel egy fapados Swiftet és vigyorogva hazamész vele – boldog emberként, ez a lényeg.
  Ha viszont a külsődre, a környezetedre vagy igénytelen, “nem adsz magadra”, az már taszító, ezt nem kell részletezni.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ízlések és pofonok, én a Passattal kapcsolatban érzek így. Teljesen mindegy hogy melyik VW modellben ülök sematikus egyre menő beltérrel rendelkezik, s ez már jóval több mint egy egységes márka arculat. Egy prémiumnak “csúfolt” autótól többet várna az ember, amely a kategóriája etalonjának hirdeti magát. Számomra a Talisman egy hatalmas meglepetés, s formailag is ütős s a belseje is tetszik . Bár én sajnálom hogy a Lagunával száműzték az 5 ajtós formát. A döntésem egyértelmű lenne, persze én is elfogult vagyok. 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Eléggé pontatlan több szempontból is, amiket írsz. Az amerikai autók iránti rajongásomat hol mutassam meg, ha alig van róluk cikk? A szociautó-mániámat hol szemléltessem, mikor alig lehet róluk olvasni? A távol-keletiekről meg minden nap lehet, ott mindig hangot is adok a véleményemnek/ellenvéleményemnek. Ez az, amit Te látsz, és ebből indulsz ki. A németek dícséretével semmi gondom nincs, ha ez nem párosul azzal az übermensch-attitűddel, ami itt is jellemző – hogy egyúttal minden más meg rosszabb. Természetesen az ilyentől égnek áll a hajam.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Mesélj már erről az elképesztő vezetési élményről, mert én nem igazán éreztem, mikor vezettem. Persze húz, meg erős stb. Közúton kevesen engedhetik meg, hogy keresztben autózzanak, főleg, hogy a sofőrök 99%-nak a tudása sincs meg hozzá.
  Szóval tudom, hogy szinte kötelező ezt megemlíteni és evidens kategória ez a jelző a BMW-nél, de mégis mit takar?

  Én azt élvezem az autómnál, amikor kihúzatom a motort, vált a szelepvezérlés és keményen megindul az autó. Olyankor gyakran még a BMW-s srácok is el szoktak maradni. Az valóban komoly élmény a gyorsulás mellett. 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Hányszor leírtam, hogy jobbak teljesítményben, minőségben, technikában.”

  Apuci, és ezt mi a túróra alapozod? Technikában…persze, a Lexus hibrid-rendszere után kullog az egész kutyaütő bagázs:) A minőséget meg hagyjuk – azt másképp értelmezik Németországban és máshogy Japánban. De ez utóbbi van közelebb hozzá:)

  Ha ezek a listák nem mérvadóak, akkor mik azok? Amit Te mondasz az Olümposz-hegység tetejéről, villámokat szórva?:) A nagyképűsködést be lehet fejezni, öreg. Írtam már lejjebb. Kezd a hócipőm tele lenni a h*lyeségeiddel, de tényleg.

  A német trió valamely típusát hajtókra(gyakran a VW-esekre is) jellemző a felvágás. A többire nem. Hiába lázadozol – inkább tegyél ellene. De a stílusodból ítélve Te erre csak ráteszel egy jókora lapáttal:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Hányszor leírtam, hogy jobbak teljesítményben, minőségben, technikában. Hagyjál már ilyen listákkal az akkor lenne reális, ha mindenkit megkérdeztek volna, de erről szó sincs csak nagyon kis százalékról van szó.

  Te is általánosítasz, hogy a prémium autósok felvágnak, akkor miről beszélünk nem értem a felháborodásod. Ugyanezt csinálod… Neked meg majd ha német autód lesz nyilatkozhatsz.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Lexus-ra se írtam, hogy szar csak, hogy szerintem a német autók jobbak.”

  Ezt alátámasztani viszont semmivel sem tudtad. Az nem támasztja alá, hogy Te elégedetten használod őket, mert Te 1, azaz egy db emberke vagy. Viszont amiket én küldtem Neked abban a vitában, hogy a Lexusnál a legnagyobb a márkahűek aránya, és hogy szinte mindenféle elégedettségi listát vezet, az már árulkodik valamiről. Semmi ilyen dologgal nem büszkélkedhet a német hármas egyik tagja sem.

  Ha azt írod, hogy Te elégedett vagy a német autóiddal és soha nem kéne más, azt elfogadom. Neked beváltak, és ennyi. Ezzel szemben Te általánosítasz, és szemet hunyva a hibáik felett (pedig van nekik bőven) felsőbbrendűnek hirdeted őket, mint a nem németeket. Majd ha volt Lexusod, akkor nyilatkozhatsz, mert az már összehasonlítási alapot ad. De az egy más dimenzió, akinek van, az tudja is.:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Én ilyet sehol nem írtam, hogy csak a német a jó. Volvo-t is elismerem. Lexus-ra se írtam, hogy szar csak, hogy szerintem a német autók jobbak. Lehet ilyen véleményem nem?

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ha kizárólag egy országhoz kötöm a jó autó fogalmát és a többit homokba dugott fejjel, gondolkodás nélkül rosszabbnak mondom, az óvodás attitűd. A múltkor már vitáztam ezzel a gyerekkel ugyanerről, számtalan linket küldtem neki, hogy a német bizony nem olyan jó, mint hiszi, de el se olvasta, csak ugyanazt a lemezt pörgette újra meg újra…a csőlátás legjobb példája, amit művel.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Ők legalább a saját autóik tapasztalatai alapján írják amit írnak.”

  Gondolod Te…mondjuk úgy, hogy itt sok embernek az igazmondóképesség nem az erőssége. Már nem találkozhatsz velük, mert eltűntek. Van itt több olyan, aki majd megy utánuk hamarosan…

  “Itt páran a német autókat vélik jobbnak te meg egyéb márkákat tartasz jobbnak akkor mi a különbség? Semmi. Végeredmény semmivel nem vagy különb te sem:)”

  Nincs értelme konkrét országokhoz kötni a jó autó fogalmát – de ez a fazon ezt csinálja. Ha elégedett velük, legyen, de a többi országból érkező autókat élből kevésbé jónak titulálni ezért, az gyerekes. A Lexus biztos rosszabb. A Volvo is. A Cadillac is. Persze, persze…az óvodás gyerekek okosabbak. Ez a Balage méltán érdemelte ki az AN dilettánsa címet.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Te meg azt hirdeted, hogy az Escalade a király az Audi meg matchbox.”

