Görög civilizációra épülő Alfa Romeo

Ókori ihletésű Alfa Romeo: Minhoss

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak számítógépes 3D grafikán létezik az Alfa Romeo Minhoss, amelyet az olasz IDECORE stúdióban álmodtak meg, képzeletben az 1750 TBi motorjával szerelve.


Bár most minden az új álomsportkocsi, a 4C körül forog az Alfa Romeo berkein belül, azért a milánói márka a külsős tervezők fantáziáját is megmozgatja.
Az IDECORE nem először nyúl Alfához, tavaly a Monza V8 elképzeléssel hívta fel magára a figyelmet, most pedig egy kisebb kupé, a Minhoss került terítékre - egyelőre csak számítógépes 3D megvalósításban. A formával kapcsolatban az alkotó, Marco Marchese a minószi civilizációból merített ihletet, abból a korszakból, amelyet Görögország területén a legkorábbi civilizációként említenek a történészek. A minószi életről nagyon keveset tudunk (gyűjtőnevüket is királyukról, Minószról kapták), akárcsak a Minhoss névre keresztelt Alfa Romeóról. Marchese 4,1 méteres hosszúsággal képzelte el a kupét, orrában a jól bevált benzines 1750 TBi turbómotorral, 265 lóerővel, és a lehető legjobb súlyelosztás érdekében a hátsó tengelyhez tett sebességváltóval.
A kis stúdiók elképzelései általában nem mennek át a gyári szűrőn, így nem várható a Minhoss szériagyártása, ettől függetlenül érdekes ötlet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 11:49
    Permalink

    Én nem hiszem,hogy ez valaha is meg fog valósulni,sajnos,bár történhetnek csodák.Pedig ez egy igazán ütős modell lenne,eltekintve a szögletes scudetto-tól.A 4C szerintem nem a GT utóda,mert már árában is különbözni fog,kevesebb ember engedheti majd meg magának,mert az előzetes 40ezer euros ár ugyan szép és jó,de mire gyártani fogják,biztosan jóval drágább lesz.Én azt kívánom az Alfának,hogy mielőbb erősödjön meg anyagilag,és jöhetnek az ilyen modellek is.

  • 2017.10.31. at 11:49
    Permalink

    Szerintem 4,1 méteres hosszúsággal nem igazán rúgna labdába a Brera helyett, a 4C pedig önálló műfaj lesz, hiszen két üléssel és középmotorral érkezik. Üdv: KZ

Vélemény, hozzászólás?