Gondoltad volna, hogy a franciák inkább német autókat vesznek?

Német dominancia Franciaországban? A Peugeot után német autómárkák a legnépszerűbbek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába van több saját autógyártó vállalata a franciáknak, közülük mégis csak egy áll a népszerűségi lista élén - utána német márkák jönnek.

A francia autók finoman szólva megosztóak: egyesek ellenállhatatlannak tartják egyedi stílusukat, mások autószámba sem veszik a német vagy japán márkák modelljeihez képest. Kérdés: mit gondolnak a franciák a saját autóikról? Nos, a YouGov nevű piackutató cég legfrissebb információi szerint nem elégedettek maradéktalanul saját hazájuk termékeivel. Hiába tekint vissza szép múltra a francia autógyártás rengeteg márkával, úgy tűnik, a vásárlók inkább szomszédjaik autóit kedvelik. Ez alól az egyedüli - és nem elhanyagolható - kivétel a Peugeot: az oroszlános márka végzett a népszerűségi lista élén, és ezt támasztják alá az eladások is, hiszen a 208-as az ország legtöbbet eladott új autója már két éve. A Peugeot már évek óta vezeti a rangsort ebben a kutatásban, de egy ettől független felmérés (az IFOP-é) is őket hozta az első helyre a legnépszerűbb márkák között. Innentől kezdve azonban sokat kell lépkedni lefelé, hogy ismét francia autógyártót találjunk a listán. A Peugeot után a Mercedes-Benz, az Audi, a Volkswagen és a BMW következik. Hatodik helyet érte el a Citroën, mint a Peugeot (és a Stellantis) égisze alatt működő vállalat, ezt ismét nem egy francia, hanem egy japán márka követi, a Toyota. A másik francia óriáscég, a Renault csupán a nyolcadik helyet érte el. A kilencedik és tizedik pozíciót a Ferrari és a Ford szerezte meg. A felmérést egyébként egy reprezentatív mintán végezte a YouGov, a válaszadók az általános benyomás, minőség, ár/érték arány, presztízs, elégedettség és ajánlhatóság kategóriákban pontozták az autógyártókat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.05.14. at 17:24
  Permalink

  Nem mondom hogy a francia márkák rajongója lennék (kivéve az Alpine, azt nagyon eltalálták, és a DS amit áthat a franciás kreténség).
  DE mi lenne ha legalább utána néznétek mielőtt ilyen baromságot írtok? Valaki ugyanis nagyon mellément a valóságnak. Az egész cikkből süt hogy a szerző azt sem tudja miről ír.

  Rövid goglizás alapján 2023 Jan-Márciusi eladások:
  1. Peugeot
  2. Rrenault
  3. Dacia
  4. Citroen
  5. VW
  6. Toyota

  Akkor mégis miről van itt szó?

Vélemény, hozzászólás?