  Ezzel a Caddyhez viszonyított kis méretükre utaltam. Ez nem esett le? A Q7 is eltörpül mellette, akkora dög. Hummert is írhattam volna. Ez akkor magas labda volt. Nem baj, lapozzunk:)

  A Lexus japán, a Volvo svéd, a Caddy amerikai, a Jaguar angol…ezek különböző nemzetek. Tehát minden vagyok, csak elvakult nem. Elég kiterjedtnek mondható a rajongási köröm. Neked viszont leszűkül a Fritzekre. Ez az igazi elvakultság. Talán most már vágod a témát.

  Nekem nincsen “fajtám”, kár erőlködnöd. Egy hétköznapi fazon vagyok.

  Hiába csűröd-csavarod, a BMW-tulajokról ez él a köztudatban. És ez csak romlani fog, mert egyre több leélt öreg BMW jön az országba. Állj ki a tömeg elé és védd meg a kis kedvencedet. Csak nehogy paradicsom és tojászápor legyen a jutalmad:)

  “Egyébként is nem mondtam, hogy szar a Lexus csak azt, hogy szerintem jobb a német. Ez az én véleményem ennyi.”

  Neked aztán mindegy – ha nem Németországból jön, az csak sz*rabb lehet. És nem – nem vagy elvakult. Még véletlenül sem:) Neked Lexus nem is való – az “übermensch” habitusod nem passzolna hozzá:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Írhatsz amit akarsz. A mondataid alapján semmivel sem vagy különb mint azok akik a prémium autóikkal felvágnak. Bár te egy fokkal rosszabb vagy. Olyan autókkal vágsz fel amilyenek neked nincsenek vagy sose voltak. Ők legalább a saját autóik tapasztalatai alapján írják amit írnak.

  Itt páran a német autókat vélik jobbnak te meg egyéb márkákat tartasz jobbnak akkor mi a különbség? Semmi. Végeredmény semmivel nem vagy különb te sem:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Attól, hogy te ezt gondolod még lehet másképp lesz. Ha így át szellemül valaki egy másik márkától, akkor ülj bele egy BMWbe meglátjuk, hogy vadállattá szellemülsz-e 😀

  [b]“És nagy valószínűséggel a falba fogja verni a fejét, hogy miért nem Lexust vett már mindjárt a legelején:)”[/b]

  Nekem írod, hogy áradozok a németekről ez milyen elfogult mondat volt már tőled a Lexus felé 😀

  Milyen a te fajtád, már többször leírtam szerintem.

  [b]“Prémiumautót én nem “mocskolok”, csak a nekem nem tetszőket”[/b]

  Ez volt a nap poénja 😀 Ez kb olyan, hogy persze, hogy tudtam csak nem sejtettem

  [b]“Ő nem hirdeti, hogy csak a német a jó, a többi sz*r – egyszerűen csak kedveli őket”[/b]

  Te meg azt hirdeted, hogy az Escalade a király az Audi meg matchbox. Ezzel persze semmi gond igaz? Egyébként is nem mondtam, hogy szar a Lexus csak azt, hogy szerintem jobb a német. Ez az én véleményem ennyi.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ez egy poén volt. Látom, fel is kaptad a vizet – nem leptél meg:)
  Jó eljátszani a gondolattal, hogy az Audi-tulaj is érezze, hogy lenézik:) Mert el sem tudják képzelni, hogy ilyen létezhet:)
  Amúgy a Cadillac-tulajok sem azok a felvágós fajták, inkább különcök. Olyan ritka autók itthon, hogy nem tudott emiatt szárnyra kapni a sofőrjeikről semmi eget rengető. Egy nagy és drága autó birtoklása magabiztosságot ad az embernek, ez rendben is van, de aki a 3 német esetében sajnos sokan átesnek a ló túloldalára. A bajom ezzel van, és ahogy látom, egyetértők is akadnak:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Bezzenev kollégával korábban elég komoly vitáink voltak, szerintem ő is emlékszik. Egy ideje viszont béke van, remélem, így is marad. Ő nem hirdeti, hogy csak a német a jó, a többi sz*r – egyszerűen csak kedveli őket, ezzel semmi gond nincs. Te viszont azzal jössz, hogy ha bármilyen más országból jön egy prémium- vagy luxusautó, az csak rosszabb lehet, mint a német gyártmányok. Remélem, érzed a különbséget.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Én egy Escalade-del állnék be az üres helyre, és röhögnék egy jót – “Mik ezek a matchboxok?”:)”

  Kedves csalfaromeo az ilyen beszólásaiddal te sem vagy különb egy fokkal sem azoktól, akiket szeretnél megváltoztatni. Bort iszol és vizet prédikálsz:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Prémiumautót én nem “mocskolok”, csak a nekem nem tetszőket. Te meg csak áradozz róla szorgalmasan, és hirdesd – tudatlanul, hogy nincs nála jobb. Na, ehhez viszont én gratulálok:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Utaltál arra, hogy a jövőben társulhatnak negatív jelzők a Lexus-tulajokhoz is. Biztos lehetsz benne, hogy nem így lesz. Szerintem a három németet az elvakult németautó-fanok és a magukat többnek láttatni szeretők választják. Státuszszimbólumot látnak bennük. Aki csalódik pl. a BMW-ben, marad a németeknél, lehet, hogy Audit vesz. Vagy Mercit. Aki a Merciben, az a másik kettőből választ. Elveik vannak, amiből ritkán engednek.
  A népítélet-oldalt böngészve láttam olyat is, aki ilyen autók után Lexusra váltott. Szerintem át is szellemült. Tudja, hogy ezentúl nem kell rosszmájú megjegyzésektől, sugibugitól tartania – a személyisége is átformálódik. És nagy valószínűséggel a falba fogja verni a fejét, hogy miért nem Lexust vett már mindjárt a legelején:)

  Miért, milyen az én “fajtám”? Én milyen “kasztba” tartozom? Szeretném tudni. Mert az előbbi butaságoddal tévúton jártál. Ha azt írod, hogy puritanista vagyok, azzal egyetértek. Ha antisznobnak nevezel, azzal is.

  Azt meg a BMW-sofőröknek add a tudtára, hogy közlekedjenek vele normálisan – biztos ismersz ilyeneket. Gondolom, fontos szerepet játszik abban is, kivel barátkozol:) Ez a sznob “lifestyle”:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Kb 40 perce jelent meg egy cikk, hogy jön az új Audi már egyből le is ugattad csak gratulálok ez a te fajtád ezzel be is bizonyítottad, hogy csak meglátsz egy prémium autót már mocskolod is. Ehhez is csak gratulálni tudok…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Amúgy tényleg érdekes, hogy amit Bezzenev írt arra senki nem reagál, de ha én írok ilyet arra mindjárt 5 en ugranak. Ugassuk le a prémium autóst…ennyit tudsz öreg az a baj

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Miért változna a jövőben? Most írtam le, hogy majd szépen átülnek egy idő után az emberek más márkákba.

  Jó igen tudom brit tudósok megállapították… 🙂

  Ülj bele inkább egy BMW-be és mutasd meg, hogy ez nem így van. Közlekedj vele normálisan. Aztán rájössz, hogy nem az autóval van a baj és aki seggfej az seggfej lesz a Lexusban is.

  Inkább te nem cáfoltál rá a te fajtádra 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Remekül szórakozom rajtad:) Soha nem kapcsolódtak sztereotípiák a NEM NÉMET prémiumgyártókhoz, ez miért változna a jövőben? Hogy jön össze a vandálkodás és a környezettudatosság, a Lexus egyik fő vonzereje?:)

  Volt egy hír nemrég, hogy még a BMW-gyárat is zavarja, hogy az autóik tulajaihoz negatív előítéletek társulnak. Márpedig én nem tudom, hogy lehetne tenni az ellen, hogy ne szülessenek a jövőben ilyen cikkek:

  [url]http://index.hu/tudomany/brittudosok/2013/08/14/tenyleg_a_bmw-sek_a_legbunkobb_vezetok/[/url]

  Az Audi háza táján is jelen van ez a probléma:

  [url]http://totalcar.hu/magazin/velemeny/a8naplo/[/url]

  Kérlek szépen, az autós listám legalján a VW, a BMW és az Audi van, és ennek hangot is adtam mindig és fogok is. A Merci, Opel már egy fokkal jobb, a Porsche már egész jó, de az sem lesz soha a kedvencem. Talán majd a Borgward… Ne szidásnak, hanem egy, a tieddel nem egyező véleménynek fogd fel. És munkálkodhatnál azon, hogy lejjebb adj a nagyképűségedből – a német autó-tulajokra ez eléggé jellemző, és micsoda véletlen: Te is az vagy. Nem cáfoltál rá a sztereotípiákra, pedig olyan szívet melengető lenne egy pozitív példa. De sajnos ritka eset:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  de ha a kettő közül kellene, akkor inkább a passat. a rönő nagyon ráment erre a csipára meg a béka orra. szemből sréhen még mindig rettenetesen aránytalan és nagy a hátsó traktusa. a belterét meg már nem is mondom, vér gagyi.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Majd egy idő után a német prémium autósok megunják, hogy előítélettel néznek rájuk és kinézik őket az autóikból azok is akik szabálytalanok stb. Majd szépen átülnek a Lexusokba meg egyéb alternatív márkákba aztán azokkal fognak vandálkodni az jó lesz? Ezt majd a te fajtádnak lehet megköszönni mikor majd megjelenik, hogy az a hülye lexusos ezt meg azt csinálta 🙂 Szóval szidd csak a német autókat tovább 😀

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Kösz szépen. Jól eltávolodtunk az eredeti témától, de ez itt gyakran megesik. Vannak embertípusok, akiknek lételeme a rendszeres pofáraesés:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Nem baj járjál Daciaval az autógyártás csúcsával.”

  Pont az ilyen mentalitás ellen küzdök:))) A “mutasd az autód, megmondom, ki vagy”-típusú gondolkodás ellen. Ami pl. Rád erősen jellemző, ahogy látom:)

  A Volvósok sose voltak bunkó emberek és valószínűleg sose lesznek. A jó anyagi helyzetű, de ezzel felvágni nem akaró emberek autója, ez köztudott. A három német prémiumgyártó pedig a jó anyagi helyzetű, és ezzel kérkedni is szerető embereket szolgálja ki.

  Nem volt BMW-m, mert rájuk se bagózok, kivéve ha egy Z-akárhányas roadstert látok vagy egy régi 850i-t. Azok ütős darabok. De ennyi. Igen, a Dacia remekül megfelel(ne) az igényeimnek, és nagyon sok más magyarnak is, ha nem arra törekednének, hogy egy számmal nagyobb autót vegyenek, mint amekkorára valóban szükségük van:) De ezt magyarázhatom egy ízig-vérig sznobnak…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Épp te írtad lejjebb, hogy aki prémiummal jár az azért teszi, mert kompenzálni akar.” Ilyesmit en irtam lejjeb de ezt is felreolvasod szajized szerint. Az irigysegre irtam amivel te itt jossz hogy kinezik a szegeny csorok a draga kocsidat a gazdag segged alol. Marmint szerinted. A baj azzal van hogy ezek a “premium autosok” nem tudnak viselkedni az utakon. Ezt nem szeretik az emberek. Ez a mentalitas ami kezd hozzaragadni az uj nagyautosokhoz amiert sokat is tesznek. Ezt probalod meg szerecsenmosdatni….

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Laguna II hibái ellenére sikeres volt, formailag egyedi és jól is nézett ki abban az időben (2001). Rengeteget adtak el belőle szerte EU-ban. Minőség gondok miatt lett a Renault veszte mivel sokan vették és rossz hír gyorsan elterjedt.
  Most a TAlizmán hozhat sikert, megvan benne az egyediség és távolról sem a rideg VW designolt széria autó.
  Csak a kérdése az hogy minőségben sikerült -e elérni a Passat szintet. És ott van a Mondeo is.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Renault orra szebb, “ütősebb”, én ezt választanám, ha most kellene másik autót vennem. Bár tény, hogy a vonali Passatosak, de ez csak egy rossz beidegződés, az ember agya próbál mindig hasonlítani valami ismert formához, aminek már 4 ajtaja van és csomagtere, az “passat”

  Passat orra nagyon emlékeztet a Scirocco-ra.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Épp te írtad lejjebb, hogy aki prémiummal jár az azért teszi, mert kompenzálni akar. Most meg próbálod menteni a menthetőt. Nem kell kapkodnom magas labda után, mert egyfolytában azokat dobálod 😀
  Volvot én is elismerem az is prémium azt csodálom is, hogy nem zavar 😀

  Még soha nem volt BMW-d aztán ilyeneket írogatsz…nem baj járjál Daciaval az autógyártás csúcsával. Ha az igényeidnek megfelel akkor ok. A sznobizmus ellen meg nem kell harcolni törődj a saját dolgoddal ne mások zsebébe turkálj magaddal foglalkozzál.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Értsd már meg, hogy nem a normálisakkal van a gond, hanem azzal, hogy akik ilyen autókkal járnak, azok többsége feljogosítva érzi magát arra, hogy az autója miatt a szabályokon és törvényeken felül álljon.
  És nem az autókkal van a baj felőlem járhat akármivel, az sem érdekel, hogy barátnőként tekint az autójára, csak mert germán. Az zavar, ha suttyóként közlekedik és tapasztalataim alapján 80%-nak ilyen autókkal a segge alatt száll el az agya. Illetve van még egy, ami inkább szánalomra méltó, mint bosszantó, a szakmunkásgyerek, aki megvette átírással, mindennel együtt 300 ezerért élete első autóját, a 20 éves hengerfejes 3-as Golfot csilliárd kilométerrel és azt gondolja magáról, hogy ettől ő az élet császára és úgy is közlekedik.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Te meg tipikusan az az ember lehetsz, aki kinéz másokat az autójából, ha az övék jobb, mint a tied.”

  Nagyon tévedsz és rossz úton jársz, de ezt lassan Tőled már megszokhattuk. A sznobizmus ellen folytatom itt a saját keresztes hadjáratomat – inkább kevesebb, mint több sikerrel, de ez minősítse kicsiny országunkat:) Ne az autó és egyéb értéktárgyak mutassák meg, ki vagy, hanem Te magad. Ne kapkodj a magas labda után, felesleges:)
  Az egyik kedvenc márkám a Daewoo, imádom a szoci autókat, bírom a mostani Daciákat is, a távol-keletiekért, amerikaiakért rajongok, a Volvo is jó – ez nehezen egyeztethető össze azzal, amit írtál, nem, egyetlen komám?:) Mondom én, ez a pofáraesés új szintje Nálad…
  Engem a vezetési élmény nagyon nem érdekel, ellenben az, hogy ne hagyjon az autó az út szélén és ne tartogasson váratlan kiadásokat, nagyon is. És ebben, bármennyire ríni fogsz is, a BMW csúnyán alulmarad. Látatlanban meg ne húzzál le más márkákat, tessék kipróbálni az IS-t, a Jaguar XE-t, a Volvo S60R-t, az Infiniti Q50-et vagy egy Chrysler 300 C Hemit. A BMW-t el fogod felejteni:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Elhiszem, de én ettől nem fogok más autóval járni. Bízom benne, hogy ezt az általánosításos dolgot majd kinövik az emberek. Az is terjed, hogy az ilyen autókban nem használnak indexet, ami részben igaz is sokan nem használják, de olyanok is vannak, akik viszont kiteszik, akkor most mi van? Ezért ne általánosítsunk már. Ne az autóra haragudjanak, hanem aki vezeti, de csak akkor ha olyat csinál, mert sokan ferde szemmel néznek már a prémium autósra, ha csak meglátják, hol ott még nem is csinált semmit.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Jartam mar par orszagban es amikor elrettento reklamot mutatnak a tv-ben vagy ujsagokban akkor valahogy mindig BMW emblema tunik fel. Persze mindenki az egesz bolygon irigy a bmw-sekre…. Nagyon gyenge erv ez hogy kinezik a draga autot a seggem alol, tipikus komplexem van hogy rejtsem el, aaaaaa. mindenki irigy ram. Dedo!

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Az a baj, hogy nem egyet látok nap mint nap, és összességében többnyire lerúgott használt importos bontószökevényekkel érzik szabályokon felül állóknak magukat. Persze, ez nem általánosítás, csak tapasztalat.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Te meg tipikusan az az ember lehetsz, aki kinéz másokat az autójából, ha az övék jobb, mint a tiéd. Az ilyen emberek meg az én virtuális céltáblámon szerepelnek :). Egy IS 200t vagy 300h azt hiszem ez a választék meg sem közelíti a 330i menetteljesítményét. Vezetési élményben amúgy se nagyon veri semmi a BMWket.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A szabálytalankodás az hagyján…bűncselekmények elkövetése, cserbenhagyás…pont a minap történt egy késelés Pesten, az elkövető fekete BMW-vel menekül, azóta is keresik…és az ilyen eseteknél amúgy is gyakran találkozunk a BMW nevével.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Figyelj erről csak annyit, hogy aki hülye az más autókban is az…az hogy te pont egy német prémium autóst láttál szabálytalankodni az ugyanúgy megtenné egy Renaultval is.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Árulja már el nekem valaki, mi ez a bődületes sületlenség, amit már mások is többször leírtak? Én rühellem a német kocsikat, de közben tudat alatt vágyom rájuk!!?? Ettől egyszerűen lehidalok:))) Mi ebben a logika!!?? A jólétre sokan vagyunk irigyek, főleg akkor, ha ez sok munkával hozta össze az illető és szerénységgel, emberséggel is párosul(pl. aki rendszeresen jótékonykodik) – ezt azonban nem kell a germán trióval összefüggésbe hozni, Balage komám:). Te is ilyen pénzközpontú gyerek vagy – ne aggódj, az ilyeneket mindig felhelyezem a virtuális céltáblámra:)

  Azért rühellem, mert nem tetszik, nem fog meg, nem hat rám, stb. Csak magamat tudom ismételni: szerencse, hogy a magam fajtáknak is kínálnak autókat ebben a szegmensben, Lexust, Volvot, Jaguart, Infinitit, stb. Azt ne próbáld meg bemagyarázni, hogy h*lye az, aki ezeket választja, mert t*könszúrom magam:)))

  “Nem rég ültem egy 330i BMW be olyan vezetési élménye van…”

  Tessék beülni egy Lexus IS-be is, amiben ez szintén megvan…na, puff neki, most mi lesz?:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A Golf az valoban szerintem sem a legjobb pelda.
  De pl. öcsemnek van egy 94-es BMW 3-as (minek vette….?), szerintem latott mar egyet es mast az auto, es meg mindig egeszen jo allapotban van a belter, meg is lepödtem, mikor beleültem.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Persze, meg ha egy MAN TGA is ott lett volna, megint más lett volna a helyzet, csak éppen ahogy a MAN, úgy a Merci sem egy kategória egy Opellel vagy Mazdával, mert előbbi prémiumnak számít.

  [i]Azt aláírom, hogy nálunk sokan azért veszik, mert mutogatni akarnak, kint nem mert ott átlag autóknak számítanak.[/i]

  Te jártál már nyugaton amúgy, vagy csak vakon szórod ezt a sok hülyeséget? Egyrészt ott sem átlag autók ezek, másrészt nálunk sokkal több prémiumnak nevezett autót látsz, mint ott, és sokkal több “olcsóautót”, pl. Daciát, mint nálunk. Arról nem beszélve, hogy az egykori prémium használt szarokat is azért árulják nyugaton gombokért, mert nem éri meg nekik a fenntartásuk.

  [i]Egyébként persze, hogy sokan állatkodnak velük alig érezni bennük a sebességet mindenki lassúnak tűnik arról nem is beszélve, ha valaki egy kis 1.2 es vagy 1.4 es autóból ül át ilyenbe. Nem rég ültem egy 330i BMW be olyan vezetési élménye van és annyira megy, hogy nagyon nehéz megállni, hogy ne nyomja neki az ember. Ilyen autókkal persze hogy sokan nem tudnak normálisan közlekedni:) [/i]

  Bocs, de ez a 16 éves tini-szintű gondolkodásmód nem érv. Alattam is volt már nagy teljesítményű autó, mégsem előztem jobbról kanyarodó sávban, nem dudáltam le a zebrán a gyalogost, stb. Ha nem bír magával, vannak tavasztól őszig hétvégenként pályanapok, vagy menjen ki az autópályára és ott élje ki a gyorsulást.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ha nem is szamit külföldön, Europa gazdagabb orszagaiban atlagautonak, azert több van belöle mint Mo.-on, plane fiatalabb modellek. Zömeben, ahogy mar irtak is, inkabb a közepvezetök veszik, vagy kapjak cegesautokent, illetve csaladok veszik, csaladi autonak.
  A magyar ember nagyon irigy, ez teny, de nem lehet itt a forumon altalanositani, hogy mindenki mas csak ezert nem kedveli a nemet trio modelljeit, mert nincsen ra penze.
  Sajnos en sem ismerek sok olyan csaladot, akik pusztan csak azert vettek BMW/Merci/Audi valamelyik modelljet, mert tetszett nekik, jokat hallottak rola, stb. stb, es ezert valasztottak.
  Inkabb latom a penztelen suhancokat, a külföldröl behozott öreg romokkal, akik gyakran meg tankolni sem tudjak az autojukat. De biztosan van ellenpelda.
  Allatkodni meg…badarsag. Eppen elvarhato lenne egy ilyen soförtöl, hogy ha nincsen tudataban az autoja kepessegeinek, akkor ennek megfelelöen ovatosan vezet. Ha pedig tudataban van a menetteljesitmenyeknek, akkor pedig elvarhato lenne, hogy azt maximalasian kezelni es kordaban tartani tudja…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  [i]Azt viszont tovabbra is fenntartom, hogy egy megfelelöen, es gondosan apolt BMW, Audi belter is nagyon szep lehet meg 10-15 ev mulva is. De ez igaz lehet mas markakra is.[/i]

  Azt hozzátenném, hogy más márkáknál jó eséllyel jóval szerényebben kell költeni az állagmegóvásra is, hogy ugyanolyan szép maradjon, mint újonnan.
  Egyes fórumokon fel szokták hozni az első generációs Logan belterét, hogy milyen ronda, igénytelen, holott semmivel sem rondább, mint egy 4-es Golfé, amiket 15 évesen raklapszám hoznak be, mert az minőségi és az az autó. Pedig a Logannek komolyabb megóvás és karbantartás nélkül is 10 évesen is ugyanolyan a beltere, mint újonnan, mivel egyszerű anyagokból van, nem rongyolódnak, nem hámlanak, nem kopnak.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nem értem amit írsz na mindegy. A lényeg, hogy a prémium autósokba ne azt lásd, hogy valamit mutatni akarnak, hanem talán elképzelhető, hogy tetszik is nekik az az autó:) Jah és a legfontosabb, hogy ne irigyeld tőlük.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Hát ha lett volna ott Audi Merci vagy BMW lehet más lett volna a helyzet.:)
  Azt aláírom, hogy nálunk sokan azért veszik, mert mutogatni akarnak, kint nem mert ott átlag autóknak számítanak. Viszont azt is elmondom, hogy a gyűlölködők nagy része irigységből húzza le a német autókat és hangoztatják nekem nem is kéne… nem persze az a baj hogy a magyar emberek többsége nagyon irigy és ha neki nem lehet akkor inkább fikázza azt akinek van.

  Egyébként persze, hogy sokan állatkodnak velük alig érezni bennük a sebességet mindenki lassúnak tűnik arról nem is beszélve, ha valaki egy kis 1.2 es vagy 1.4 es autóból ül át ilyenbe. Nem rég ültem egy 330i BMW be olyan vezetési élménye van és annyira megy, hogy nagyon nehéz megállni, hogy ne nyomja neki az ember. Ilyen autókkal persze hogy sokan nem tudnak normálisan közlekedni:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ezt is irtam, hogy az a benyomasom tamad….nem azt, hogy az szet is esik, vagy zörög.
  Legjpobb pelda erre a nejem Fiat Pandaja (amit sikeresen lezuzott totalkarra egy Stop tablanal elsöbbseget meg nem ado soför), iszonyat kemeny, kopogos Volt, de ugy nezett volna ki meg 10 eves koraban is, es nem zörgött egy nyikkanast sem.
  Ha hamlo kapcsolokkal talalkozol egy Audiban, az szomoru, mert pont ök a makulatlan minöseg hirdetöi.

  “Persze, okozzon neki örömet, de minden más gyártó felett állónak ne érezze az autóját és főleg ne higgye, hogy ő az atyaúristen. Ez a srác Lexust még nem is látott közelről, de szentírásként hirdeti, hogy biztos rosszabb belterű(a többi részét hagyjuk is:), mint a németek. Volvo, Jaguar, Infiniti, amerikaiak dettó.”

  Ez a lenyeg, örüljön az autojanak, de ne erezze ugy, hogy mindenek felett all.

  Azt viszont tovabbra is fenntartom, hogy egy megfelelöen, es gondosan apolt BMW, Audi belter is nagyon szep lehet meg 10-15 ev mulva is. De ez igaz lehet mas markakra is.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Látod, már belegabalyodsz saját magadba…ezek szerint mégis csak azt mondod, hogy “prémiumot” csak a németek tudnak gyártani. Ebből is látszik, hogy tejfelesszájú vagy még:) Nem baj, majd felnősz egyszer…

  Te voltál az, aki a komor beltér miatt húztad le korábban a Lexus NX-et, és a Renault-t az imént, mert szerinted csúnya volt 5 éve…ne akard bizonygatni, hogy értesz is valamihez, mert csak újabb pofáraesések fognak következni:) A Lexus nem Európát akarja kiszolgálni, máshol ilyen finnyás emberek nem élnek, hogy mindenbe belekötnek. Egy jófajta hibridet véletlenül se próbálj ki, sőt, menekülj előle, mert a végén kiderülne, hogy a németek a kanyarban sincsenek, és akkor könnycseppecskék gördülnének le a kicsi Balage orcácskáján:(

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  [i]Nekem ne magyarázza meg senki, hogy az összes autós oldal le van fizetve, mert kb már átmegyünk politikába.[/i]

  Nincsenek lefizetve, de a legnagyobb nemzetközi autós oldalak és magazinok mind német tulajdonban vannak, ráadásul az újságírás pedig olyan, hogy azt írják, amit olvasni szeretnének, nálunk pedig elég jelentős a szimpátia a közvéleményben ezek a vasak iránt, részben joggal, mert 25-30 éve tényleg megfizethető és valóban minőségi, ár-érték arányban remek autókat gyártottak.
  Nemrég egy másik hazai oldalon összehasonlították az új Passatot néhány kategóriatársával. Verdiktben természetsen a Passat lett a győztes, ott is leírták ezt a megfoghatatlan minőség bullshitet, hogy azért, majd utána mindegyik szerkesztő leírta, hogy személy szerint, szubjektíve melyik volt a befutó; mondanom sem kell, senkinél nem a VW.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “En mondjuk az a fajta vagyok, aki tapogat, nyulkal, fogdos (az autoban.. :-)), es bizony ez nagyon sokat javit az en komforterzetemen. Ha egy cockpit csak kopogos, kemeny anyagokbol keszül, az a benyomasom tamad, hogy hamar szetesik, zörögni fog, a nap sugaraitol megrepedezhet stb.”

  Ne támadjon, kedves Meleagris… Nem véletlen, hogy a távol-keleti, amerikai gyártók sokszor használják a mai napig, mert TARTÓS. A TC egyik cikkében is írták, hogy az újkorukban kopogós beltéri műanyagokat használtan a tartósságuk miatt szokás dícsérni. Egy japánnál, koreainál a mechanika összhangban van a beltér színvonalával – mindent nagyon tartósra terveznek. Viszont ha az Audinál hámló kapcsolókkal találkozom pár éves korában + rémhírek terjengenek sok motortípusról(a 20 rossz motor-lista), joggal tarthatok attól, hogy nem örökéletre tervezett autót vettem:)

  “De ettöl függetlenül, ha valakinek van egy megbizhato nemet “premium autoja”, amivel elegedett, joggal lehet ra büszke es mondhatja, hogy szamara az többet nyujt, mint egy francia vagy japan konkurens, mert olyan a belter anyaghasznalata, a menetteljesitmenyek, az ajto csukodasi hangja, az összerakottsag erzete az autonak, ami neki örömet okoz.”

  Persze, okozzon neki örömet, de minden más gyártó felett állónak ne érezze az autóját és főleg ne higgye, hogy ő az atyaúristen. Ez a srác Lexust még nem is látott közelről, de szentírásként hirdeti, hogy biztos rosszabb belterű(a többi részét hagyjuk is:), mint a németek. Volvo, Jaguar, Infiniti, amerikaiak dettó.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Azért ott sincs kolbászból a kerítés, az egyszerű melós ott sem ilyeneket vesz ám újonnan… Hogy valamennyire a témánál maradjunk, a Passat is inkább a középosztály autója a német ajkú országokban, a BMW, Mercedes, Audi pedig inkább a középvezetőké.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Az, hogy mennyire öregszik egy autó az baromira függ a használattól. A prémiumot azért helyezik feljebb, mert nagyobb a tudásuk teljesítményben, minőségben, felépítésben stb. Nem véletlen, ha bármelyik oldalon hasonlítják össze őket akár a Lexus-al vagy bármi mással, szinte mindig a németek nyernek. Nekem ne magyarázza meg senki, hogy az összes autós oldal le van fizetve, mert kb már átmegyünk politikába. Ezen el kellene gondolkozni, ha szinte mindig ők nyernek, akkor tényleg jobbak lehetnek valamiben és joggal nevezhetik őket prémiumnak.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Igen, erre utalt Csalfa kollega is. Itthon van ez a nagy mitosz, hogy vesszük a 10-20 eves BMW/Audi modelleket, csak, hogy mutassam, nekem az van.
  En is vennek, de nem 15-20 evesen. Ha nincs penzem fiatalabbra, akkor nem veszek es kesz. Keresek mas markat, ugyanolyan aron, de fiatalabb modellt.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Valoban.
  Abban igazat is adok neked, hogy ha mar “premiumnak” nevezünk valamit, mutasson valamiben többet.
  De az lehet nem a rozsdavedelem lesz…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “A nemeteknel nem feltetlen az fogja venni, aki mutogatja magat, vagy kompenzal valamit. Veszik, mert nemet, es BMW vagy Mercdes vagy Audi.” Európa szerencsésebb részein ezek teljesen átlagos családi autók,amiket milliószámra vesznek,legtöbbjüket 2 liter körüli dízelmotorral. Tömegautók,mint nálunk pl az Octavia,vagy a Suzuki. Odakint ezeket nem számítják prémiumnak,nem tudom itthon miért terjedt el körülöttük ez a prémium mítosz.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  [i]de nem mondjatok mar, hogy egy 10 eves francia vagy japan auto nem tud rohadni töresmentesen, dehogynem…[/i]

  Ha figyelmesen visszaolvasol, nem is állította senki, hogy a többi nem rohad itt-ott, vagy nincsenek kisebb-nagyobb minőségbeli esztétikai problémáik ennyi idősen.
  Arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire jogos minőségben ennyire az összes többi tömegautó fölé helyezni a VW-csoportos németeket, ha semmivel sem öregszenek szebben, mint sokkal olcsóbb társaik, sőt.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Kicsit mar megint elment a forumozas egymas ellen…de sebaj.
  Nem allok ki Balage001 mellett, mert mindket felnek van igaza…de nem mondjatok mar, hogy egy 10 eves francia vagy japan auto nem tud rohadni töresmentesen, dehogynem…
  Az ajtobehuzo fogantyu meg mallik a Citroen C4 Picassoban is, ugy mint a VW-nal.
  A bör szaga, meg tapintasa meg stb, lehet, hogy latszat, es csak marketing. Lassan nem is lehet mar kapni valodi bört az autokba, csak ilyen mübörrel kevert, felhordott reteget, tisztelet a kivetelnek.
  En mondjuk az a fajta vagyok, aki tapogat, nyulkal, fogdos (az autoban.. :-)), es bizony ez nagyon sokat javit az en komforterzetemen. Ha egy cockpit csak kopogos, kemeny anyagokbol keszül, az a benyomasom tamad, hogy hamar szetesik, zörögni fog, a nap sugaraitol megrepedezhet stb. Ezt az ugynevezett minösegerzetet nagyon jol hozzak a nemet autok. Annak ellenere is, hogy egy Golf müszerfala olyan sivar mint az Atacama, es elettelen is. Nincs benne jatekossag. Egy Mazda, Kia, vagy akar Hyundai is elettelibb, mozgalmasabb.
  Persze a tartossagat ezer mas dologban merhetjük, az elektronika, Motor, valto stb. megbizhatosagaban, es itt bizony gyakran alulmaradnak a nemetek.
  De ettöl függetlenül, ha valakinek van egy megbizhato nemet “premium autoja”, amivel elegedett, joggal lehet ra büszke es mondhatja, hogy szamara az többet nyujt, mint egy francia vagy japan konkurens, mert olyan a belter anyaghasznalata, a menetteljesitmenyek, az ajto csukodasi hangja, az összerakottsag erzete az autonak, ami neki örömet okoz.
  …es Balage001-nek: abban igaza van Csalfanak, hogy sokszor tenyleg magamutogatok es pökhendi emberek vasaroljak a nemet triumviratus modelljeit….De persze vannak kivetelek, hangsulyozom most kis hazankrol beszelek.
  A nemeteknel nem feltetlen az fogja venni, aki mutogatja magat, vagy kompenzal valamit. Veszik, mert nemet, es BMW vagy Mercdes vagy Audi.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Nézd, vedd le a kis szemellenzőcskédet, és fogod látni, hogy előítéletek csak drága német autók tulajdonosait szokták illetni idehaza. Hallottál már ilyet, hogy “egy Lexusos b*rom le akart szorítani az útról” vagy “egy Volvós állat bevágott elém”?:)

  Persze, tetszik is nekik, az biztos, de benne van, hogy üzenni akarnak a külvilágnak, ismerősöknek:”BMW-t/Audit/Mercit vettem, ezentúl tessék másként tekinteni rám. Már nem az vagyok, aki voltam.” Tisztelet a szerintem kevés kivételnek. Ez az egész németautó-buzéria itthon egy túlmisztifikált m*rhaság, nem véletlen, hogy Amerikában nem nagyon veszik a minden téren tökéletes, a végletekig csiszolt és ultraprecíz VW-t, a Toyota, a Honda, a Hyundai meg hasít, és a Subaru(!) is magasan veri…

  Az utolsó mondatod egy botrány. Te vagy az AN dilettánsa. Honnan tudod, milyen egy Caddy vagy egy Lincoln? Netán volt már? Jaguar? És még véletlenül se menj egy Lexus közelébe, nehogy megdőljenek a buta dogmáid:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  5 évig a legtöbb autóval nincsenek komoly gondok, ehhez nem kell Audit vagy VW-t venni.
  A beltér anyagainak minőségét pedig nem a szín alapján lövik be. 🙂
  Amit írsz, az tök jó nepper duma, de ettől még továbbra sem sikerült megideologizálnod, hogy ezek miért is jobbak, mint akármi más.
  Mellesleg ha már beltérről beszélünk és minőségiről, azért az olaszoknak továbbra sem érnek nyomukba sem a németek és tapasztalataim alapján tartósabb és strapabíróbb anyagokkal is sikerül felszerelniük. Legalábbis nem öregszenek olyan rondán.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Mai világban a gyártókat baromira nem érdekli, hogy mi lesz az autókkal 10 évesen. 5 évig viszont semmi gond nincs velük. Aki megengedhet magának egy prémium autót az nem használja tovább, hanem vesz újabbat. A japán beltér esetleg azért tűnhet tartósabbnak 10 év után mert alapba tök sötét és komor a beltér nem nagyon látszik rajta a kosz stb, Elárulom, hogy a minőségi ruhák is sokkal kényesebbek. Egy világos autó belterén előbb meglátszik, a használat. Akinek ez nem tetszik az ne vegyen 10 éves prémium autót vagy ne sajnálja rá a pénzt felújítani. Amúgy én láttam 10 éves német prémium autókat szerintem semmi baja nem volt a beltérnek ez is használattól és a tulajtól függ.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  [i]Nem mondtam, hogy más nem tud gyártani prémiumot, de a német autók belterét/minőségét nem nagyon tudják hozni más márkák. [/i]

  Látod, ebben igazad van, más márkáknál nem kopnak 8-10 év után fehérre a kapcsolók és nem hámlanak le ocsmány igénytelen módon az újonnan valóban tetszetős és finom tapintású műanyagok. 😀

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Hát én voltam az Audi gyárban külön részleg van ahol a bőröket szagolgatják melyik mehet bele az autókba és melyik nem. A fényezésük is sokkal minőségibb” Ez pontotsan a latszat kategoria! 🙂 A bornek is meg a festesnek is van egy minosege. De ettol az auto nem lesz minosegi, ez csak az a resze amit a vevo a felszinen lat. = latszat. Persze ezek szep anyagok meg minden de te telleg elhiszed hogy sorozatgyartasban szagolgatjak a boroket? Azokat mosni szoktak ahol olyan szagot csinalnak a bornek amilyet akarnak. Ez is csak egy latszatmarketing elem, NEZD MI MEG ERRE IS FIGYELUNK. Mindenki probal olyan nagyon specialisnak tunni…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Nem komálom, amikor valaki az emberi hiányosságait értéktárgyakkal, adott esetben autóval akarja pótolni.”

  Látod itt ez a nagy böszmeség eszedbe se jut, hogy valaki azért vesz német autót, mert tetszik neki. Aki azzal jár tuti, hogy valamit kompenzálni akar vagy törtető seggfej stb. Ehhez a felfogáshoz csak gratulálni tudok..

  Nem mondtam, hogy más nem tud gyártani prémiumot, de a német autók belterét/minőségét nem nagyon tudják hozni más márkák.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Bocsánat, de az, hogy 10 év alatt egy prémium autó elkezd szó szerint kirohadni alólad úgy, hogy se törést, se mókolást nem kapott, az nem az igénytelen tulaj sara.
  Jöhetsz nekem a marketinggel, hogy miért prémium és miért kerül másfélszer annyiba, mint a kategóriatársai és részben még igazad is lehet, de ennek nagy része akkor is hype és hitbéli dolog.
  Igazad van, mondani bármit lehet, nem is azért írtam, hogy elhidd, vagy hogy meggyőzzelek, mert látom, nálad ez nem észérvekről, hanem érzelemről szól.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  “Minden autónál minőségérzetről beszélnek, de mindegy :)”

  Ez egy badarság. A japánoknál a “műszerszerűséget” a legtöbbször felhozzák, nem véletlenül. Mert a minőség csak több százezer km után nyer bizonyítást igazán, és nem attól, amit az autóba beülve látok, tapintok, érzékelek(németek)…
  A prémium egy magyar böszmeség, a Golfra is képesek rásütni:) Prémium kategóriás a DS márka is, és régen a Panhard is az volt.

  “Itt csak az a ciki, hogy irigységből te is ferde szemmel nézel a prémium autósokra, mint itt sokan mások a fórumon bezzeg ha milliomos lennél egyből mennél a kereskedésbe kipróbálni egyet. Szóval erről ennyit.”

  A Lexust vagy a Volvot lehet, hogy megnézném. A németeket semmiképpen. De tőlem ez a kategória borzasztó messze áll, a habitusomból kifolyólag. Nem komálom, amikor valaki az emberi hiányosságait értéktárgyakkal, adott esetben autóval akarja pótolni.

  Ne tessék már azt hangoztatni, hogy prémiumot csak a németek tudnak gyártani. Ettől azért okosabb vagy te, nem?:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Minden autónál minőségérzetről beszélnek, de mindegy 🙂 Amúgy is nem véletlen hangsúlyozzák róluk, hogy PRÉMIUM autó. Mind teljesítményben mind egyéb másban prémium. Egy alapmotoros 3as BMW pl 8.9 alatt van 100 on melyik francia autó megy így alapmotorral? Azt náluk már sportmodellnek hívják kb:)
  A francia stb autókra nem véletlen nem mondják soha, hogy prémium kategóriás. Itt csak az a ciki, hogy irigységből te is ferde szemmel nézel a prémium autósokra, mint itt sokan mások a fórumon bezzeg ha milliomos lennél egyből mennél a kereskedésbe kipróbálni egyet. Szóval erről ennyit.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Jo lett ez az uj Talisman, ketsegtelen, legalabbis a design nagyot üt, a tartossagrol majd kesöbb.
  Ha mar a Merci segedkezett, azt is elmondhatjuk, hogy a jelenleg kaphato Mercedesek nem veszik fel a versenyt szerintem sem tartossagban, sem megbizhatosagban a regebbi modellekkel, mar nem egy “örök elet” egy Mercedes.
  De: eleg sok taxisoförrel volt alkalmam beszelgetni, akik mind Mercedeseket hasznalnak, nagy szamban, igaz, hogy rendszeresen karbantartva, de azok az autok 400-500.000 km utan is ugy neznek ki, mintha 1-2 evesek lennenek es futottak volna 80.000 km-t. Az egyetlen valoban gyenge pont a valto (automata), meg neha akadnak eletromos problemak, de ezenkivül masra nem panaszkodnak. Azert meg erzik a Mercedesnel a minöseg fogalmat…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Az igénytelen embereknek tök mindegy mibe ülnek nem értékelik és nem is veszik észre a különbségeket autó autó… már a zajszint is tök más pl egy Audiba dupla tűzfal van alapba sokkal halkabb. Ez csak az egyik dolog. Amúgy is mondani lehet bármit, hogy mi van a szomszédba…

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ezt most jól megmagyaráztad:) Szerinted máshol nincs ilyen? És pont a Renault-nál ne lenne? A francia autók kényelme világhírű…Voltál Audi-gyárban, más gyárban meg, ahol ugyanezt megcsinálják, nem. Nagy ügy. Ettől még ne legyél elájulva:)

  Maradjunk annyiban, hogy nem véletlen, hogy a németeknél mindig minőségÉRZETRŐL beszélnek. Rászolgáltak erre. Nem kell azokat a vackokat védeni, már korábban kitárgyaltuk ezt, ha jól emlékszem. Már megint kezded elölről a dilettáns hablatyodat:)

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ühümm. Anyámék szomszédjában van egy 10 éves A4-es. Ridegtartáson van, családi napi használaton, de törve soha nem volt, mert újkora óta náluk van. Rügyezik majd’ mindenhol. Semmivel sem tartósabb vagy minőségibb, mint más francia vagy olasz kortársai hasonló “állagmegóvás” mellett, sőt.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Már bocs, de az 5 évvel ezelőtti Renault-k, hogy néztek már ki? A francia márkák közül azok formája volt a legrondább. Akinek az tetszett azoknak baromi nagy ízlésficamuk lehetett. Most, hogy bejött ez az új arculat már valahogy kinéznek.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Hát én voltam az Audi gyárban külön részleg van ahol a bőröket szagolgatják melyik mehet bele az autókba és melyik nem. A fényezésük is sokkal minőségibb, mint egy nem prémium autónak. Szóval nekem ne beszélj látszatról, mert ott igenis van minőség, amit meg is kell fizetni.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  A Renault-nál már a Mercedes mérnökei előtt is jól elkapták a fonalat az esetek többségében és ízléses, innovatív típusokat dobtak piacra, arról nem beszélve, hogy az utolsó Lagunáknak már megbízhatósági problémái se nagyon voltak.
  A Passathoz bármit lehet mérni, ugyanolyan tömegmodell, mint bármi más, legfeljebb más típusok szebben és méltóságteljesebben öregednek. 🙂

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Ha már amúgy is szövetségben van a két cég egymással, persze, kézenfekvő, hogy besegítenek. A minőség látszatát remekül be tudják “építeni” a Talismanba – abban a németek a világ legjobbjai:)
  Majd a hosszú távú használat megmutatja, melyik a jobb – a Laguna III ebben elég magasra tette a lécet, a Nissan-féle dCi-nek hála. Szóval a japánok is benne vannak a buliban, sőt, valószínűleg a Samsung által Korea is. A Merci abban segédkezett, hogy minőségibbnek TŰNJÖN az autó.

 • 2017.10.28. at 08:31
  Permalink

  Esküszöm, a fenti kép olyan, mintha egy legalább 10 éves autó állna a Talisman mellett:)

  Az az érdekes, hogy a franciák simán lehetnek precízek, a németek viszont soha az életben nem lesznek extravagánsak. Nem vagyok Renault-párti, de drukkolok a Talisman sikerének – nem kérdés, hogy azt választanám. Egyszerűen álom megy a szemembe, ha a német “csoda” fotójára nézek.

Vélemény, hozzászólás?